PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиПодреждане на блок маса
08 Юни
Жана Г.
Кулинарни СъветиКак да съхраним тесто
07 Юни
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мезета за бираТрадиционните мезета за бира са картофки, крилца, крекери, вурстчета, различни видове мини-сандвичи. Можете да приготвите сами вкусно мезе за бира.
06 Юни
Приготвяне на марината за зеленчуци на скараЗеленчуците на скара са бърз, лесен и вкусен вариант за лятна вечеря. Преди да ги изпечете на скарата е добре да ги потопите за кратко в марината.
06 Юни
3
Да си мариноваме шпротиВижте нашите две предложения за мариноване на шпроти. Подходящи са за мезе за водка и ракия. Първата отнема повече време, а втората се приготвя по-бързо.
05 Юни
1
С какво да заменим някои продуктиДафиновият лист може да бъде заменен с листа салвия, а също така с листенца розмарин. Кафето може да бъде заменено със зелен чай, чай от женшен, масала чай и лимонова вода.
05 Юни
Правилно съхраняване на месоПравилното съхранение на месото е от изключително значение за вкусовите качества на ястията. В хладилник месото може да престои до 2-3 дни, а ако е било замразено - до 5 дни.
05 Юни
Съвети при готвенето на карагьозКарагьозът има и люспи, така че при чистенето трябва да обърнете внимание и на тях. Можете да си го приготвите на скара, а можете да опитате и нещо по-различно.
04 Юни
Сотиране на зеленчуциСотиране идва от френски език и означава буквално подскачам , тъй като движенията които извършват продуктите, докато се сотират, са точно такива. За да сотирате зеленчуци, предварително сте ги измили, подсушили и чак след
02 Юни
Типове БрашноТипът на брашното определя за какво може да бъде използвано то, за да се получи най-добър ефект от печенето и домакинята да получи заслужените комплименти.
02 Юни
Как да сгъстим яйчения кремАко яйченият крем не е достатъчно гъст, има няколко начина да го сгъстите. Един от тях е да свалите крема от котлона и да добавите в него малко горещо мляко, в което сте разбъркали запечено на тиган брашно.
02 Юни
Тънкости при печене на питаЗа да се опече добре питата, не отваряйте вратичката на фурната през първите двадесет минути. Ако обичате пита, която е с мека кора, веднага след изваждането я покрийте с влажна кърпа.
01 Юни
3
Да изненадаме гостите с оригинални коктейлиКоктейлите са прекрасна изненада за вашите гости – алкохолни, безалкохолни, сладки, кисели, с кафе – изборът е наистина голям.
31 Май
Електрическа скара или на дървени въглищаНай-добрата скара за вас е тази, която отговаря на вашите нужди, начина ви на живот и бюджета ви. При вземане на решение за вида на скарата трябва да си отговорите какво искате да получите от скарата.
31 Май
1
Тънкости при готвене на козе и овче месоПреди да готвите овчето и козето месо, добре е да го мариновате, за да узрее и да отстраните неприятния специфичен мирис. Колкото по-дълго се приготвя овчето месо, толкова по-сухо и жилаво става.
30 Май
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 081
Основни рецепти
15 321
20 781
Други