Тефлонови, чугунени, алуминиеви, стъклени, керамични съдове – все по-трудно става на всяка домакиня да избере най-подходящото покритие на съдовете за своята кухня – веднъж тефлонът не е вреден, после се оказва, че е със срок на годност и може да бъде опасен, чугунените съдове пък тежат прекалено много и т.н..
Защо обаче през последно време все повече се използват и рекламират керамични съдове и с какво са по-различни от останалите - не е ли вредно тяхното покритие особено ако бъде наранено и не са ли твърде крехки и лесно чупливи? Ето и отговорите на тези въпроси:
Съдовете с керамично покритие са по-добрия избор за вашата кухня, тъй като не вредят на здравето ви. Керамичните съдове са направени от естествен материал, изработени са на глинена основа и в сравнение с тефлона са много по-добър избор.
Освен това керамичните съдове ви дават възможността да ги нагреете на по-високи градуси, отколкото тефлоновите съдове. Друг плюс на съдовете с керамично покритие, освен, че са много издръжливи, е, че дори да ги надраскате, това няма по никакъв начин да се отрази на готвенето, на храната или пък на здравето ви.
Смята се, че керамичните съдове не са достатъчно издръжливи, тъй като са направени на естествена основа. Всъщност тефлонът и съдовете с такова покритие може да се използва между 3 и 5 години, или поне така препоръчват специалисти.
А съдовете с керамично покритие нямат никакво ограничение, тоест може да ги използвате до тогава, до когато решите, защото те не са никаква опасност за вашето здраве и здравословна храна.
Вкусовите качества на храната се запазват повече, когато храната ви е приготвена на керамични съдове. Освен това тези съдове ви дават възможност да се храните по-здравословно – с по-малко мазнина.
Благодарение на покритието си от естествен материал, керамичният съд разпределя абсолютно равномерно топлината и пести много енергия.
Коментари
Жалко само че са малко скъпички...
Но иначе - 6+ !