PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКакво трябва да знаем за руколата
05 Ноем.
3
Admin
Кулинарни СъветиКак се замразяват правилно птици
26 Окт.
Admin
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво представлява боршът и как да го приготвимБорш е другото име на зеленчукова супа, приготвяна със специфични продукти, придаващи й характерния червен цвят. Борш ядат най-вече в Русия, Украйна и някои страни от Централна и Източна Европа.
26 Окт.
Необичайни начини за използване на пакетчета чайИзползваните пакетчета чай са идеално средство за почистване, торене на стайните растения и премахване на зачервявания около очите. Чаените пакетчета премахват миризма от обувки.
25 Окт.
1
Как да приготвим прясно сладко, мармалад и сироп от касисПредлагаме ви три рецепти за съхранение на вкусния плод през студените месеци. Вижте как можете да си приготвите прясно сладко, мармалад и сироп от касис.
19 Окт.
Какво е пестил от сливи и как да го приготвимПестилът представлява консерва, приготвена по начина, по които са го правили нашите баби и прабаби. Този начин на приготвяне запазва ценните свойства на продуктите.
19 Окт.
1
Как да приготвим вкусно броколи и за какво е полезно тоВ 100 г броколи се съдържат 90 мг витамин С. Задушаването е най-подходящият начин да приготвите този зеленчук. То не трябва да отнема повече от 3-4 минути.
17 Окт.
3
Как да дегустираме виноИма няколко прости правила, които трябва да се спазват при дегустацията на вино. Необходимо и да обърнете специално внимание и на цвета на течността. По-старите реколти показват възрастта си чрез определени признаци.
13 Окт.
Тайните на сладкаритеКогато пълните еклери или намазвате блат с крем, кремът трябва да е гъст, но изстинал. Печете блатовете само на бавен огън. Не блъскайте вратата на фурната, сладкишът ще се слегне.
11 Окт.
Митове и факти за микровълновата фурнаЕдин от митовете, свързани с микровълновата фурна е, че тя може да предизвика алергия към електромагнитни вълни. Факт е, че в микровълновата фурна не може да се нагряват яйца.
11 Окт.
6
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциКогато варите броколи, използвайте подсолена вода и не ги оставяйте повече от пет минути във водата, за да не изгубят зеления си цвят.
10 Окт.
Как да запазим продуктите свежи без хладилникМожете да запазите продуктите свежи и без хладилник. Месото се запазна свежо, ако го полеете с мляко, намажете го с олио или ако го попарите с вряла вода. Жълтъците се запазват в студена вода.
10 Окт.
Коприненото Тофу е като пудингПлътното Тофу има две разновидности – западно и азиатско. Западното е по-плътно и без вода, а във азиатското има много вода. Коприненото Тофу е по-меко и прилича на пудинг.
10 Окт.
Как да направим оригинално френско клафутиФренско клафути се приготвя, като в сладко течно яйчено тесто, което прилича на тесто за палачинки, се изпичат плодове във форми за пайове.
08 Окт.
Идеалната чаша чайИдеалният чай се прави, като пакетче чай се залее с двеста милилитра вода с температура сто градуса по Целзий, а след това в него се добавят десет милилитра прясно мляко.
05 Окт.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 081
Основни рецепти
15 321
20 781
Други