Ако веднъж сте опитвали месо от дивеч, знаете, че то е изключително вкусно и си има определен начин за приготвяне. Много вкусна и ароматна е каймата от дивеч.
Приготвя се по следния начин:
Месото от който и да е дивеч - диво прасе, дива сърна, див заек, дива патица, задължително се изкисва в оцет и вода за 12 часа, за да падне кръвта и да се отмие неприятната миризма.
Преди да приготвите каймата, нарежете месото на ситно и го объркайте с подправките. Може да използвате готова подправка, която е специално за дивеч, а може и сами да си я направите.
Ако изберете втория начин, сложете на 1 кг месо 6 г черен пипер, 7 г кимион, 10 г червен пипер, 20 г сол и ако искате праз по желание, и други подправки са по ваше желание.
Следващата стъпка е смилане на месото. След като добре сте разбъркали месото с подправката, смелете го колкото едро пожелаете.
Готовата кайма се оставя да престои 12 часа да втаса. След като мине това време, вашата кайма от дивеч е готова. Можете да направите вкусни кюфтенца, луканки или дори принцеси.
Става уникално вкусно!
Коментари