Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим домашно приготвена бираКак да си направим домашно приготвена бира
31 Август
7
В днешно време правенето на домашна бира е много популярно. Много хора произвеждат големи количества от този алкохол в собствените си домове.
Защо не се получават манджитеЗащо не се получават манджите
27 Август
1
Сред най-често срещаните грешки по време на готвенето е рязането на месо по посока на влакната, наливане на мазнина в недостатъчно загрят тиган, прекаленото наблюдение на ястието.
Няколко трика при замразяване на хранаНяколко трика при замразяване на храна
27 Август
Най-лесният начин сезонните плодове и зеленчуци да бъдат съхранени за следващия сезон, е замразяването. Какви са триковете при замразените храни.
Тестови сухари помагат при печенетоТестови сухари помагат при печенето
26 Август
Печенето на месо си има своите тънкости - сред тях са задължителното размразяване преди приготвяне, както и оставянето на месото да отпочине, преди да се консумира.
Медът е елексир за... салататаМедът е елексир за... салатата
26 Август
Медът в сосовете и дресингите за салата запазва качества и свежестта им за по-дълго време. Това установиха американски диетолози и лекари след 9-месечно проучване.
Конското месо е деликатес в много страниКонското месо е деликатес в много страни
26 Август
1
Вярвате или не, има много страни по света, където хората се наслаждават на бургери с конско месо. Конското месо е деликатес в много страни.
Защо лукът ни кара да плачемЗащо лукът ни кара да плачем
25 Август
Известно е, че лукът има редица лечебни свойства. Той е полезен при настинки, диабет и сърдечни болести. Сигурно ви се е случвало да ви потекат сълзи докато режете лук. Чудите ли се защо това е така?
Различните видове италианска пастаРазличните видове италианска паста
25 Август
1
Пастата е внедрена в различните национални кухни и има различни начини на приготвяне, от тези, които се практикуват в Италия. Видове паста, спагети и макарони.
Кулинарни трикове при готвенето на зелеКулинарни трикове при готвенето на зеле
22 Август
1
Приготвянето на зелеви ястия е лесно, ако спазвате няколко малки трика. Пуснете зелевите листа за около 15 минути в подсолена вода преди да завиете сърми.
Нисковъглехидратно готвене с тикваНисковъглехидратно готвене с тиква
21 Август
Тиквеникът не е едиственият начин да сготвим тиква. Тиквата е включена в диетата на Аткинс. Лесно и бързо приготвяне на тиква.
Трикове за оправяне на пресолено яденеТрикове за оправяне на пресолено ядене
03 Август
Пресолената супа се оправя, като добавите в нея разбит на пяна белтък. Друг начин е да добавите ориз, сложен в платнена торбичка, и след като се свари, да го извадите.
Хитринки при приготвянето на месоХитринки при приготвянето на месо
29 Юли
Някои тънкости при приготвянето на месо помагат за подобряване на вкусовите му качества. Месото не се соли преди обработка, за да не се унищожат вкусът и ароматът му.
Омарът – изискан и диетичен афродизиакОмарът – изискан и диетичен афродизиак
18 Юли
1
Омарът е вид рак, който има славата на вкусен, диетичен и здравословен продукт. Той съдържа много малко мазнини. Омарът има славата на афродизиак, като ще ви достави двойно удоволствие