Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Направете си така кайма от дивеч

Направете си така кайма от дивеч

Ако веднъж сте опитвали месо от дивеч, знаете, че то е изключително вкусно и си има определен начин за приготвяне. Много вкусна и ароматна е каймата от дивеч.

Приготвя се по следния начин:

Месото от който и да е дивеч - диво прасе, дива сърна, див заек, дива патица, задължително се изкисва в оцет и вода за 12 часа, за да падне кръвта и да се отмие неприятната миризма.

Преди да приготвите каймата, нарежете месото на ситно и го объркайте с подправките. Може да използвате готова подправка, която е специално за дивеч, а може и сами да си я направите.

Ако изберете втория начин, сложете на 1 кг месо 6 г черен пипер, 7 г кимион, 10 г червен пипер, 20 г сол и ако искате праз по желание, и други подправки са по ваше желание.

Следващата стъпка е смилане на месото. След като добре сте разбъркали месото с подправката, смелете го колкото едро пожелаете.

Готовата кайма се оставя да престои 12 часа да втаса. След като мине това време, вашата кайма от дивеч е готова. Можете да направите вкусни кюфтенца, луканки или дори принцеси.

Става уникално вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати