Ядките са полезно начало на деня, тъй като осигуряват на мозъка вещества, които го зареждат с енергия за целия ден. В това отношение са много подходящи лешници и орехи.
Кедровите ядки също не са за пренебрегване, тъй като са много полезни за цялостната работа на организма ни. Най-лесният начин да използвате ядките, за да си направите закуска, е да ги добавите в мюсли.
Смесете овесени ядки, сушени плодове и ядки по избор – орехи, лешници, макадамия, кедрови ядки. Залейте всичко с топла вода или с прясно мляко и подсладете при необходимост с чаена лъжичка мед.
Такава закуска осигурява силен старт на деня, зарежда ума и тялото с енергия, и гарантира, че до обяд няма да ви се прииска да ядете.
Ако не обичате мюсли, използвайте ядките, за предпочитане сурови, а не печени, като закуска. Хапнете една или две шепи ядки, но за да им се насладите, ги хапвайте една по една, а не мятайте цялата шепа в устата си, защото бързате.
Можете да смесите сушени плодове с ядки, да ги залеете с малко топла вода, да ги оставите да поомекнат – това е перфектна здравословна закуска. Кедровите ядки могат да се добавят към различни видове закуски - нискомаслен йогурт, плодова салата, с тях можете да поръсите сандвича си, независимо дали е с месо или е вегетариански.
Ако имате достатъчно време, пригответе си вкусна и приятна закуска. Използвайте праскови, нектарини или авокадо. Разрежете плода на две части, махнете костилката и напълнете кухината със смес от смлени ядки – орехи или лешници и нискомаслен йогурт.
Можете да добавите ядки към палачинките си, ако предпочитате тях за старт на деня, или да поръсите смлени ядки върху препечена филийка с мед. С ядки можете да поръсите дори кафе или капучино - това ще допълни вкуса му и ще ви зареди с допълнителна доза енергия, която ви е необходима за успешен ден.
Коментари