Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да си направим френски лучен микс за супа

Как да си направим френски лучен микс за супа

Как да си направим френски лучен микс за супа
Комплект ножове на стойка - 5 броя-28%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект ножове на стойка - 5 броя
55.00 лв.
39.80 лв.

Италианската кухня е всепризната не само като много вкусна, но и много лесна, затова е толкова популярна. За разлика от нея френската кухня се отличава с фини ястия, които макар и много вкусни, са и много сложни за приготвяне.

Има обаче едно приятно изключение - френската лучена супа. Тя е много популярна и често приготвяна по цял свят, тъй като продуктите за нея се намират лесно, а и самото ѝ приготвяне е прозаично, подходящо даже и за новаци в кухнята.

Френската лучена супа е много лека и би могла да бъде чудено начало на всяко обедно меню. Още по-лесно е, когато на разположение е сух микс за лучена супа.

Тази суха смес може да се приготви и съхрани предварително и служи просто за потапяне във вряла вода за приготвяне на супа или да се овкусят с нея всякакви други храни - кюфтета, пържоли и други френски специалитети.

Съставки на френски лучен микс за супа

Френски лучен микс за супа

Приготвянето на френски лучен микс за супа е лесно и във възможностите и на начинаещи кулинари. Нужни са само 5 съставки за нейното приготвяне.

- Лук на прах;

- Чесън на прах;

- Телешки или говежди бульон на прах;

- Пушен или сладък червен пипер;

- Малко семена от целина или магданоз на прах.

Добрата новина е, че миксът е подходящ за хората с непоносимост към глутен, което позволява на всеки да се наслади на уникалните вкусове на сухата смес.

Приготвяне на френски лучен микс за супа

Лучен микс за супа

За да се подготви бурканче френски лучен микс за домашно ползване, трябва да се включат 5-те съставки в следните пропорции:

- Сушени люспи от лук - четвърт чаша;

- Семена от целина или магданоз на прах - осмина чаена лъжичка;

- Лук на прах - четвърт супена лъжица;

- Пушен червен пипер - четвърт чаена лъжичка;

- Телешки бульон - 2 супени лъжици;

- Чесън на прах - четвърт чаена лъжичка.

Всички съставки се смесват в съд като се използва бъркалка или лъжица. Тази рецепта е за доза от 1 пакет суха смес за супа, която е подходяща както за лучената супа, така и за добавка към месно ястие.

Сместа става на бульон, който се получава от разтварянето на цялата доза в 3.5 чаши вода, които се оставят да се варят на слаб огън за 5 минути. Ако се подправят френски ястия, както и каквито и да е други гозби с него, сместа се добавя в сух вид.

Вижте още от най-популярните френски подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest