Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кои гъби са ядливи и как да ги разпознавамеКои гъби са ядливи и как да ги разпознаваме
22 Август
3
Гъбите са едно специално допълнение на всяко хранене, а когато сме запознати с различните видове ядливи измежду тях, можем да разнообразим кулинарните си експерименти.
Консервиране и съхранение на боровинкиКонсервиране и съхранение на боровинки
21 Август
Боровинките са изключително богати на витамин А и витамин С. Освен вкусовите си качества, боровинките притежават и лечебен ефект за различни видове неразположения.
Как се прави уасабиКак се прави уасаби
20 Август
Уасаби е растение, произлизащо от Япония. Културата уасаби се отглежда също и в тихоокеанския северозапад на САЩ и Канада.
Как да изберем най-добрия зехтин?Как да изберем най-добрия зехтин?
19 Август
2
Най-хубавият зехтин е студенопресованият, който трябва да се ползва за салата. По-ниските категории са идеални за здравословно пържене и хранене.
Могат ли да се консервират и сушат тиквички?Могат ли да се консервират и сушат тиквички?
17 Август
Сушенето на зеленчуците, работи в полза на запазване и концентриране на техния вкус. Сушени на слънце тиквичките, макар и да не са толкова популярни, колкото сушените домати са зеленчуци които си заслужава да опитате.
Хлебна мая или естествена закваска?Хлебна мая или естествена закваска?
17 Август
4
Едва ли има някой, който да не обича аромата на току що изпечен хляб. И повечето от нас знаят, че няма как да си направим хляб, ако не използваме за приготвянето му или мая за хляб или така наречената естествена закваска.
Подходящи подправки за боб и фасулПодходящи подправки за боб и фасул
16 Август
4
Тайната на вкусната гозба се крие не само в времетраенето на толинната обработка, а и в подправките и тяхното количество. За да стане истински вкусен боба, са ни необходими няколко основни подправки.
Да си направим бира в домашни условияДа си направим бира в домашни условия
13 Август
1
За да си направим бира вкъщи, която по нищо да не отстъпва на купешката, са необходими покълнали зърна. Те могат да са както овесени, така също и пшеничени или ръжени.
Как да си направим бира от плодовеКак да си направим бира от плодове
06 Август
3
Различните видове плодове са идеална основа за домашна бира с лек плодов вкус. Можете да направите лесно портокалова бира, а също така бира от млади грахови шушулки или от моркови.
Как да готвим с джинджифилКак да готвим с джинджифил
30 Юли
Ястията, разтворили в себе си неустоимия вкус на джинджифила, са харесвани на много места по света. Вижте три рецепти с тази пикантна и свежа подправка.
Видове пастаВидове паста
28 Юли
Към какво ястие точно ще приготвите избраната от вас паста е изцяло въпрос на личен вкус. При толкова голям избор можете спокойно да развихрите въображението си.
Да си направим ябълков оцетДа си направим ябълков оцет
28 Юли
5
Ябълковият оцет е не само вкусна подправка, но и лечебно средство. Ето как да си направите домашен ябълков оцет.
Съвети за добрите скари за печенеСъвети за добрите скари за печене
26 Юли
Вижте някои съвети как да поддържаме скарата си и как да печем на нея, за да има приготвената храна винаги отличен вкус.