- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да оправим пресолената манджа
27 Февр.
Жана Г.
Кулинарни СъветиКак се варят калмарите?
26 Февр.
Жана Г.
Кулинарни СъветиСтерилизирани месни консерви
25 Февр.
2
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зеленчуците, подходящи за сладкишиСвикнали сме да използваме зеленчуците за приготвяне на салати, гарнитури или основни ястия, но те са много подходящи и за приготвяне на вкусни и полезни десерти.
25 Февр.
Да си приготвим домашен черен хлябАко обичате ръжен хляб, можете лесно да си го приготвите в домашни условия. Първо трябва да си приготвите закваската, която става готова за четири дни.
24 Февр.
2
10 правила за съхранението на витамин ССтатистиките сочат, че много често хората поемат по-малко количество от необходимото витамин С. Ето няколко правила, които позволяват максималното съхранение на аскорбиновата киселина.
24 Февр.
Съвети за идеалната супаБульонът става идеален, ако се вари на тих огън. Рибената супа горчи и е мътна, ако предварително не сте отстранили хрилете. Кремсупата се сгъстява със стар хляб, настърган на ренде.
24 Февр.
Как да съхраняваме зехтин и олиоБутилките с олио трябва да се съхраняват на тъмно хладно място. Зехтинът се съхранява при температура не по-висока от 20 градуса.
22 Февр.
Италианска шунка - какво я прави неповторимаЗа производството на пармска шунка се използват само три породи прасета. Благодарение на суроватката от пармезан, с която се обогатява храната на тези животни, месото им става с леко сладък вкус и много меко.
22 Февр.
1
Как да изчистя загорялата тенджераНа всеки се е случвало да загори любимата си тенджера. И всеки знае колко неприятно и на моменти невъзможно е чистенето и след този момент. Ето няколко практически съвета как да се справите със създалия се проблем
22 Февр.
1
Видове испанска шункаИспанската шунка се нарича хамон и представлява национален деликатес. Хамон е известен в цял свят. Шунката се прави от свински бут, който се соли и суши при определени условия.
21 Февр.
1
Най-използваните подправки в българската кухняАко сте млад и неопитен готвач, трябва да знаете, че в кулинарията има най-различни миризми и подправки, но съществуват няколко, които наричаме основни, а и характерни за българската кухня
19 Февр.
Как да сготвим пилешки дробчетаНай-често пилешките дробчета се готвят във фурната заедно с някакви други зеленчуци – например може да добавите кисели краставички, печена пиперка, малко лук, гъби и добре познатите ни подправки сол и черен пипер.
18 Февр.
1
Как да готвим с по-малко мазнинаГотвенето с мазнина добавя огромно количество допълнителни калории на храните, дори и на тези които са с ниско съдържание на мазнини. Всяка допълнителна чаена лъжичка мазнина е около 45 калории и 5 грама мазнини.
16 Февр.
1
Приготвяне на домашни колбасиКолбасите постигат това чрез различните начини на обработка – осоляване, опушване, варене и сушене, но и с допълнителните съставки, които се прибавят – подправки, сушени плодове, зеленчуци и ядки.
14 Февр.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 692
Основни Рецепти
15 239
20 584
Други