Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Как да хапваме разумно гръцка и индийска кухняКак да хапваме разумно гръцка и индийска кухня
19 Май
1
Admin
Доста често на модерната жена й се налага да обядва, вечера в някое заведение. Гръцката и индийската кухня са едни от най-коварните, защото са пълни с мазнини, пикантни сосове и много калории
Да проверим годността на яйцата в домашни условияДа проверим годността на яйцата в домашни условия
16 Май
3
Admin
Топлите дни през летните месеци са предпоставка за по-малката трайност на продуктите. Разтвор с готварска сол и вода може да ви покаже годността им.
Как да ядем хот-дог правилноКак да ядем хот-дог правилно
26 Април
Нина Норд
Консумацията на хот-дог също си има своите правила, макар и неписани. Така например хот-догът се допълва с различни сосове, но върху кренвирша, а не под него.
Как да избираме най-добрите стафидиКак да избираме най-добрите стафидиСтафидите често се използват в кулинарията - за торти, пайове, месни ястия или салати. Научете се да избирате правилно стафиди, ще можете да приготвяте вкусни и здравословни храни.
Сандвичите са по-вкусни с маргариткиСандвичите са по-вкусни с маргаритки
28 Февр.
Нина Норд
Някои цветя са страхотна добавка към безалкохолни напитки, коктейли, печено месо, салата, сандвичи и десерти. Маргаритките се съчетават добре с масло, невенът е подходящ за морски дарове.
Сбогом на традициите: рибата вече се сервира с червено виноСбогом на традициите: рибата вече се сервира с червено вино
22 Дек.
1
Admin
Досега тъмното месо и сирената бе прието да се сервират с червено вино, а светлите меса и рибата с бяло. Сега по-важно е не какво е месото, а по какъв начин е било приготвено.
Млечни шейкове напомнят за тропически плажМлечни шейкове напомнят за тропически плаж
28 Ноем.
Жана Г.
Млечните шейкове са чудесен начин да си представим, че вместо в апартамент с парно се припичаме на някой тропически плаж. Какви млечни коктейли е най-добре да си забъркате през зимата.
Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с рибаЯпонски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба
06 Ноем.
Жана Г.
Вече е ясно защо рибата трябва да се пие само с бяло вино. В състава на всяко вино влиза и желязо. В бялото вино желязото е доста по-малко и затова то не пресича с вкуса си вкуса на други продукти.