Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при поднасянето на виноТънкости при поднасянето на вино
22 Май
За да поднасяте вино, помнете, че по-добре да е прекалено студено, отколкото топло. Бялото вино се сервира преди червеното, а младото - преди старото.
Пушеното пиле е по-вкусно, ако го направите самиПушеното пиле е по-вкусно, ако го направите сами
19 Май
6
Пушеното пиле е по-вкусно, ако го приготвите сами вкъщи. За целта трябва да приготвите разтвор със сол, канела и джинджифил, и да го опушите със специален апарат, който да заемете от рибар.
Как да хапваме разумно гръцка и индийска кухняКак да хапваме разумно гръцка и индийска кухня
19 Май
1
Доста често на модерната жена й се налага да обядва, вечера в някое заведение. Гръцката и индийската кухня са едни от най-коварните, защото са пълни с мазнини, пикантни сосове и много калории
Да проверим годността на яйцата в домашни условияДа проверим годността на яйцата в домашни условия
16 Май
3
Топлите дни през летните месеци са предпоставка за по-малката трайност на продуктите. Разтвор с готварска сол и вода може да ви покаже годността им.
Как да ядем хотдог правилноКак да ядем хотдог правилно
26 Април
Консумацията на хот-дог също си има своите правила, макар и неписани. Така например хот-догът се допълва с различни сосове, но върху кренвирша, а не под него.
Как да избираме най-добрите стафидиКак да избираме най-добрите стафиди
19 Април
Стафидите често се използват в кулинарията - за торти, пайове, месни ястия или салати. Научете се да избирате правилно стафиди, ще можете да приготвяте вкусни и здравословни храни.
Сандвичите са по-вкусни с маргариткиСандвичите са по-вкусни с маргаритки
28 Февр.
Някои цветя са страхотна добавка към безалкохолни напитки, коктейли, печено месо, салата, сандвичи и десерти. Маргаритките се съчетават добре с масло, невенът е подходящ за морски дарове.
Сбогом на традициите: рибата вече се сервира с червено виноСбогом на традициите: рибата вече се сервира с червено вино
22 Дек.
1
Досега тъмното месо и сирената бе прието да се сервират с червено вино, а светлите меса и рибата с бяло. Сега по-важно е не какво е месото, а по какъв начин е било приготвено.
Млечни шейкове напомнят за тропически плажМлечни шейкове напомнят за тропически плаж
28 Ноем.
Млечните шейкове са чудесен начин да си представим, че вместо в апартамент с парно се припичаме на някой тропически плаж. Какви млечни коктейли е най-добре да си забъркате през зимата.
Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с рибаЯпонски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба
06 Ноем.
Вече е ясно защо рибата трябва да се пие само с бяло вино. В състава на всяко вино влиза и желязо. В бялото вино желязото е доста по-малко и затова то не пресича с вкуса си вкуса на други продукти.