Бързите манджи спестяват много от малкото време на домакинята. Предлагаме ви няколко рецепти, които можете да направите много лесно и които не изискват особено много продукти. Първата е със зелен лук, който се предлага на пазара през пролетния сезон.
Каша от зелен лук
Необходими продукти: 8 стръка зелен лук, 2 с.л брашно, 4 яйца, 1 ч.ч прясно мляко, сол, олио
Начин на приготвяне: лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото. След това се добавя брашното. Когато се зачерви слагате яйцата, които предварително сте разбили със солта и млякото. Разбърквате докато гозбата се сгъсти. Поднесете като поизстине и поръсете с магданоз.
Следващият аламинут е с кренвирши, но ако не обичате, можете да смените с някакъв друг мек колбас по ваш вкус. Ако желаете, можете да панирате и някакви зеленчуци, с които разполагате у дома.
Кренвирши в бирена панировка
Необходими продукти: 4 кренвирша, 4 с.л брашно, 3 яйца, 400 мл бира, олио сол
Начин на приготвяне: обелете кренвиршите и нарежете на дебели шайби – около 3 см. жълтъците разбивате и добавяте брашното, след това малко сол, бирата. Когато сместа е добре разбита, добавяте белтъците, които предварително сте разбили на сняг. Потапяте парчетата от кренвирша и пържите в сгорещена мазнина. Сервирайте със зелена салата.
Едно нестандартно предложение за сандвич, което на някой може да му се хареса и да експериментира. Наръсете филия с 2-3 с.л. прясно мляко, намажете с тънък слой масло или маргарин, покрийте с натрошено сирене или резен кашкавал и накрая подредете отцедени плодове от компот от праскови или друг по-твърд плод. Подредете филиите в тава, покрита с домакинска хартия и ги запечете във фурната.
Последното ни предложение може да се възприеме и като предястие, но в горещите дни е подходящо и за основно. Ако ви се струва, че подправките липсват, винаги можете да сложите още някакви миризми по ваш вкус.
Сиренца на скара
Необходими продукти: 400 г сирене, 4 с.л масло (разтопено), червен пипер и алуминиево фолио
Начин на приготвяне: сиренето нарежете на дебели еднакви филии. Всяка от тях намажете от двете страни с масло и поръсете с червен пипер. След това сложете всяко парче в отделни фолиа или домакинска хартия за печене, поръсете с босилек или чубрица, добавете резен зеленчук, какъвто ви се намира вкъщи (лук, домат, шайба пиперка) и завийте.
Поставете на скарата, като преди това трябва да навлажните пакетите с вода. Пекат се на умерена скара около 4 минути на всяка страна.
Можете да поднесете сиренцата със салата от домати или печен червен пипер с лук и чесън (ако вече не сте ги сложили при тях). Хубаво е при поднасянето да не разопаковате сирената.
Коментари