- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиИдеалните палачинки се правят с пресято брашно
14 Дек.
3
Нина Норд
Кулинарни СъветиНай-важните кулинарни термини
13 Дек.
Жана Г.
Кулинарни СъветиЗдравословно готвене на пара
10 Дек.
Ирена Лазарова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време трябва да втасва тестотоВ самата рецепта понякога е указано как да месите или какво точно трябва да направите – различните тестени изделия имат различни капризи, за да се получат.
09 Дек.
3
Какво представлява жасминовият оризСготвен, жасминовият ориз става мек и бял като сняг. Той има нежен и ароматен вкус и често се сервира без добавки, като основно ястие.
05 Дек.
2
Колко време се варят бурканите със зимнинаАко сложите всичко заедно рискувате да оставите някои полусварени, а други преварени. Можете да варите заедно и да комбинирате само такива, които се варят еднакво дълго време.
03 Дек.
За и против алуминиевите съдове за готвенеДнес на пазара има изключително много и различни съдове за готвене. Алуминиевите съдове са популярни поради ниските си цени и бързото загряване, както и факта, че приготвяното в него не загаря.
01 Дек.
Кога е правилно да добавяме солтаАко например приготвяте рибен бульон, непременно трябва да добавите сол в самото начало на неговото приготвяне. От друга страна – ако приготвяте бульон от месо, можете да посолите едва, когато бульонът е напълно готов.
27 Ноем.
Как да неутрализираме лютотоЛютото дава вкус и индивидуалност на храните и е важна съставка в кухнята на много култури. Има няколко средства, които неутрализират и премахват лютото.
26 Ноем.
Добрите хранителни навициЗа да бъде храненето истинско удоволствие, трябва да се научим как точно да го правим - научете децата си кои са правилните хранителни навици, изградете у тях култура на храненето.
24 Ноем.
Мускатово орехче – към кои ястия да го добавямеМускатовото орехче или индийското орехче е подправка, но има и лечебни свойства – улеснява храносмилането, има антисептично действие, намалява главоболието, помага при отслабена памет.
23 Ноем.
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноБялото вино трябва да има определена киселинност – около 6-7 грама на литър. Регулирането на киселинността става с добавяне на вода в процеса на ферментация.
21 Ноем.
Как да почистваме тефлонови съдовеКогато искате да почистите тефлонов съд, премахнете с домакинска хартия остатъците от храна или мазнина, след което хубаво накиснете и измийте с вода, гъба и препарат за миене на домакински съдове.
20 Ноем.
Можем ли да консервираме манджи в бурканиАко сте консервирали някаква манджа и при отварянето забележите, че капачката е изпъкнала, а не хлътнала, трябва да изхвърлите сготвеното – най-вероятно е развалено.
19 Ноем.
4
Как да съхраняваме крушиНай-добре е крушите да се съхраняват на проветриво място. При добро съхранение крушите могат да издържат до четири месеца.
18 Ноем.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 750
Основни Рецепти
15 254
20 609
Други