Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво представлява боршът и как да го приготвимКакво представлява боршът и как да го приготвим
26 Окт.
Борш е другото име на зеленчукова супа, приготвяна със специфични продукти, придаващи й характерния червен цвят. Борш ядат най-вече в Русия, Украйна и някои страни от Централна и Източна Европа.
Необичайни начини за използване на пакетчета чайНеобичайни начини за използване на пакетчета чай
25 Окт.
1
Използваните пакетчета чай са идеално средство за почистване, торене на стайните растения и премахване на зачервявания около очите. Чаените пакетчета премахват миризма от обувки.
Как да приготвим прясно сладко, мармалад и сироп от касисКак да приготвим прясно сладко, мармалад и сироп от касис
19 Окт.
Предлагаме ви три рецепти за съхранение на вкусния плод през студените месеци. Вижте как можете да си приготвите прясно сладко, мармалад и сироп от касис.
Какво е пестил от сливи и как да го приготвимКакво е пестил от сливи и как да го приготвим
19 Окт.
1
Пестилът представлява консерва, приготвена по начина, по които са го правили нашите баби и прабаби. Този начин на приготвяне запазва ценните свойства на продуктите.
Как да приготвим вкусно броколи и за какво е полезно тоКак да приготвим вкусно броколи и за какво е полезно то
17 Окт.
3
В 100 г броколи се съдържат 90 мг витамин С. Задушаването е най-подходящият начин да приготвите този зеленчук. То не трябва да отнема повече от 3-4 минути.
Как да дегустираме виноКак да дегустираме вино
13 Окт.
Има няколко прости правила, които трябва да се спазват при дегустацията на вино. Необходимо и да обърнете специално внимание и на цвета на течността. По-старите реколти показват възрастта си чрез определени признаци.
Тайните на сладкаритеТайните на сладкарите
11 Окт.
Когато пълните еклери или намазвате блат с крем, кремът трябва да е гъст, но изстинал. Печете блатовете само на бавен огън. Не блъскайте вратата на фурната, сладкишът ще се слегне.
Митове и факти за микровълновата фурнаМитове и факти за микровълновата фурна
11 Окт.
6
Един от митовете, свързани с микровълновата фурна е, че тя може да предизвика алергия към електромагнитни вълни. Факт е, че в микровълновата фурна не може да се нагряват яйца.
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциКулинарни съвети за приготвяне на зеленчуци
10 Окт.
Когато варите броколи, използвайте подсолена вода и не ги оставяйте повече от пет минути във водата, за да не изгубят зеления си цвят.
Как да запазим продуктите свежи без хладилникКак да запазим продуктите свежи без хладилник
10 Окт.
Можете да запазите продуктите свежи и без хладилник. Месото се запазна свежо, ако го полеете с мляко, намажете го с олио или ако го попарите с вряла вода. Жълтъците се запазват в студена вода.
Коприненото Тофу е като пудингКоприненото Тофу е като пудинг
10 Окт.
Плътното Тофу има две разновидности – западно и азиатско. Западното е по-плътно и без вода, а във азиатското има много вода. Коприненото Тофу е по-меко и прилича на пудинг.
Как да направим оригинално френско клафутиКак да направим оригинално френско клафути
08 Окт.
Френско клафути се приготвя, като в сладко течно яйчено тесто, което прилича на тесто за палачинки, се изпичат плодове във форми за пайове.
Идеалната чаша чайИдеалната чаша чай
05 Окт.
Идеалният чай се прави, като пакетче чай се залее с двеста милилитра вода с температура сто градуса по Целзий, а след това в него се добавят десет милилитра прясно мляко.