PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиПодреждане на плата
30 Май
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранение и консервиране на боб, грах и лещаБобът, грахът и лещата за бобови растения, които са много полезни, хранителни и доста лесни за приготвяне. Част от тях можете да консервирате, а други да съхранявате без да е необходима консервация.
28 Май
Тънкости при печенето на пещЗа да разберете дали пещта вече се е нагряла достатъчно, че да метнете в нея хляба или пицата, хвърлете в нея половин шепа брашно.
27 Май
1
Защо кексът е глетав?Ако в тестото за кекса има плодове, които са по сочни, предварително леко ги поизстискайте, защото иначе кексът ще си остане глетав, колкото и да го печете.
26 Май
6
Съвети за почистване на скараАко искате скарата ви винаги да е чиста и да ви служи дълго време, след като я използвате, оставете да поизстине и веднага почистете вътрешната и външна повърхност на скарата.
25 Май
4
Тайните на вкусното пуешко месоЗа да сготвите вкусно пуешко ястие, трябва да сте наясно с определени правила за приготвянето на това вкусно и диетично месо. Ако купувате не замразено, а охладено пуешко месо, купете го два дни, преди да го готвите.
25 Май
Съвети при мухъл по хранитеВажно е да се знае, че някои видове плесени са силно отровни, дори могат да образуват канцерогенни вещества, така наречените митотоксини, които при натрупване в организма предизвикват сериозни заболявания.
24 Май
3
Съвети за почистване на кухненските съдовеЗагорялото по тефлоновото покритие се почиства, като в тигана се слагат две супени лъжици бакпулвер, долива се половин чаша вода, кипва се и след това се охлажда. Тиганът се почиства с мека гъба.
23 Май
Тайната на вкусните катмиКатмите са местен специалитет на родопчани. Там ги наричат марудници и ги пекат на огнище или на печка. Голяма част от хората не знаят кога е палачинка и кога катма.
23 Май
2
Трайност на яйцатаИзвън хладилника, но на хладно, яйцата могат да престоят до десетина дни, ако са сурови, и до три дни, ако са сварени. Няма как да изядете развалено яйце, защото то излъчва силен аромат на сяра.
22 Май
Да си направим пяна на капучино или кафеНай-добрата температура за приготвяне на млечна пяна се определя по следния начин: ако не можете да държите с голи ръце съда с горещото мляко повече от пет секунди, температурата е перфектна.
22 Май
Идеи за декорация на масатаНито един празник не минава без украсяване на масата, без декорация тя няма да е достатъчно тържествена. Красиво декорираната маса създава приятна и радостна обстановка и ще очарова гостите.
21 Май
Съхранение на ягоди и черешиЯгодите и черешите са едни от най-вкусните пролетни плодове. Ягодите се съхраняват в хладилник до три дни, а черешите до пет или седем дни. Във фризер ягодите могат да издържат до девет месеца.
20 Май
1
Медни или метални съдове да изберем за готвенеВ наши дни все по-рядко се използват медни съдове. В повечето домакинства, където има подобни, те стоят като част от интериора. Металните съдове са по-добрия избор, но и при тях има няколко особености.
19 Май
2
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 081
Основни рецепти
15 321
20 781
Други