Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаСъхранение и консервиране на боб, грах и леща
28 Май
Бобът, грахът и лещата за бобови растения, които са много полезни, хранителни и доста лесни за приготвяне. Част от тях можете да консервирате, а други да съхранявате без да е необходима консервация.
Тънкости при печенето на пещТънкости при печенето на пещ
27 Май
1
За да разберете дали пещта вече се е нагряла достатъчно, че да метнете в нея хляба или пицата, хвърлете в нея половин шепа брашно.
Защо кексът е глетав?Защо кексът е глетав?
26 Май
6
Ако в тестото за кекса има плодове, които са по сочни, предварително леко ги поизстискайте, защото иначе кексът ще си остане глетав, колкото и да го печете.
Съвети за почистване на скараСъвети за почистване на скара
25 Май
4
Ако искате скарата ви винаги да е чиста и да ви служи дълго време, след като я използвате, оставете да поизстине и веднага почистете вътрешната и външна повърхност на скарата.
Тайните на вкусното пуешко месоТайните на вкусното пуешко месо
25 Май
За да сготвите вкусно пуешко ястие, трябва да сте наясно с определени правила за приготвянето на това вкусно и диетично месо. Ако купувате не замразено, а охладено пуешко месо, купете го два дни, преди да го готвите.
Съвети при мухъл по хранитеСъвети при мухъл по храните
24 Май
3
Важно е да се знае, че някои видове плесени са силно отровни, дори могат да образуват канцерогенни вещества, така наречените митотоксини, които при натрупване в организма предизвикват сериозни заболявания.
Съвети за почистване на кухненските съдовеСъвети за почистване на кухненските съдове
23 Май
Загорялото по тефлоновото покритие се почиства, като в тигана се слагат две супени лъжици бакпулвер, долива се половин чаша вода, кипва се и след това се охлажда. Тиганът се почиства с мека гъба.
Тайната на вкусните катмиТайната на вкусните катми
23 Май
2
Катмите са местен специалитет на родопчани. Там ги наричат марудници и ги пекат на огнище или на печка. Голяма част от хората не знаят кога е палачинка и кога катма.
Трайност на яйцатаТрайност на яйцата
22 Май
Извън хладилника, но на хладно, яйцата могат да престоят до десетина дни, ако са сурови, и до три дни, ако са сварени. Няма как да изядете развалено яйце, защото то излъчва силен аромат на сяра.
Да си направим пяна на капучино или кафеДа си направим пяна на капучино или кафе
22 Май
Най-добрата температура за приготвяне на млечна пяна се определя по следния начин: ако не можете да държите с голи ръце съда с горещото мляко повече от пет секунди, температурата е перфектна.
Идеи за декорация на масатаИдеи за декорация на масата
21 Май
Нито един празник не минава без украсяване на масата, без декорация тя няма да е достатъчно тържествена. Красиво декорираната маса създава приятна и радостна обстановка и ще очарова гостите.
Съхранение на ягоди и черешиСъхранение на ягоди и череши
20 Май
1
Ягодите и черешите са едни от най-вкусните пролетни плодове. Ягодите се съхраняват в хладилник до три дни, а черешите до пет или седем дни. Във фризер ягодите могат да издържат до девет месеца.
Медни или метални съдове да изберем за готвенеМедни или метални съдове да изберем за готвене
19 Май
2
В наши дни все по-рядко се използват медни съдове. В повечето домакинства, където има подобни, те стоят като част от интериора. Металните съдове са по-добрия избор, но и при тях има няколко особености.