Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво вино за какво месо е подходящоКакво вино за какво месо е подходящо
11 Юли
Задушеното телешко месо се поднася с червено вино, тъй като тази напитка помага за изразяването на вкуса на ястието. Свинското месо се съчетава с всяко вино, както и пуешкото.
Да си направим парено тестоДа си направим парено тесто
07 Юли
Технологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре.
Какво да правим с гранясалите продуктиКакво да правим с гранясалите продукти
07 Юли
Няма кухненски шкаф, който да не притежава пакет не доядени бисквити, стари ядки или остатъци от бутилка с растително масло. Ако е така можете да бъдете сигурни, че сте убежище на опасни гранясали храни.
Да изпечем сами сурово кафе вкъщиДа изпечем сами сурово кафе вкъщи
05 Юли
Ако някога сте се чудили как се прави печено кафе на зърна у дома, тогава вие със сигурност трябва да прочетете тази статия. Тя ще ви научи как.
Домашен хляб с жива закваскаДомашен хляб с жива закваска
05 Юли
8
Естествената закваска или така наречената жива закваска или квас е ферментирала смес, направена от вода и брашно. Това деликатно вещество е чувствително към външната среда и за това трябва да се съхранява добре покрито на стайна температура.
За съдовете с керамично покритиеЗа съдовете с керамично покритие
03 Юли
3
Вкусовите качества на храната се запазват повече, когато храната ви е приготвена на керамични съдове. Освен това тези съдове ви дават възможност да се храните по-здравословно – с по-малко мазнина.
Как да не ни залепва скаратаКак да не ни залепва скарата
03 Юли
9
Овкусеното и метнато на скарата месо замирисва прекрасно, но когато дойде моментът за обръщане, половината остава върху скарата. Защо се получава така и как да го предотвратим?
Пяната при готвене на манджаПяната при готвене на манджа
02 Юли
13
Пяната, която се образува при варенето на някои зеленчуци и месо не изглежда добре и повечето домакини се опитват да я отстранят, когато приготвят специална вечеря.
Съхраняване и сушене на гъбиСъхраняване и сушене на гъби
02 Юли
2
Интересен начин за съхраняване на гъби е като ги изсушите. След като се изсушат, гъбите са няколко пъти по-калорични отколкото в прясно състояние.
Букети от подправкиБукети от подправки
01 Юли
1
За да имат ястията неповторим вкус, създайте сами букети от подправки. За зеленчукови гарнитури към различните видове месо, се използват почти всички видове зеленчуци, в това число и кореноплодните подправки.
Консервиране и съхранение на тиквичкиКонсервиране и съхранение на тиквички
29 Юни
2
За да запазите тиквичките по-свежи дълго време, трябва да ги съхранявате в хладилник. Най-добре да ги оставите цели. Сложете ги в отделението на хладилника, което е отделено за зеленчуци.
С кои храни се комбинира сиренетоС кои храни се комбинира сиренето
29 Юни
Сиренето почти не се нуждае от представяне. То съдържа цял куп от основни хранителни вещества като калций, калий, фосфор, цинк, витамин А и много протеини.