Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети и правила за правене на гювечСъвети и правила за правене на гювеч
30 Април
3
Научете се кои са основните правила за вкусен гювеч и къде е тайната на перфектното ястие. Всички продукти за гювеча се слагат сурови – без никаква предварителна топлинна обработка.
Да си направим домашно краве маслоДа си направим домашно краве масло
29 Април
6
Приготвянето на домашно краве масло е лесно и не отнема много усилия. Направете си краве масло вкъщи и се радвайте на полезните му свойства.
Как да си направим украса за тортаКак да си направим украса за торта
29 Април
Ако се чудите как да направите вашата торта по-ефектна, ние можем да ви помогнем с няколко идеи. Не е необходимо да се влагат прекалено големи усилия - красивият ефект може да бъде постигнат и с по-прости средства.
Как се готви конско месоКак се готви конско месо
28 Април
1
Конското месо е било употребявано за храна още от праисторически времена. Чергарските народи са готвели конското месо по различни начини.
Полезни съвети за пържене във фритюрникПолезни съвети за пържене във фритюрник
27 Април
Когато пържите продукти във фритюрник, не напълвайте цялата кошничка, тъй като това намалява температурата на мазнината, особено ако продуктите са от фризера.
Каква мазнина е най-подходяща за фритюрникКаква мазнина е най-подходяща за фритюрник
27 Април
1
За пържене във фритюрник се препоръчва използването на растителна мазнина. Тя не само помага да се намали нивото на лошия холестерол в организма, но съдържа също така полезния витамин Е.
Съхраняване и консервиране на аспержиСъхраняване и консервиране на аспержи
26 Април
Аспержите са все по-популярни у нас. Можете да ги съхранявате в хладилник, фризер или да ги консервирате. Ето и един вариант как точно да съхранявате аспержи.
Желатинови кремове за тортиЖелатинови кремове за торти
25 Април
Ако искате да разнообразите вашето меню като приготвите у дома вкусен и красив сладкиш, можете да си направите торта с желатинов крем. Разбира се, работата с желатин си има своите специфики.
Приложение на канелените пръчициПриложение на канелените пръчици
23 Април
Канелените пръчици се използват за украса на празнични трапези, за ароматизиране на дома, както и за аранжиране различни коктейли. Научи повече за пръчиците канела.
Тайната на вкусните сармиТайната на вкусните сарми
21 Април
1
Всяка домакиня желае да приготвя вкусни гозби за своето семейство. Ето някои идеи как да направите най-вкусните сарми за любимите си хора.
Премахване на миризми в кухнятаПремахване на миризми в кухнята
19 Април
Най-силните и тежки миризми в едно жилище са в кухнята. Тя трябва редовно да се проветрява, а оцетът и содата са универсални продукти за почистването и.
Как да готвим на параКак да готвим на пара
18 Април
Ако нямате уред за готвене на пара, можете да готвите по стария изпитан начин: върху тенджера, пълна с вряща вода, се слага метален гевгир или сито и се завива с кърпа.
Готвене в йенско стъклоГотвене в йенско стъкло
18 Април
Йенското стъкло е незаменимо в домакинството, в него се приготвят много вкусни ястия при високи температури. Съдовете от йенско стъкло се изработват от специално стъкло с добавка от метални частици.