Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Да си направим френска закуска

Да си направим френска закуска

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
френска закуска в леглото

Традиционната френска закуска не е много обилна, тъй като французите са известни със специалното си отношение към храната и сутрин не обичат да прекаляват с яденето. Френската закуска задоволява нуждите на организма, без да се стига до преяждане.

Френската закуска се състои от прясно изпечени кроасани или нарязани по дължина франзели, които са намазани с прясно масло и конфитюр. Парчетата франзела, поднесени по този начин, се наричат тартин.

Към тази храна се поднася силно кафе или горещ шоколад или чай. Топлите напитки се сервира в голяма чаша, като за бульон. Във Франция обичат да топват в кафе кроасана или тартина си, преди да го хапнат.

В разширен вариант френската закуска се допълва от много други съставки. Те се предпочитат от французите през почивните дни, когато имат време да закусват доста дълго.

закуска в поднос

Тогава в закуската си те добавят омлет или яйца на очи, препечен до хрупкавост бекон, нарязани на едро и опечени с кората картофи, свежа салата.

От кроасаните за френска закуска се предпочитат тези с шоколад, но се поднасят и със сладко, а също така и без пълнеж. Към напитките може да се добави също така прясно изцеден портокалов сок. Никога не се сервират повече от два кроасана на човек.

Към френската закуска се добавят също така различни по вид пресни плодове, но не цели, а нарязани на парченца. Четири парченца праскова са достатъчна добавка към френската закуска. През зимата се използват сушени плодове, които се добавят към закуската. Те набавят нуждата на организма от захар.

Друг продукт, който се добавя към френската закуска, е йогурт. Той се поднася в натурален вид или с добавени в него парченца пресни плодове. Поднася се също така и йогурт, който е с различни плодови аромати. През летните месеци към френската закуска се добавя и топка сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest