Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да консервираме люти чушкиКак да консервираме люти чушки
03 Септ.
Лютите чушки са приятно допълнение към ястията. Съществуват различни методи за тяхното консервиране. За консервиране на чорбаджийски чушки са необходими три килограма и половина чушки и сол.
Идеи за домашни доматени сосовеИдеи за домашни доматени сосове
03 Септ.
Доматените сосове са подходящи най-вече за допълване на вкуса на различни видове паста или пица, но могат да бъдат използвани и при сервиране на месни или рибни ястия, а също и на зеленчукови.
Колко време да съхраняваме продуктите във фризерКолко време да съхраняваме продуктите във фризер
02 Септ.
1
Всеки продукт, който слагаме във фризера, е годен за употреба само за известно време. Готови ястия с месо могат да се съхранят във фризер 4 месеца, а сурово месо – не повече от 12 месеца.
Как да разпознаваме отровните гъбиКак да разпознаваме отровните гъби
01 Септ.
Запознайте се с видовете отровни гъби в България и с това как да ги различавате. Научете кои са най-опасните двойници на ядливите гъби у нас и с каква гъба в бил отровен Клавдий
Съвети за млади домакиниСъвети за млади домакини
01 Септ.
В домакинската работа има много трикове, които могат да ви улеснят и чрез които да свършите задълженията си много бързо. Те биха били особено полезни на младите домакини, за които сме подбрали някои съвети.
Как се прави пестилКак се прави пестил
30 Август
Варенето на пестил е отколешна българска традиция, която, оказва се, не е забравена и до днес. Ако ви е домъчняло за позабравения вкус и искате да си припомните вкусния пестил на баба, можете да си го направите и сами.
Тайните на египетската кухняТайните на египетската кухня
30 Август
Освен че е подарил на потомците си сфинксове и пирамиди, Древен Египет е завещал и вкуса към добрата храна. Съвременният египтянин често закусва същото, което и предците му: тънко хлебче и бобени крокети, известни като тамия.
Как да си направим перфектен чийзкейкКак да си направим перфектен чийзкейк
29 Август
1
Чийзкейкът е лесен десерт, който винаги гарантира лек и приятен вкус. Приготвя се с какаови или обикновени бисквити. Рецептите за чийзкейк са разнообразни - с добавка на желатин, пресни или сушени плодове, ядки, без печене или с печене и т. н.
Как се готви еленско месоКак се готви еленско месо
28 Август
От еленско месо се приготвят изискани ястия за ценители. Еленското месо е ценно заради вкуса си и заради високото съдържание на белтъчини и витамини.
Да изсушим плодове за зиматаДа изсушим плодове за зимата
27 Август
Ако имате достатъчно място, можете да изсушите плодовете и на слънце. Това, което трябва да направите е да ги разстелите добре върху хартия и да ги оставите на слънце десетина дена.
Да си направим плодов сироп за зиматаДа си направим плодов сироп за зимата
26 Август
Идва есента- време за приготвянето на любимия ни от детството сироп! Вижте някои рецепти, които може да направите бързо и без много усилия.
Как да съхраняваме морковиКак да съхраняваме моркови
26 Август
Морковите са силен на вкус, полезен, траен и добър за съхранение зеленчук. Вижте как може да съхранявате и замразявате моркови, така че да запазят вкусовите си и хранителни качества.
Да си направим сироп от аронияДа си направим сироп от арония
25 Август
1
Аронията е плоден храст, който произхожда от Северна Америка. Сиропът от арония е изключително ароматен и полезен. Вижте как да си го направите в домашни условия.