Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време трябва да втасва тестотоКолко време трябва да втасва тестото
09 Дек.
3
В самата рецепта понякога е указано как да месите или какво точно трябва да направите – различните тестени изделия имат различни капризи, за да се получат.
Какво представлява жасминовият оризКакво представлява жасминовият ориз
05 Дек.
2
Сготвен, жасминовият ориз става мек и бял като сняг. Той има нежен и ароматен вкус и често се сервира без добавки, като основно ястие.
Колко време се варят бурканите със зимнинаКолко време се варят бурканите със зимнина
03 Дек.
Ако сложите всичко заедно рискувате да оставите някои полусварени, а други преварени. Можете да варите заедно и да комбинирате само такива, които се варят еднакво дълго време.
За и против алуминиевите съдове за готвенеЗа и против алуминиевите съдове за готвене
01 Дек.
Днес на пазара има изключително много и различни съдове за готвене. Алуминиевите съдове са популярни поради ниските си цени и бързото загряване, както и факта, че приготвяното в него не загаря.
Кога е правилно да добавяме солтаКога е правилно да добавяме солта
27 Ноем.
Ако например приготвяте рибен бульон, непременно трябва да добавите сол в самото начало на неговото приготвяне. От друга страна – ако приготвяте бульон от месо, можете да посолите едва, когато бульонът е напълно готов.
Как да неутрализираме лютотоКак да неутрализираме лютото
26 Ноем.
Лютото дава вкус и индивидуалност на храните и е важна съставка в кухнята на много култури. Има няколко средства, които неутрализират и премахват лютото.
Добрите хранителни навициДобрите хранителни навици
24 Ноем.
За да бъде храненето истинско удоволствие, трябва да се научим как точно да го правим - научете децата си кои са правилните хранителни навици, изградете у тях култура на храненето.
Мускатово орехче – към кои ястия да го добавямеМускатово орехче – към кои ястия да го добавяме
23 Ноем.
Мускатовото орехче или индийското орехче е подправка, но има и лечебни свойства – улеснява храносмилането, има антисептично действие, намалява главоболието, помага при отслабена памет.
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноТънкости при приготвянето на домашно бяло вино
21 Ноем.
Бялото вино трябва да има определена киселинност – около 6-7 грама на литър. Регулирането на киселинността става с добавяне на вода в процеса на ферментация.
Как да почистваме тефлонови съдовеКак да почистваме тефлонови съдове
20 Ноем.
Когато искате да почистите тефлонов съд, премахнете с домакинска хартия остатъците от храна или мазнина, след което хубаво накиснете и измийте с вода, гъба и препарат за миене на домакински съдове.
Можем ли да консервираме манджи в бурканиМожем ли да консервираме манджи в буркани
19 Ноем.
4
Ако сте консервирали някаква манджа и при отварянето забележите, че капачката е изпъкнала, а не хлътнала, трябва да изхвърлите сготвеното – най-вероятно е развалено.
Как да съхраняваме крушиКак да съхраняваме круши
18 Ноем.
Най-добре е крушите да се съхраняват на проветриво място. При добро съхранение крушите могат да издържат до четири месеца.