Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да си Приготвя Домашен Козунак
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захаррецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят...
Козунак с бира
Пробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....
Козунак с шоколадПечем пухкавия козунак с богата плънка 15 мин на 150 градуса, увеличаваме фурната на 180 градуса и печем за още 25-30 мин....
1
Козунак с ракия
Замесваме меко тесто за козунак, а останалото масло добавяме постепенно и месим до неговото усвояване....
Козунак с канела
В пресятото брашно се прави кладенче и се слага маята, яйцата, захарта, солта, останалото прясно мляко, разтопеното масло и ванилията....
Козунак с лимонада
В пресятото брашно се прави кладенче и се слага квасът, олиото, киселото мляко, яйцата, захарта, солта и ванилията и се меси тесто, докато не се появят...
Козунак с плънкаВтасалото тесто се разделя на 6 еднакви топки, от които се оформят 6 фитила за получаването на 2 козунака....
2
Козунак с мас
От готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми....
Козунак с подсладителиНакрая добавете отцедените стафиди, орехи по желание и оформете козунака.
Сложете го в тава или форма, оставете отново да втаса малко....
1
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 10
53
43
31
23
10
Дай твоята оценка: