Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Украсете тортата с цветяУкрасете тортата с цветя
16 Септ.
Украсете направената от вас торта с красиви рози, създадени от маслено-яйчен крем. Охладете ги в камерата на хладилника, за да ви е по-лесно да украсявате тортата с тях.
Сирената с плесенСирената с плесен
13 Септ.
Добавете малко настърган рокфор в ежедневните си ястия и те ще имат невероятен аромат и вкус. Използвайте синьото сирене за поръсване на приготвено на скара месо, още докато е топло.
Мерки за безопасност в кухнятаМерки за безопасност в кухнята
13 Септ.
Върху кухненските гъби се натрупват много бактерии, затова трябва да се сменят често или да се изваряват. Изпичайте добре месото, защото иначе в него остават болестотворни бактерии.
Тайните на сладкишитеТайните на сладкишите
12 Септ.
За да излизат блатовете лесно от тавата, намажете я със студено масло. Изсъхналите бисквити стават меки, ако ги сложите в херметически затворен буркан заедно с парченце ябълка.
Кои са основните ни грешки в кухнятаКои са основните ни грешки в кухнята
10 Септ.
Дори и да смятате, че сте перфектната домакинята, може да допускате неволни гафове в кухнята. Вижте кои са най-честите грешки на домакините.
Най-вкусният бульонНай-вкусният бульон
10 Септ.
Най-вкусният пилешки бульон се получава от кокошка. В китайската кухня се използва троен бульон, а във френската - бял и кафяв бульон.
Тайните на печивотоТайните на печивото
07 Септ.
Кексовете, козунаците и пандишпановите блатове се вадят от формата, след като са изстинали. Горещото тестено изделия се залива със студен захарен сироп, а изстиналото – с горещ сироп.
Сладкарски тайниСладкарски тайни
07 Септ.
2
Да, в кухнята има някои трикове, които ви улесняват живота, съкращават времето за готвене и правят печивата и сладкишите по-вкусни и пухкави. Започваме директно - ето сладкарските тайни, които трябва да знаете.
Правилно хранене с малко средстваПравилно хранене с малко средства
05 Септ.
За да се храните здравословно, не са необходими големи средства. Наблягайте на бобовите култури, отглеждайте подправките в саксии и си правете сандвичи вкъщи.
Ястия от пъстърваЯстия от пъстърва
01 Септ.
Пъстървата се приготвя много лесно - на жар, на скара, на тиган или във фолио. Тя може да се панира. Пъстървата съдържа много витамини и Омега 3 мастни киселини.
Вкусните тайни на грахаВкусните тайни на граха
30 Август
1
Грахът е много полезен за организма и снабдява тялото с ценни вещества. Няколко зърна пресен или сушен грах помагат при киселини. Съвети за приготвяне на грах.
Как да направите домашното сладко по-вкусноКак да направите домашното сладко по-вкусно
29 Август
Сладката от плодове и някои зеленчуци са много ценен продукт за човека. Домашното сладко е още по-ценно, защото е приготвено от чисти натурални продукти, без консерванти и оцветители.
Крехка скара в летните вечериКрехка скара в летните вечери
28 Август
Лятото е сезонът на апетитните мръвки, приготвени на скара навън. Печенето на месото на открит огън е най-старият начин за приготвяне на ястия.