Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Да си направим турска закуска

Да си направим турска закуска

AdminAdmin
Администратор
95442k
Да си направим турска закуска

Ако искате да разнообразите менюто си с някоя интересна рецепта от турската кухня ние можем да ви предложим две интересни идеи, които със сигурност ще ви харесат. Те са добър вариант за сутрините, например през уикенда, когато цялото семейство е у дома. Опитайте ги, ястията не са трудни за приготвяне и може би ще продължите да се възползвате от тях и занапред.

Вкусен турски бюрек

Необходими продукти: 1 пакет кори за баница, 350 г сирене, 5 яйца, олио, 1 връзка магданоз.

Начин на приготвяне: Отделете белтъците на яйцата в подходяща купа. Натрошете сиренето и го добавете към тях. След това нарежете на ситно магданоза и също го прибавете към сместа. Идва ред на корите за баница. Разстелете ги и внимателно ги нарежете във формата на триъгълници.

Трябва да ги намажете със сместа и да оставите част от плънката в тях, след което да ги завиете на руло. Подвивайте ъгълчетата за да предотвратите евентуално изтичане. Така приготвени, рулцата се топват в предварително разбитите жълтъци, а после се изпържват в сгорещено олио. Гарнирайте ги с кисело мляко и ситно нарязан магданоз.

Хрупкав турски бюрек

Необходими продукти: За тестото: 3 ч.ч. брашно, 1 яйце, 1/2 ч.ч. маргарин, 6 с.л. захар, 1 ванилия; За панировка и намазване на корите: 2-3 с.л. захар, 200 гр. заквасена сметана, 2 яйца, галета, ванилия, пудра захар.

Начин на приготвяне: От изброените продукти се замесва тесто и се оставя да почине за около 20 минути. Към заквасената сметана се добавят захарта и ванилията и се разбърква добре. Тестото се разделя на 6 части и всяка част се разточва на тънка кора /1-2 мм/.

Всяка кора най-напред се намазва със сместа, а после се завива на руло. Яйцата се разбиват и в тях се потапят рулата, а после се овалват в галетата и се изпържват в сгорещено олио. Поднасят се поръсени с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest