PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиПравилно съхраняване на яйца
17 Април
Rosi Stoyanova
Кулинарни СъветиКак се готви коприва
16 Април
1
Анонимен
Кулинарни СъветиТайните на изварената пасха
13 Април
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Tрадиционни български великденски яйцаЯйцата се боядисват в четвъртък или събота преди Великден. Писаните яйца се наричат перашки и те не са ползвани за чукане или ядене, а само за подаряване. Първото яйце винаги е червено.
12 Април
1
Съхранение на различните видове ядкиПри стайна температура, ядките издържат около месец, но след това те трябва да бъдат охладени в херметически затворен съд, за да могат да запазят свежестта си.
11 Април
2
Начини за боядисване на яйцаВеликден е един от най-старите и най-важните християнски празници, празник на смъртта и връщането към живот на Исус Христос.
10 Април
За какви ястия се използва майоранаМайоранът е растение от семейство Устоцветни. Има характерна силна миризма. Използва се като подправка при приготвяне на различни видове меса, риба, супи и зеленчукови продукти.
08 Април
Съвети за обработка на месоПредварителната обработка на месото се състои най-вече в неговото прецизно измиване. Месото трябва да бъде измито под силна струя вода.
07 Април
Как се съхранява месо без хладилникАко се налага да съхранявате месо без хладилник, има проверени методи за това. Можете да използвате смес от олио и зеленчуци. Измийте чушки и домати, смесете ги с нарязани на ситно зелени подправки и олио.
07 Април
2
Тайните на горещия шоколадТечната основа за горещия шоколад може да е течна сметана, прясно мляко или вода. Приготвения с мляко или сметана шоколад е по-вкусен, но съдържа повече калории.
05 Април
1
Тънкости при готвенето на спанакСпанакът е богат на витамин С и желязо. Избирайте винаги пресен спанак с тъмнозелени листа. Консумирайте спанакът веднага след приготвяне, не го претопляйте.
03 Април
Тънкости при готвенето на зелеЗелето е изключително полезен и популярен у нас зеленчук. Неговите качества се запазват най-добре, ако го приготвите на пара. Внимавайте със солта, защото лесно можете да го пресолите.
03 Април
2
Тънкости при готвене на аспержиАспержите са зеленчук с много качества. Приготвят се чрез бланширане, на пара или задушени с масло или зехтин. Перфектно приготвените аспержи са с хубав зелен цвят и се разрязват лесно с нож.
01 Април
1
Как се готви елдаЕлдата притежава много ценни качества. Приготвянето и е много лесно, сварява се в отношение с водата 1:3. Направете си брашно от елда, като я смелите в кафемелачката, пригответе мюсли с елда, кюфтета от елда.
31 Март
9
Домашни пасти за сандвичиПастите за мазане на сандвичи са удобни, ако внезапно са ви изненадали гости и нямате време да приготвите ястие. С елементарни продукти можете да приготвите вкусни пасти за мазане.
30 Март
Как да си изчистим фурнатаПочистете силни замърсявания във фурната с универсален обезмаслител. Можете да премахнете мръсотия с влажна пемза, чашка с лимонов сок, сода за хляб, която е разтворена във вода.
28 Март
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 081
Основни рецепти
15 321
20 781
Други