- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиТайната на вкусните сарми
21 Април
1
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиПремахване на миризми в кухнята
19 Април
Rosi Stoyanova
Кулинарни СъветиКак да готвим на пара
18 Април
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Готвене в йенско стъклоЙенското стъкло е незаменимо в домакинството, в него се приготвят много вкусни ястия при високи температури. Съдовете от йенско стъкло се изработват от специално стъкло с добавка от метални частици.
18 Април
Правилно съхраняване на яйцаПравилното съхраняване на яйцата е изключително важно. Бъдете внимателни и не оставяйте яйца за дълго време извън хладилник, защото бактерията на салмонелата се развива перфектно при стайна температура.
17 Април
Как се готви коприваМоже да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие.
16 Април
1
Тайните на изварената пасхаЕдин от най-древните християнски десерти и истинска украса за всяка празнична маса през Светлото Христово Възкресение е изварената пасха.
13 Април
Tрадиционни български великденски яйцаЯйцата се боядисват в четвъртък или събота преди Великден. Писаните яйца се наричат перашки и те не са ползвани за чукане или ядене, а само за подаряване. Първото яйце винаги е червено.
12 Април
1
Съхранение на различните видове ядкиПри стайна температура, ядките издържат около месец, но след това те трябва да бъдат охладени в херметически затворен съд, за да могат да запазят свежестта си.
11 Април
2
Начини за боядисване на яйцаВеликден е един от най-старите и най-важните християнски празници, празник на смъртта и връщането към живот на Исус Христос.
10 Април
За какви ястия се използва майоранаМайоранът е растение от семейство Устоцветни. Има характерна силна миризма. Използва се като подправка при приготвяне на различни видове меса, риба, супи и зеленчукови продукти.
08 Април
Съвети за обработка на месоПредварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода.
07 Април
Как се съхранява месо без хладилникАко се налага да съхранявате месо без хладилник, има проверени методи за това. Можете да използвате смес от олио и зеленчуци. Измийте чушки и домати, смесете ги с нарязани на ситно зелени подправки и олио.
07 Април
2
Тайните на горещия шоколадТечната основа за горещия шоколад може да е течна сметана, прясно мляко или вода. Приготвения с мляко или сметана шоколад е по-вкусен, но съдържа повече калории.
05 Април
1
Тънкости при готвенето на спанакСпанакът е богат на витамин С и желязо. Избирайте винаги пресен спанак с тъмнозелени листа. Консумирайте спанакът веднага след приготвяне, не го претопляйте.
03 Април
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 689
Основни Рецепти
15 239
20 584
Други