Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Готвене в йенско стъклоГотвене в йенско стъкло
18 Април
Йенското стъкло е незаменимо в домакинството, в него се приготвят много вкусни ястия при високи температури. Съдовете от йенско стъкло се изработват от специално стъкло с добавка от метални частици.
Правилно съхраняване на яйцаПравилно съхраняване на яйца
17 Април
Правилното съхраняване на яйцата е изключително важно. Бъдете внимателни и не оставяйте яйца за дълго време извън хладилник, защото бактерията на салмонелата се развива перфектно при стайна температура.
Как се готви коприваКак се готви коприва
16 Април
1
Може да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие.
Тайните на изварената пасхаТайните на изварената пасха
13 Април
Един от най-древните християнски десерти и истинска украса за всяка празнична маса през Светлото Христово Възкресение е изварената пасха.
Tрадиционни български великденски яйцаTрадиционни български великденски яйца
12 Април
1
Яйцата се боядисват в четвъртък или събота преди Великден. Писаните яйца се наричат перашки и те не са ползвани за чукане или ядене, а само за подаряване. Първото яйце винаги е червено.
Съхранение на различните видове ядкиСъхранение на различните видове ядки
11 Април
2
При стайна температура, ядките издържат около месец, но след това те трябва да бъдат охладени в херметически затворен съд, за да могат да запазят свежестта си.
Начини за боядисване на яйцаНачини за боядисване на яйца
10 Април
Великден е един от най-старите и най-важните християнски празници, празник на смъртта и връщането към живот на Исус Христос.
За какви ястия се използва майоранаЗа какви ястия се използва майорана
08 Април
Майоранът е растение от семейство Устоцветни. Има характерна силна миризма. Използва се като подправка при приготвяне на различни видове меса, риба, супи и зеленчукови продукти.
Съвети за обработка на месоСъвети за обработка на месо
07 Април
Предварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода.
Как се съхранява месо без хладилникКак се съхранява месо без хладилник
07 Април
2
Ако се налага да съхранявате месо без хладилник, има проверени методи за това. Можете да използвате смес от олио и зеленчуци. Измийте чушки и домати, смесете ги с нарязани на ситно зелени подправки и олио.
Тайните на горещия шоколадТайните на горещия шоколад
05 Април
1
Течната основа за горещия шоколад може да е течна сметана, прясно мляко или вода. Приготвения с мляко или сметана шоколад е по-вкусен, но съдържа повече калории.
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е богат на витамин С и желязо. Избирайте винаги пресен спанак с тъмнозелени листа. Консумирайте спанакът веднага след приготвяне, не го претопляйте.