Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да размразяваме месотоКак да размразяваме месото
23 Февр.
Правилното размразяване на месото е много важно, за да се запазят вкусовите му качества. За да запазите вкусовите качества на месото, спазвайте няколко прости правила.
Кои подправки за подходящи за супаКои подправки за подходящи за супа
22 Февр.
1
За супите с месо са подходящи магданозът, куркумата, кърито, черният пипер, дафиновият лист, пащърнакът, индийското орехче, лютият червен пипер, босилекът.
Как се прави украса за тортаКак се прави украса за торта
21 Февр.
2
Има много начини да се украси една торта. Могат да се използват различни плодове, целувки, шоколадови пръчици, смлени или цели парчета ядки, бисквити, бишкоти, украса от карамел и така нататък.
По какво се познава качественото месоПо какво се познава качественото месо
20 Февр.
Месото с високо качество, тоест прясното месо, което гарантира приготвянето на вкусно и здравословно ястие, винаги е покрито със съвсем тънка коричка в бледорозов или бледочервен цвят.
Как да не миришем на чесънКак да не миришем на чесън
20 Февр.
2
За да избегнете това неприятно въздействие на чесъна, има няколко хитрости, които можете да прилагате. Можете да сдъвчете едно карамфилче, за да премахнете неприятната миризма.
Как да си изпечем вкусни зеленчуци на скараКак да си изпечем вкусни зеленчуци на скара
19 Февр.
Зеленчуците трябва да се подготвят добре преди да се пекат – да се изчистят старателно и да се нарежат в подходящия размер. Съвети за приготвяне на зеленчуци на скара.
Как се прави тесто за бисквитиКак се прави тесто за бисквити
18 Февр.
Бисквитите са вкусни на децата и на възрастните, те са чудесен десерт и украса за масата. Чаят и кафето са по-вкусни с бисквитка.
Тънкости при приготвянето на месоТънкости при приготвянето на месо
18 Февр.
Когато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути. Пърженето на месото става бързо, в отворен съд, на среден огън.
Кои напитки с кои храни се комбиниратКои напитки с кои храни се комбинират
17 Февр.
Правилното комбиниране на храните с напитките е много важно, за да се насладим пълноценно на ястията. Вижте вино, риба и десерти с какво се сервират и на какво подхождат.
Помощ, мухъл в хладилникаПомощ, мухъл в хладилника
17 Февр.
Образуването на мухъл в хладилника е неприятно, но все пак не е трудно за отстраняване. Белината и содата са чудесни продукти в борбата срещу миризмите и мухъла в хладилника.
Животинска или растителна мазнина да използвамеЖивотинска или растителна мазнина да използваме
16 Февр.
Много е писано за ефекта и ползата от замяната на животинските мазнини с растителни масла и мазнини от растителен произход.
Kакво върви с шампанскоKакво върви с шампанско
15 Февр.
Колкото е важен избора на шампанско, толкова е важен и подборът на това, с което да го съчетаем. Вижте тези предложения с какво да съчетаем шампанското.
Видове френски сиренаВидове френски сирена
13 Февр.
1
Във Франция се произвеждат около 400 вида различни сирена и всяко от тях е уникално по свой начин. Френските сирена са с двойна и тройна масленост.