Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зеленчуците, подходящи за сладкишиЗеленчуците, подходящи за сладкиши
25 Февр.
Свикнали сме да използваме зеленчуците за приготвяне на салати, гарнитури или основни ястия, но те са много подходящи и за приготвяне на вкусни и полезни десерти.
Да си приготвим домашен черен хлябДа си приготвим домашен черен хляб
24 Февр.
2
Ако обичате ръжен хляб, можете лесно да си го приготвите в домашни условия. Първо трябва да си приготвите закваската, която става готова за четири дни.
10 правила за съхранението на витамин С10 правила за съхранението на витамин С
24 Февр.
Статистиките сочат, че много често хората поемат по-малко количество от необходимото витамин С. Ето няколко правила, които позволяват максималното съхранение на аскорбиновата киселина.
Съвети за идеалната супаСъвети за идеалната супа
24 Февр.
Бульонът става идеален, ако се вари на тих огън. Рибената супа горчи и е мътна, ако предварително не сте отстранили хрилете. Кремсупата се сгъстява със стар хляб, настърган на ренде.
Как да съхраняваме зехтин и олиоКак да съхраняваме зехтин и олио
22 Февр.
Бутилките с олио трябва да се съхраняват на тъмно хладно място. Зехтинът се съхранява при температура не по-висока от 20 градуса.
Италианска шунка - какво я прави неповторимаИталианска шунка - какво я прави неповторима
22 Февр.
1
За производството на пармска шунка се използват само три породи прасета. Благодарение на суроватката от пармезан, с която се обогатява храната на тези животни, месото им става с леко сладък вкус и много меко.
Как да изчистя загорялата тенджераКак да изчистя загорялата тенджера
22 Февр.
1
На всеки се е случвало да загори любимата си тенджера. И всеки знае колко неприятно и на моменти невъзможно е чистенето и след този момент. Ето няколко практически съвета как да се справите със създалия се проблем
Видове испанска шункаВидове испанска шунка
21 Февр.
1
Испанската шунка се нарича хамон и представлява национален деликатес. Хамон е известен в цял свят. Шунката се прави от свински бут, който се соли и суши при определени условия.
Най-използваните подправки в българската кухняНай-използваните подправки в българската кухня
19 Февр.
Ако сте млад и неопитен готвач, трябва да знаете, че в кулинарията има най-различни миризми и подправки, но съществуват няколко, които наричаме основни, а и характерни за българската кухня
Как да сготвим пилешки дробчетаКак да сготвим пилешки дробчета
18 Февр.
1
Най-често пилешките дробчета се готвят във фурната заедно с някакви други зеленчуци – например може да добавите кисели краставички, печена пиперка, малко лук, гъби и добре познатите ни подправки сол и черен пипер.
Как да готвим с по-малко мазнинаКак да готвим с по-малко мазнина
16 Февр.
1
Готвенето с мазнина добавя огромно количество допълнителни калории на храните, дори и на тези които са с ниско съдържание на мазнини. Всяка допълнителна чаена лъжичка мазнина е около 45 калории и 5 грама мазнини.
Приготвяне на домашни колбасиПриготвяне на домашни колбаси
14 Февр.
Колбасите постигат това чрез различните начини на обработка – осоляване, опушване, варене и сушене, но и с допълнителните съставки, които се прибавят – подправки, сушени плодове, зеленчуци и ядки.