- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиИдеи за декорация на масата
21 Май
Жана Г.
Кулинарни СъветиСъхранение на ягоди и череши
20 Май
1
Rosi Stoyanova
Кулинарни СъветиМедни или метални съдове да изберем за готвене
19 Май
2
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на сочната плънка за лазаняКаймата за лазаня се обработва предварително – запържва се с лук и зеленчуци, а след това се задушава с домати, нарязани на ситно, или с доматен сос.
19 Май
1
Съвети за приготвяне на марината за месоМаринатата е течна смес, която има за цел да обогати вкуса на месото. Добавянето на захар в маринатата води до образуване на хрупкава карамелизирана коричка.
19 Май
Съхранение на копър, коприва и магданозВкусът на копъра, копривата и магданоза е неделима част от българската традиционна кухня. Ето и някои просто правила за съхранението им.
18 Май
2
Да си направим сами кори за лазаняВъпреки, че живеем във време, в което можем да си купим всичко от магазина, няма по-вкусно от домашната храна. Приготвянето на лазанята не отнема много време, дори и да я правите с домашни кори.
17 Май
Съвети при избора на съдове за готвенеГотвенето в удобни и надеждни съдове е мечта за всяка една домакиня. Първото което трябва да вземем предвид, купувайки си съдове е времето, в което те ще ни служат.
16 Май
3
Консервиране и съхранение на царевицаЦаревицата е зърнена култура, която все повече се използва в българската кухня. Чудесен избор за добавяне към различни ястия с ориз или с картофи, гарнитура към месо, към някои видове салати, както и под формата на пуканки.
15 Май
1
Правилно съхраняване на зелени зеленчуци и салатиЗелените зеленчуци се развалят много бързо. Дори да ги държите в хладилник, след няколко дни започват да загниват и стават негодни за употреба. Вижте нашите съвети.
14 Май
Тайните на перфектната панировкаГрисът е най-нежната възможна панировка. Тя е подходяща за пилешко месо, морски дарове, карфиол – те придобиват уникален вкус с такава панировка.
14 Май
1
Тайните на вкусните макарониНай-лесната формула за варене на макарони е италианската. Според нея на всеки 100 грама макарони се падат 10 грама сол и 1 литър вода.
13 Май
1
Съвети за готвене на патладжаниПатладжанът съдържа много витамини и минерали. Освен, че е полезен за организма, той е и много вкусен, когато е приготвен правилно.
12 Май
1
Сосове за барбекюБез подходящ сос барбекюто не е напълно завършено. Със барбекю сосовете можете както да хапвате месцето, топнато в купичката с ароматната смес, за да е по-сочно.
10 Май
Как лесно и бързо да почистим рибатаЗа чистенето на риба трябва да се използват кухненски ножици или остър и гъвкав нож. Бъдете внимателни, защото пресните риби са много хлъзгави.
10 Май
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 703
Основни Рецепти
15 242
20 588
Други