Ябълката е отличен източник на енергия, тъй като 100 грама от този плод съдържат до 13.81 г въглехидрати. Може да се консумира в прясно състояние, служи като суровина за готвене и за приготвяне на напитки.
Ябълките са обичани от много хора, но не всички си представят как лесно да се обели ябълка.
При липса на време всеки е раздразнен от факта, че обработката на ябълките отнема много от него, за да се обели и отдели сърцевината. Някои предпочитат просто и удобно да нарежат ябълката на 4 части, да изчистят ядрото и обелят кожата бързо и лесно с белачка за плодове и зеленчуци.
Всеки има свой начин за белене на ябълки, но има един лесен и бърз вариант.
Обелването на ябълка е доста лесен и бърз процес. Не забравяйте да вземете много остър нож, за да направите действието възможно най-ефективен.
Наточете ножа, преди да започнете с процеса на белене на ябълка, за по-гладко рязане.
Вземете ножа в дясната си ръка, с другата ръка дръжте плода с палец, първите два пръста трябва да са на върха на затъпената страна на острието и последните два пръста на дръжката на ножа.
Пробийте кожата на ябълка с ножа като използвате палеца на лявата си ръка, започнете да режете кората, движейки се в спирала.
Продължете да въртите ябълката, като като режете кората надолу, докато стигнете до дъното на ябълката.
Това е всичко! И приятно похапване на ябълки.
Ако имате ябълки на разположение, не ви остава нищо друго освен да си приготвите:
- или печени ябълки;
Коментари