PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да оправим лютото ядене
28 Март
Жана Г.
Кулинарни СъветиКак се прави запръжка
24 Март
4
Rosi Stoyanova
Кулинарни СъветиКак се прави домашна юфка
21 Март
1
Анонимен
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при избор на електрическа скараПри избор на електрическа скара трябва да обърнете внимание на начина на нагряване и охлаждане. Скарата тип плоча трябва да нагрява равномерно, за да се приготви едновременно храната.
20 Март
1
Как се готви китайското зелеКитайското зеле е полезно за всички, но се препоръчва най-вече на хора, които искат да отслабнат, както и на хора със сърдечно-съдови и стомашно-чревни заболявания. От него се приготвя салата и кимчи.
20 Март
Как да се оправят недостатъците на манджатаАко при готвенето пресолите манджата или нещо загори, не е фатално и нещата може да се поправят. Ако пресолите салатата от зеле, просто го измийте в гевгир със студена вода.
18 Март
Какво да правим, ако се изгорим в кухнятаМного често човек се изгаря в кухнята, докато готви нещо - или го опръсква вряло олио от тигана, или докосва, без да иска, с ръка горещата фурна.
18 Март
1
Оправяне на прегорели и преварени ястияАко сте прегорили макарони или зеленчуци, веднага ги преместете в друг съд и тогава можете да доготвите ястието. При преместването преместете само този слой от ястието, който не е прегорял.
18 Март
Кои картофи са най-добри за пърженеРазличните сортове картофи са подходящи за различен вид термична обработка. Така например белите картофи са перфектни за пюре или за варене, но изобщо не са подходящи за печене и пържене.
17 Март
Колко време се съхранява месо във фризераДобър начин за дълготрайно замразяване на месата е поставянето им във фризера. Птиците се съхраняват до 12 месеца, мляно месо до 4 месеца, телешко и свинско за печене от 6 месеца до година.
16 Март
Тайните на вкусния чийзкейкЧийзкейкът е един от най-вкусните и леки десерти. За плънката при приготвянето на чийзкейк се използват сирене рикота, маскарпоне или извара.
15 Март
3
Сортове доматиДоматите са един изключително полезен зеленчук и те са си извоювали почетно място на българската трапеза. Използват се масово както за приготвянето на салати, така за забъркването на вкусни гозби.
15 Март
2
Домашни мезета за виноМезетата от риба и морски дарове, червеният и черен хайвер са идеални за бяло вино и розе. Меките сирена, скъпите салами, бялото месо и топлите рибени мезета са подходящи за розе.
13 Март
Как да съхраним яйцата по-дългоПравилно съхранени яйцата мога да издържат по-дълго от месец. Възможно е те да останат годни за употреба до 45 дни след снасянето им.
13 Март
Тайните на вкусния боб, леща и нахутПреди приготвянето на боб, леща и всички видове бобови култури е добре да се накиснат за една нощ в студена вода, при пропорция 1 чаша боб на 4 чаши вода.
12 Март
18
Как да си направим яйчен пуншПригответе си и вие яйчен пунш, който да ви стопли през студените зимни нощи. Оказва се, че правенето на яйчен пунш въобще не е трудно.
12 Март
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 081
Основни рецепти
15 321
20 781
Други