- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиСъвети за добрите скари за печене
26 Юли
Вяра Костадинова
Кулинарни СъветиДа си направим крем за торта
22 Юли
3
Admin
Кулинарни СъветиХранителна боя от естествени продукти
22 Юли
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съхраним тиквички за зиматаСъхранението им е подобно на това на краставиците и е добре да престояват в хладилник, докато не бъдат приготвени. Запазването им за по-дълъг период от време изисква внимателно им обработване.
14 Юли
3
За срока на годност на хранитеТрябва да спазваме срока на годност на храните, но въпреки това е добре да разгледаме няколко неща, които са пряко свързани с този въпрос. Срокът на годност е точката, при която нежеланите промени относно вкус, текстура, цвят,
11 Юли
Какво вино за какво месо е подходящоЗадушеното телешко месо се поднася с червено вино, тъй като тази напитка помага за изразяването на вкуса на ястието. Свинското месо се съчетава с всяко вино, както и пуешкото.
11 Юли
Да си направим парено тестоТехнологията за приготвянето му не е сложна, но изисква да се спазва, за да се получи добре.
07 Юли
Какво да правим с гранясалите продуктиНяма кухненски шкаф, който да не притежава пакет не доядени бисквити, стари ядки или остатъци от бутилка с растително масло. Ако е така можете да бъдете сигурни, че сте убежище на опасни гранясали храни.
07 Юли
Да изпечем сами сурово кафе вкъщиАко някога сте се чудили как се прави печено кафе на зърна у дома, тогава вие със сигурност трябва да прочетете тази статия. Тя ще ви научи как.
05 Юли
Домашен хляб с жива закваскаЕстествената закваска или така наречената жива закваска или квас е ферментирала смес, направена от вода и брашно. Това деликатно вещество е чувствително към външната среда и за това трябва да се съхранява добре покрито на стайна температура.
05 Юли
8
За съдовете с керамично покритиеВкусовите качества на храната се запазват повече, когато храната ви е приготвена на керамични съдове. Освен това тези съдове ви дават възможност да се храните по-здравословно – с по-малко мазнина.
03 Юли
3
Как да не ни залепва скаратаОвкусеното и метнато на скарата месо замирисва прекрасно, но когато дойде моментът за обръщане, половината остава върху скарата. Защо се получава така и как да го предотвратим?
03 Юли
9
Пяната при готвене на манджаПяната, която се образува при варенето на някои зеленчуци и месо не изглежда добре и повечето домакини се опитват да я отстранят, когато приготвят специална вечеря.
02 Юли
13
Съхраняване и сушене на гъбиИнтересен начин за съхраняване на гъби е като ги изсушите. След като се изсушат, гъбите са няколко пъти по-калорични отколкото в прясно състояние.
02 Юли
2
Букети от подправкиЗа да имат ястията неповторим вкус, създайте сами букети от подправки. За зеленчукови гарнитури към различните видове месо, се използват почти всички видове зеленчуци, в това число и кореноплодните подправки.
01 Юли
1
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 620
Основни Рецепти
15 224
20 552
Други