Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на сочната плънка за лазаняТайните на сочната плънка за лазаня
19 Май
1
Каймата за лазаня се обработва предварително – запържва се с лук и зеленчуци, а след това се задушава с домати, нарязани на ситно, или с доматен сос.
Съвети за приготвяне на марината за месоСъвети за приготвяне на марината за месо
19 Май
Маринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Добавянето на захар в маринатата води до образуване на хрупкава карамелизирана коричка.
Съхранение на копър, коприва и магданозСъхранение на копър, коприва и магданоз
18 Май
2
Вкусът на копъра, копривата и магданоза е неделима част от българската традиционна кухня. Ето и някои просто правила за съхранението им.
Да си направим сами кори за лазаняДа си направим сами кори за лазаня
17 Май
Въпреки, че живеем във време, в което можем да си купим всичко от магазина, няма по-вкусно от домашната храна. Приготвянето на лазанята не отнема много време, дори и да я правите с домашни кори.
Съвети при избора на съдове за готвенеСъвети при избора на съдове за готвене
16 Май
3
Готвенето в удобни и надеждни съдове е мечта за всяка една домакиня. Първото което трябва да вземем предвид, купувайки си съдове е времето, в което те ще ни служат.
Консервиране и съхранение на царевицаКонсервиране и съхранение на царевица
15 Май
1
Царевицата е зърнена култура, която все повече се използва в българската кухня. Чудесен избор за добавяне към различни ястия с ориз или с картофи, гарнитура към месо, към някои видове салати, както и под формата на пуканки.
Правилно съхраняване на зелени зеленчуци и салатиПравилно съхраняване на зелени зеленчуци и салати
14 Май
Зелените зеленчуци се развалят много бързо. Дори да ги държите в хладилник, след няколко дни започват да загниват и стават негодни за употреба. Вижте нашите съвети.
Тайните на перфектната панировкаТайните на перфектната панировка
14 Май
1
Грисът е най-нежната възможна панировка. Тя е подходяща за пилешко месо, морски дарове, карфиол – те придобиват уникален вкус с такава панировка.
Тайните на вкусните макарониТайните на вкусните макарони
13 Май
1
Най-лесната формула за варене на макарони е италианската. Според нея на всеки 100 грама макарони се падат 10 грама сол и 1 литър вода.
Съвети за готвене на патладжаниСъвети за готвене на патладжани
12 Май
1
Патладжанът съдържа много витамини и минерали. Освен, че е полезен за организма, той е и много вкусен, когато е приготвен правилно.
Сосове за барбекюСосове за барбекю
10 Май
Без подходящ сос барбекюто не е напълно завършено. Със барбекю сосовете можете както да хапвате месцето, топнато в купичката с ароматната смес, за да е по-сочно.
Как лесно и бързо да почистим рибатаКак лесно и бързо да почистим рибата
10 Май
За чистенето на риба трябва да се използват кухненски ножици или остър и гъвкав нож. Бъдете внимателни, защото пресните риби са много хлъзгави.