Предлагаме ви няколко много лесни и вкусни рецепти, които ще изпълните за доста кратко време. За някои от тях ще се наложи да приготвите продуктите от предишния ден или поне да ги размразите, иначе същинската част наистина няма да ви отнеме много дълго време. Рецептите са подходящи и за пролетния сезон.
Печени чушки с яйца
Необходими продукти: печен пипер, сирене, 2-3 яйца, черен пипер, олио, малко сол, чубрица
Начин на приготвяне: сложете олио на дъното на тава и наредете пипера. Сиренето натрошете и в отделна купа разбийте яйцата. След това смесете яйцата и сиренето, сложете и подправките и залейте пипера. Сложете във фурната и печете около 15 минути.
Ако искате нещо да се сготви наистина бързо, използвайте тенджерата под налягане. Предлагаме ви лесна рецепта, която може да направите за около половин час. Ето и какво ви е нужно:
Пиле с ориз и зеленчуци
Необходими продукти: замразен микс от моркови, грах и царевица, 2 – 3 бутчета, 1 ч.ч ориз, сол, черен пипер на зърна, подправки по желание
Начин на приготвяне: сложете тенджерата на котлона и задушете за кратко зеленчуците от микса, след това добавете бутчетата, черен пипер и 1 ч.ч вода. Затворете тенджерата под налягане и отворете отново след 15 минути – добавете измития ориз и солта и още 2 ч.ч вода. Отново затваряте тенджерата и оставяте на котлона 5 – 10 минути.
Много вкусен е следващият аламинут, който включва в себе си основно кашкавал. Ако искате винаги може да добавите някакъв вид колбас, например шунка, гъби или каквото предпочитате.
Печен кашкавал
Необходими продукти: 1 ч.ч прясно мляко, 1 ч.ч брашно, 300 г настърган кашкавал, 2 яйца, смлян черен пипер
Начин на приготвяне: смесвате всички продукти и разбърквате до уеднаквяване на сместа, след това изсипвате в тавичка, която е предварително намаслена и набрашнена. Печете около 15 минути.
Следващата рецепта е с кайма, към която можете отново да прибавите нещо по ваш вкус. Нашето предложение не включва гарнитура, заради яйцето, което ще бъде сложено върху каймата. Какво ще ви е нужно за нея:
Яйца на очи в кайма
Необходими продукти: 300 г кайма, парче кашкавал, 4 кисели краставици, топено сирене, 1 филия хляб, яйца, малко кимион, чубрица
Начин на приготвяне: каймата трябва да е размразена – смесвате нарязаните на ситно краставички и кашкавал с нея, добавяте и топеното сирене, 1 бр яйце, подправките. Омесвате всичко това и разстилате в намазнена тава – дебелината да е около 1, 5 см. Слагате да се изпече ( на 220 градуса) като преди това правите леки вдлъбнатини по каймата с ръка. Малко преди да е готова каймата слагате по едно яйце във вдлъбнатините. Запичате докато се приготвят и яйцата.
И едно много бързо, гениално лесно и безкрайно вкусно ястие.
Пържено сирене
Необходими са ви сирене – по-твърдо, олио, обикновен или грил тиган и подправки на вкус. Нарежете сиренето на филии с дебелина не повече от 1 см. Ако ползвате обикновен тиган, налейте в него олио около ½ см, т.е. колкото да покрие дъното, загрейте го, оваляйте леко филиите от сирене в брашно и ги изпържете, докато придобият кафява коричка.
Ако имате грил тиган, можете да не слагате олио и брашно, а направо да ги запечете на него. Поднесете, поръсени с чубрица, босилек или червен пипер (може и лют) или с подправки, които вие мислите, че подхождат на сирене. В добавка със свежа салата се получава една вкусна и уникално бърза вечеря.
Коментари