Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се готви артишокКак се готви артишок
26 Януари
Артишокът е вкусен и хранителен зеленчук, който при това почти не съдържа калории. Съвети и насоки как да готвим вкусния артишок.
Как да направим цитрусов чипсКак да направим цитрусов чипс
25 Януари
Цитрусовият чипс се използва като подправка и като новогодишна украса, която разпространява вълшебния си аромат из цялото помещение.
Как се замразява царевица за варенеКак се замразява царевица за варене
23 Януари
Лесно се замразява царевица за варене, като може да се използва методът на бланширането и да се замразят цели кочани или зърна. Може да се замразят и сурови царевични зърна.
Какви чайове могат да се смесватКакви чайове могат да се смесват
22 Януари
Чаша студен зелен чай, в който добавите мента и лед ще ви освежи приятно и ще ви зареди с енергия. Чаша черен чай с карамел действа отпускащо.
Съхранение на магданозСъхранение на магданоз
22 Януари
2
Най-разпространеният начин за съхранение на магданоз е сушенето. Сушенето на магданоза става бързо и лесно във фурна. Вместо да сушите магданоза, можете да го замразите.
Насладата от хубаво сервираното и приготвено кафеНасладата от хубаво сервираното и приготвено кафе
22 Януари
Естествените мазнини в кафето създават дълготраен вкус, който клиентите усещат дори часове, след като си тръгнат от мястото, затова е важно кафето (еспресото) да бъде добре приготвено.
Как се прави тесто за пициКак се прави тесто за пици
17 Януари
9
Взависимост от предпочитанията ви можете да приготвите различни видове тесто за пица. Вкусна пица ще се получи с многолистно тесто, приготвено от самите вас.
Как се пържат картофиКак се пържат картофи
13 Януари
4
Златистата коричка на пържените картофи се образува, ако те се пържат правилно. По-светлите сортове картофи са идеални за супи и пюрета, а не за пържене.
Как се замразяват зеленчуциКак се замразяват зеленчуци
12 Януари
Повечето зеленчуци се замразяват, след като се бланшират. Лукът, чесънът и тиквата се замразяват сурови, но след нарязването им е добре да се подсушат.
Как се приготвят рациКак се приготвят раци
06 Януари
Има много различни начини за приготвяне на вкусни ястия с раци. Най-лесният начин да ги приготвите е да ги сварите във вряща вода с добавка на черен пипер на зърна, сол и копър.
Как да си направим домашни стафидиКак да си направим домашни стафиди
05 Януари
За да приготвите сами стафиди, използвайте само грозде без семки. Не се препоръчва сушенето на стафиди на слънце, тъй като те привличат прекалено много насекоми.
Какво да поднесем с коктейлиКакво да поднесем с коктейли
04 Януари
Когато правите коктейлно парти, е важно какво ще сервирате на гостите си заедно с изисканите коктейли, приготвени от самите вас.
Приготвяне на ябълков оцет в домашни условияПриготвяне на ябълков оцет в домашни условия
02 Януари
10
Домашният ябълков оцет може да ви дари със здраве. Той се прави дълго, но като резултат ще получите естествен продукт от най-високо качество и вкус.