Не е необходимо да приготвяте твърде сложни ястия от риба, за да направите добро впечатление на близките си и на гостите си. Можете лесно и бързо да приготвите различни ястия с риба.
Най-лесно се приготвя риба във фолио. Подходящи за приготвянето на това ястие са пъстърва, сьомга и скумрия.
Необходими продукти: 400 грама филе от риба, 2 супени лъжици зехтин, 3 супени лъжици нарязани зелени подправки по избор, бял и черен пипер на вкус, сол на вкус.
Начин на приготвяне: Рибата се измива добре и се подсушава с кърпа. Всяко парче се слага в отделно парче алуминиево фолио и се поръсва със зехтин. След това се поръсва със зелени подправки, бял и черен пипер и сол.
В предварително загрята до 220 градуса фурна се слага тава, в която са подредени загънатите пакетчета фолио, в които се намира рибата с подправките. Пече се около 30 минути. Накрая пакетчетата се развиват и се пече още 5 минути, за да се получи златиста коричка.
Рибно руло се приготвя много бързо и лесно, а е и много вкусно и ефектно.
Необходими продукти: 700 грама филе от бяла риба, пъстърва или скумрия, 50 грама бял хляб без кората, 1 чаша прясно мляко, 1 глава лук, 20 милилитра зехтин, 20 грама грис, 1 яйце, 40 грама галета, 150 милилитра течна сметана, 60 грама маргарин, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне: Хлябът се накисва в половината мляко и се отцежда. Лукът се нарязва на ситно и леко се запържва в мазнината. Рибата, лукът и хлябът се смилат два пъти.
Добавят се яйцето, грисът, останалото мляко, солта, черният пипер и всичко се разбърква добре и се омесва. От тази рибна кайма се прави руло, поръсва се с галета и се слага в тава, намазана обилно с маргарин.
Рулото се напръсква с мазнина и се пече на 180 градуса 40 минути, като от време на време се полива със соса от печенето. Когато рулото е готово, се полива със сметаната и се оставя за няколко минути да се запече до златисто.
Рулото се сервира нарязано на парчета и полято със соса. Може да го поднесете в комбинация с нарязани твърдо сварени яйца, които се заливат със соса от печенето на рулото.
Коментари