Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при избор на електрическа скараСъвети при избор на електрическа скара
20 Март
1
При избор на електрическа скара трябва да обърнете внимание на начина на нагряване и охлаждане. Скарата тип плоча трябва да нагрява равномерно, за да се приготви едновременно храната.
Как се готви китайското зелеКак се готви китайското зеле
20 Март
Китайското зеле е полезно за всички, но се препоръчва най-вече на хора, които искат да отслабнат, както и на хора със сърдечно-съдови и стомашно-чревни заболявания. От него се приготвя салата и кимчи.
Как да се оправят недостатъците на манджатаКак да се оправят недостатъците на манджата
18 Март
Ако при готвенето пресолите манджата или нещо загори, не е фатално и нещата може да се поправят. Ако пресолите салатата от зеле, просто го измийте в гевгир със студена вода.
Какво да правим, ако се изгорим в кухнятаКакво да правим, ако се изгорим в кухнята
18 Март
1
Много често човек се изгаря в кухнята, докато готви нещо - или го опръсква вряло олио от тигана, или докосва, без да иска, с ръка горещата фурна.
Оправяне на прегорели и преварени ястияОправяне на прегорели и преварени ястия
18 Март
Ако сте прегорили макарони или зеленчуци, веднага ги преместете в друг съд и тогава можете да доготвите ястието. При преместването преместете само този слой от ястието, който не е прегорял.
Кои картофи са най-добри за пърженеКои картофи са най-добри за пържене
17 Март
Различните сортове картофи са подходящи за различен вид термична обработка. Така например белите картофи са перфектни за пюре или за варене, но изобщо не са подходящи за печене и пържене.
Колко време се съхранява месо във фризераКолко време се съхранява месо във фризера
16 Март
Добър начин за дълготрайно замразяване на месата е поставянето им във фризера. Птиците се съхраняват до 12 месеца, мляно месо до 4 месеца, телешко и свинско за печене от 6 месеца до година.
Тайните на вкусния чийзкейкТайните на вкусния чийзкейк
15 Март
3
Чийзкейкът е един от най-вкусните и леки десерти. За плънката при приготвянето на чийзкейк се използват сирене рикота, маскарпоне или извара.
Сортове доматиСортове домати
15 Март
2
Доматите са един изключително полезен зеленчук и те са си извоювали почетно място на българската трапеза. Използват се масово както за приготвянето на салати, така за забъркването на вкусни гозби.
Домашни мезета за виноДомашни мезета за вино
13 Март
Мезетата от риба и морски дарове, червеният и черен хайвер са идеални за бяло вино и розе. Меките сирена, скъпите салами, бялото месо и топлите рибени мезета са подходящи за розе.
Как да съхраним яйцата по-дългоКак да съхраним яйцата по-дълго
13 Март
Правилно съхранени яйцата мога да издържат по-дълго от месец. Възможно е те да останат годни за употреба до 45 дни след снасянето им.
Тайните на вкусния боб, леща и нахутТайните на вкусния боб, леща и нахут
12 Март
18
Преди приготвянето на боб, леща и всички видове бобови култури е добре да се накиснат за една нощ в студена вода, при пропорция 1 чаша боб на 4 чаши вода.
Как да си направим яйчен пуншКак да си направим яйчен пунш
12 Март
1
Пригответе си и вие яйчен пунш, който да ви стопли през студените зимни нощи. Оказва се, че правенето на яйчен пунш въобще не е трудно.