Магарешката кайма не е сред най-предпочитаните ни избори, но веднъж опитали това месо, бихме се отказали трудно да не го повторим.
Магарешкото месо е с червен цвят, който трудно се различава от телешкото. Това различаване могат да доловят само хората в месарския бизнес, а ние е почти невъзможно да доловим тази разлика.
Магарешкото месо е най-вкусно под формата на суджуци, но и трудно бихме отказали вкусните кюфтенца от магарешка кайма.
Няма сезон, в който да се коли магарето. По всяко време на годината магарешкото е вкусен избор.
Първото нещо, което трябва да се направи, е месото да се изчисти хубаво от жилките и лойта. След това се стига до смилането на месото. Препоръчва се магарешкото месо да се смели два пъти.
Може да се съхранява дълго време във фризер. Като може да добавите месото в чопър, да добавите желаните от вас подправки и да съхранявате тази кайма в кухненски пликове във фризер или да си ги сготвите на момента.
Направата на магарешката кайма е като при всички традиционни кайми. Единственото, което трябва да запомните, е, че това месо е задължително да се смели два пъти.
Прочети също как се прави домашна кайма, какви подравки се слагат на кайма и колко сол се слага на каймата.
Коментари