Борово клонче и сода освежават хладилника
Кулинарни Съвети

Борово клонче и сода освежават хладилника

1

Клонче от бор, сода за хляб или парченца черен хляб гонят лошата миризма от хладилника. За да отстраните миризмата на прясна блажна боя от помещението, сипете сол в чинии.

1

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Кулинарни Съвети - Най-миризливите сирена в светаКулинарни Съвети

Най-миризливите сирена в света

04.10.2010

Най-миризливите сирена в света, които ухаят на неизмито тяло или на потни крака и мокри хавлиени кърпи, са и най-вкусни. Сред тях са Понт Левек, Зловонният Епископ, Епуас, Таледжио, Рокфор и Камамбер.

Кулинарни Съвети - Тайната на италианските саламиКулинарни Съвети

Тайната на италианските салами

04.10.2010

Саламите са запазена марка на италинската кулинария. Историята им започва преди Римската империя. Най-популярните деликатеси са колбасите Фелино, Вентричина, Кулатело, Пеперони, Наполетано и Финочиона.

Кулинарни Съвети - Разточете лепкавото тесто с пълна бутилкаКулинарни Съвети

Разточете лепкавото тесто с пълна бутилка

30.09.2010

Правенето на тесто си има много тънкости, без спазването на които то става много жилаво или прегаря. За да стане пухкаво, в тестото с мая може да се добави настърган сварен картоф.

Кулинарни Съвети - Как се прави медътКулинарни Съвети

Как се прави медът

30.09.2010

Отначало медът е под формата на нектар в цветята, който се прибира от пчелите и след това се превръща в мед. Информация за правене на меда. Производството на мед.

Кулинарни Съвети - Конкасе, крудите и хамон са любими на европейцитеКулинарни Съвети

Конкасе, крудите и хамон са любими на европейците

28.09.2010

Някои начини на нарязване на продуктите са се превърнали в наименования на ястия. Конкасе е рязане на продуктите на малки кубчета и име на гарнитура, а тартар е не само сос, но и ястие.

Кулинарни Съвети - Рязането на салатата определя вкуса йКулинарни Съвети

Рязането на салатата определя вкуса й

27.09.2010

От начина, по който са нарязани продуктите за салатата, зависи вкусът й. Пикантните продукти се нарязват на много ситни или много едри парчета, за да се подчертае вкусът им.

Кулинарни Съвети - Морски дарове се сервират върху ледКулинарни Съвети

Морски дарове се сервират върху лед

24.09.2010

Морските дарове са идеален вариант за бързо и изискано ястие. Скаридите е добре да се бланшират, а чистените замразени калмари е добре да се сварят. Приготвяне на морски дарове.

Кулинарни Съвети - Как да ядем плодове изисканоКулинарни Съвети

Как да ядем плодове изискано

24.09.2010

За да ядем плодове изискано, трябва да спазваме правилата на етикета. Мандарините и кайсиите се слагат в устата с пръсти, но ананасът, портокалът и бананите се режат и се ядат с вилица.

Кулинарни Съвети - Тиквата е вкусна и пърженаКулинарни Съвети

Тиквата е вкусна и пържена

23.09.2010

Тиквата е вкусна не само печена и варена, а пържена, настъргана в салата или превърната в ароматен мед. Тя извлича токсините от организма и действа като диуретик.

Кулинарни Съвети - Митове и истини за шампанскотоКулинарни Съвети

Митове и истини за шампанското

21.09.2010

Сомелиери от Франция опровергават широко разпространени митове за шампанското. Оказва се, че е добре то да се отваря безшумно, може да се пие на закуска и върви не само с десерти, но и с месо.