Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мезета за бираМезета за бира
06 Юни
Традиционните мезета за бира са картофки, крилца, крекери, вурстчета, различни видове мини-сандвичи. Можете да приготвите сами вкусно мезе за бира.
Приготвяне на марината за зеленчуци на скараПриготвяне на марината за зеленчуци на скара
06 Юни
3
Зеленчуците на скара са бърз, лесен и вкусен вариант за лятна вечеря. Преди да ги изпечете на скарата е добре да ги потопите за кратко в марината.
Да си мариноваме шпротиДа си мариноваме шпроти
05 Юни
1
Вижте нашите две предложения за мариноване на шпроти. Подходящи са за мезе за водка и ракия. Първата отнема повече време, а втората се приготвя по-бързо.
С какво да заменим някои продуктиС какво да заменим някои продукти
05 Юни
Дафиновият лист може да бъде заменен с листа салвия, а също така с листенца розмарин. Кафето може да бъде заменено със зелен чай, чай от женшен, масала чай и лимонова вода.
Правилно съхраняване на месоПравилно съхраняване на месо
05 Юни
Правилното съхранение на месото е от изключително значение за вкусовите качества на ястията. В хладилник месото може да престои до 2-3 дни, а ако е било замразено - до 5 дни.
Съвети при готвенето на карагьозСъвети при готвенето на карагьоз
04 Юни
Карагьозът има и люспи, така че при чистенето трябва да обърнете внимание и на тях. Можете да си го приготвите на скара, а можете да опитате и нещо по-различно.
Сотиране на зеленчуциСотиране на зеленчуци
02 Юни
Сотиране идва от френски език и означава буквално подскачам , тъй като движенията които извършват продуктите, докато се сотират, са точно такива. За да сотирате зеленчуци, предварително сте ги измили, подсушили и чак след
Типове БрашноТипове Брашно
02 Юни
Типът на брашното определя за какво може да бъде използвано то, за да се получи най-добър ефект от печенето и домакинята да получи заслужените комплименти.
Как да сгъстим яйчения кремКак да сгъстим яйчения крем
02 Юни
Ако яйченият крем не е достатъчно гъст, има няколко начина да го сгъстите. Един от тях е да свалите крема от котлона и да добавите в него малко горещо мляко, в което сте разбъркали запечено на тиган брашно.
Тънкости при печене на питаТънкости при печене на пита
01 Юни
3
За да се опече добре питата, не отваряйте вратичката на фурната през първите двадесет минути. Ако обичате пита, която е с мека кора, веднага след изваждането я покрийте с влажна кърпа.
Да изненадаме гостите с оригинални коктейлиДа изненадаме гостите с оригинални коктейли
31 Май
Коктейлите са прекрасна изненада за вашите гости – алкохолни, безалкохолни, сладки, кисели, с кафе – изборът е наистина голям.
Електрическа скара или на дървени въглищаЕлектрическа скара или на дървени въглища
31 Май
1
Най-добрата скара за вас е тази, която отговаря на вашите нужди, начина ви на живот и бюджета ви. При вземане на решение за вида на скарата трябва да си отговорите какво искате да получите от скарата.
Тънкости при готвене на козе и овче месоТънкости при готвене на козе и овче месо
30 Май
1
Преди да готвите овчето и козето месо, добре е да го мариновате, за да узрее и да отстраните неприятния специфичен мирис. Колкото по-дълго се приготвя овчето месо, толкова по-сухо и жилаво става.