Миш машът е любимо българско ястие, което по традиция се приготвя от яйца, сирене, чушки, домати, чесън, магданоз. Именно това го превръща в предпочитана гозба за обяд или вечеря през летните дни, когато голяма част от продуктите просто можем да откъснем от градината си.
Освен много вкусен и засищащ, миш машът е идеално решение за хората, които се опитват да влязат във форма преди морската си почивка. Когато се приготви по една специална технология, той е нискокалоричен и диетичен. Получавате засищаща и апетитна храна, докато наблюдавате как килограмите си отиват.
Ето я и рецептата за диетичен миш маш:
Необходими продукти: 6 яйца, 600 г нискомаслена извара, 6 големи чушки, 3 средни домата, 1 с.л. зехтин за готвене, 1 щипка чили, 2-3 скилидки чесън, 1 стрък магданоз.
Начин на приготвяне: Загрейте фурната на 190 градуса. Нарежете чушките на кубчета и ги поставете в тава с незалепващо покритие, намаслена със зехтина. Изчакайте няколко минути, докато чушките омекнат, разбъркайте и добавете доматите, нарязани на кубчета.
Когато доматите омекнат добре и зеленчуковата смес започне да се сгъстява, добавете изварата, разбитите яйца, счукания чесън. Ръснете и малко чили. Разбъркайте и върнете във фурната. Изчакайте, докато яйцата се стегнат добре, като не забравяте от време на време да разбърквате пак.
Накрая поръсете гозбата с пресен магданоз. Приготвеното количество диетичен миш маш разделете на няколко малки порции, така че да го похапнете в рамките на деня (включително и за закуска).
Придържайте се само към тази манджичка в продължение на 1 седмица и ще свалите до 4 кг, без да ви мъчи чувство за глад.
Коментари