Защо да не ядем повече овесени ядки, при условие че те се смятат за една от най-здравословните храни в света? Те са безглутенова пълнозърнеста храна, която съдържа в себе си всички основни хранителни вещества, от които тялото Ви се нуждае – фибри, магнезий, фосфор, мед, желязо, цинк и антиоксиданти. Храненето с овес за закуска е известно, че помага при загуба на тегло поради високото съдържание на фибри и способността да увеличават чувството на ситост.
Също така овесените ядки са невероятно питателни, тъй като съдържат много витамини и минерали. Те са чудесен източник на вид разтворими фибри, наречени бета-глюкан, могат да помогнат за намаляване на нивата на лошия холестерол в организма и помагат за регулирането на нивата на кръвната захар.
Не на последно място, овесените ядки са изключително гъвкав вид храна, който лесно може да стане част от всяко хранене на деня. В галерията горе събрахме някои идеи за вдъхновение как да ядем овесени ядки за закуска, обяд и вечеря.
Коментари