Трикове за оправяне на пресолено ядене
Кулинарни Съвети

Трикове за оправяне на пресолено ядене

Пресолената супа се оправя, като добавите в нея разбит на пяна белтък. Друг начин е да добавите ориз, сложен в платнена торбичка, и след като се свари, да го извадите.

1

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Кулинарни Съвети - Хитринки при приготвянето на месоКулинарни Съвети

Хитринки при приготвянето на месо

29.07.2010

Някои тънкости при приготвянето на месо помагат за подобряване на вкусовите му качества. Месото не се соли преди обработка, за да не се унищожат вкусът и ароматът му.

Кулинарни Съвети - Омарът – изискан и диетичен афродизиакКулинарни Съвети

Омарът – изискан и диетичен афродизиак

18.07.2010

Омарът е вид рак, който има славата на вкусен, диетичен и здравословен продукт. Той съдържа много малко мазнини. Омарът има славата на афродизиак, като ще ви достави двойно удоволствие

Кулинарни Съвети - С какво най-добре се съчетава винотоКулинарни Съвети

С какво най-добре се съчетава виното

22.05.2010

За да се съчетае виното с определено ястие, трябва да се спазват правила. Колкото е по-скъпо и силно виното, толкова по-семпло трябва да е ястието. Сладкото вино не върви със солени ястия.

Кулинарни Съвети - Тънкости при поднасянето на виноКулинарни Съвети

Тънкости при поднасянето на вино

22.05.2010

За да поднасяте вино изискано на приятелите си, помнете, че по-добре да е прекалено студено, отколкото топло като компот. Бялото вино се сервира преди червеното, а младото - преди старото.

Кулинарни Съвети - Пушеното пиле е по-вкусно, ако го направите самиКулинарни Съвети

Пушеното пиле е по-вкусно, ако го направите сами

19.05.2010

Пушеното пиле е по-вкусно, ако го приготвите сами вкъщи. За целта трябва да приготвите разтвор със сол, канела и джинджифил, и да го опушите със специален апарат, който да заемете от рибар.

Кулинарни Съвети - Как да хапваме разумно гръцка и индийска кухняКулинарни Съвети

Как да хапваме разумно гръцка и индийска кухня

19.05.2010

Доста често на модерната жена й се налага да обядва, вечера в някое заведение. Гръцката и индийската кухня са едни от най-коварните, защото са пълни с мазнини, пикантни сосове и много калории

Кулинарни Съвети - Как да ядем хот-дог правилноКулинарни Съвети

Как да ядем хот-дог правилно

26.04.2010

Консумацията на хот-дог също си има своите правила, макар и неписани. Така например хот-догът се допълва с различни сосове, но върху кренвирша, а не под него.

Кулинарни Съвети - Как да избираме най-добрите стафидиКулинарни Съвети

Как да избираме най-добрите стафиди

19.04.2010

Стафидите често се използват в кулинарията - за торти, пайове, месни ястия или салати. Научете се да избирате правилно стафиди, ще можете да приготвяте вкусни и здравословни храни.

Кулинарни Съвети - Сандвичите са по-вкусни с маргариткиКулинарни Съвети

Сандвичите са по-вкусни с маргаритки

28.02.2010

Някои цветя са страхотна добавка към безалкохолни напитки, коктейли, печено месо, салата, сандвичи и десерти. Маргаритките се съчетават добре с масло, невенът е подходящ за морски дарове.