Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Направете си свой домашен бар

Направете си свой домашен бар

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Направете си свой домашен бар
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.

Направете си свой домашен бар, където вие ще сте барманът и ще създавате невероятни коктейли не по-зле от истинските професионалисти. Зарадвайте близки и приятели.

Първо се научете как се троши лед. Той е важна част от приготвянето на коктейли. Замразете вода във форма за лед. Извадете кубчетата, сложете ги в плътен найлонов плик и силно го ударете във външната стена на дома си.

Друг вариант за получаването на натрошен лед е да сложите леда между две кърпи и да ударите отгоре с дървен чук. Можете да направите натрошен лед и с помощта на блендер.

За да изглеждат чашите, в които сервирате коктейлите, като в истински бар, натъркайте ръба на всяка чаша с лимон и след това го потопете в сол или захар.

За приготвянето на много коктейли е необходим захарният сироп. Той се приготвя от четири супени лъжици вода и четири супени лъжици захар, които се кипват две минути на бавен огън при непрекъснато бъркане. Охлажда се и стои в хладилника две седмици.

Когато слагате продуктите за коктейла в шейкъра, трябва да следвате определена последователност. Първо се слага натрошеният лед, а след това останалите съставки.

Затваряте капака на шейкъра и тръскате десетина секунди, докато външната част на шейкъра не стане влажна. Веднага се прелива в чаши и се сервира.

Някои коктейли се правят без шейкър. Директно в чашата се слага натрошен лед, добавят се останалите съставки, всичко се разбърква с лъжица с дълга дръжка.

Зарадвайте близките си с коктейл „Карибско шампанско”. Той се приготвя от половин част бял ром, половин част бананов ликьор и охладено шампанско и парченца банан– според решението ви.

В чаша за шампанско налейте рома и банановия ликьор. Залейте с шампанско. Нарежете на кръгчета банана и украсете с тях ръбчето на чашата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Също така може коктейлите, които се приготвят без лед да се поднасят в чаши престоели във фризера. по този начин и напитката е охладена и обикновената чашата е по-ефектна.
06.01.2016 09:00