Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Сушени ябълки - лесно и вкусно

Сушени ябълки - лесно и вкусно

редакция:
MarianeMariane
Джедай
254955
Сушени ябълки - лесно и вкусно

Сушените плодове са не просто полезната алтернатива на тортите и сладките. Те са полезни, засищащи глада и не на последно място вкусни. В тях не се съдържат емулгатори, нитрити, консерванти или оцветители.

В процеса на изсушаване могат и да загубят част от полезните си вещества, но ценните микроелементи като калций, желязо и магнезий, както и пектин в тях се запазват напълно.

Ако вече сте се убедили в ползата от консумацията на дехидратирани плодове тази рецепта за приготвяне на сушени ябълки в домашни условия със сигурност ще ви допадне. Нужни са само малко здрави и хубави ябълки и желание, защото без добрата настройка резултатите няма да са същите.

И така, започваме приготвянето на сушени ябълкови резенчета. Някои биха ги нарекли и ябълков чипс. Обелете плодове и ги нарежете на полумесеци. Ако не ви се занимава, просто ги измийте добре и ги нарежете. Поставете резенчетата една до друго в тава, дъното на която е покрита с хартия за печене. Не добавяйте мазнина.

Печете ги във фурна на 150 градуса до желаната от вас готовност. Не забравяйте от време на време да обръщате парченцата, за да могат да се изпекат равномерно от двете страни.

Може да добавите канела преди печенето, ако сте любител на подправката.

Така изсушените ябълки можете да консумирате директно, като да ги накиснете в студена вода преди консумация, за да се усвоят по-лесно от организма.

Сушилки от ябълки

Може да си приготвите и ароматен ябълков чай като ги залеете с гореща вода и ги оставите да се задушат под похлупак за няколко минути.

Приготвянето на сушени ябълки за зимата е хитър ход, с който да си осигурите запас от полезни вещества през зимата. Сушените ябълки са чудесен източник на фибри, витамини и минерали. Те ще ви държат сити по-дълго и ще ви помогнат да задоволите ежедневната си нужда от плодове.

Сушените ябълки подсилват имунитета и същевременно регулират нередовния стомах по деликатен начин. Те са чудесно допълнение към диетите за осталбване и към всяко здравословно меню. Използвайте ги смело в различни рецепти с ябълки като: кекс с ябълки, ябълков сладкиш и ошав.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest