Кулинарни СъветиНякои тънкости при приготвянето на месо помагат за подобряване на вкусовите му качества. Месото не се соли преди обработка, за да не се унищожат вкусът и ароматът му.
Кулинарни СъветиОмарът е вид рак, който има славата на вкусен, диетичен и здравословен продукт. Той съдържа много малко мазнини. Омарът има славата на афродизиак, като ще ви достави двойно удоволствие
Кулинарни СъветиЗа да се съчетае виното с определено ястие, трябва да се спазват правила. Колкото е по-скъпо и силно виното, толкова по-семпло трябва да е ястието. Сладкото вино не върви със солени ястия.
Кулинарни СъветиЗа да поднасяте вино изискано на приятелите си, помнете, че по-добре да е прекалено студено, отколкото топло като компот. Бялото вино се сервира преди червеното, а младото - преди старото.
Кулинарни СъветиПушеното пиле е по-вкусно, ако го приготвите сами вкъщи. За целта трябва да приготвите разтвор със сол, канела и джинджифил, и да го опушите със специален апарат, който да заемете от рибар.
Кулинарни СъветиДоста често на модерната жена й се налага да обядва, вечера в някое заведение. Гръцката и индийската кухня са едни от най-коварните, защото са пълни с мазнини, пикантни сосове и много калории
Кулинарни СъветиТоплите дни през летните месеци са предпоставка за по-малката трайност на продуктите. Разтвор с готварска сол и вода може да ви покаже годността им.
Кулинарни СъветиКонсумацията на хот-дог също си има своите правила, макар и неписани. Така например хот-догът се допълва с различни сосове, но върху кренвирша, а не под него.
Кулинарни СъветиСтафидите често се използват в кулинарията - за торти, пайове, месни ястия или салати. Научете се да избирате правилно стафиди, ще можете да приготвяте вкусни и здравословни храни.
Кулинарни СъветиНякои цветя са страхотна добавка към безалкохолни напитки, коктейли, печено месо, салата, сандвичи и десерти. Маргаритките се съчетават добре с масло, невенът е подходящ за морски дарове.
Кулинарни СъветиДосега тъмното месо и сирената бе прието да се сервират с червено вино, а светлите меса и рибата с бяло. Сега по-важно е не какво е месото, а по какъв начин е било приготвено.