Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Tрадиционни български великденски яйцаTрадиционни български великденски яйца
12 Април
1
Яйцата се боядисват в четвъртък или събота преди Великден. Писаните яйца се наричат перашки и те не са ползвани за чукане или ядене, а само за подаряване. Първото яйце винаги е червено.
Съхранение на различните видове ядкиСъхранение на различните видове ядки
11 Април
2
При стайна температура, ядките издържат около месец, но след това те трябва да бъдат охладени в херметически затворен съд, за да могат да запазят свежестта си.
Начини за боядисване на яйцаНачини за боядисване на яйца
10 Април
Великден е един от най-старите и най-важните християнски празници, празник на смъртта и връщането към живот на Исус Христос.
За какви ястия се използва майоранаЗа какви ястия се използва майорана
08 Април
Майоранът е растение от семейство Устоцветни. Има характерна силна миризма. Използва се като подправка при приготвяне на различни видове меса, риба, супи и зеленчукови продукти.
Съвети за обработка на месоСъвети за обработка на месо
07 Април
Предварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода.
Как се съхранява месо без хладилникКак се съхранява месо без хладилник
07 Април
2
Ако се налага да съхранявате месо без хладилник, има проверени методи за това. Можете да използвате смес от олио и зеленчуци. Измийте чушки и домати, смесете ги с нарязани на ситно зелени подправки и олио.
Тайните на горещия шоколадТайните на горещия шоколад
05 Април
1
Течната основа за горещия шоколад може да е течна сметана, прясно мляко или вода. Приготвения с мляко или сметана шоколад е по-вкусен, но съдържа повече калории.
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е богат на витамин С и желязо. Избирайте винаги пресен спанак с тъмнозелени листа. Консумирайте спанакът веднага след приготвяне, не го претопляйте.
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Зелето е изключително полезен и популярен у нас зеленчук. Неговите качества се запазват най-добре, ако го приготвите на пара. Внимавайте със солта, защото лесно можете да го пресолите.
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Аспержите са зеленчук с много качества. Приготвят се чрез бланширане, на пара или задушени с масло или зехтин. Перфектно приготвените аспержи са с хубав зелен цвят и се разрязват лесно с нож.
Как се готви елдаКак се готви елда
31 Март
9
Елдата притежава много ценни качества. Приготвянето и е много лесно, сварява се в отношение с водата 1:3. Направете си брашно от елда, като я смелите в кафемелачката, пригответе мюсли с елда, кюфтета от елда.
Домашни пасти за сандвичиДомашни пасти за сандвичи
30 Март
Пастите за мазане на сандвичи са удобни, ако внезапно са ви изненадали гости и нямате време да приготвите ястие. С елементарни продукти можете да приготвите вкусни пасти за мазане.
Как да си изчистим фурнатаКак да си изчистим фурната
28 Март
1
Почистете силни замърсявания във фурната с универсален обезмаслител. Можете да премахнете мръсотия с влажна пемза, чашка с лимонов сок, сода за хляб, която е разтворена във вода.