PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКакво е мисо и как да готвим с него?
04 Окт.
1
Анонимен
Кулинарни СъветиДа съхраним круши за зимата
03 Окт.
Анонимен
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си изпечем тиквени семкиАко сте си купили тиква и се чудите, какво да правите тиквените семки, просто не ги хвърляйте. Печенето на тиквени семки не е толкова сложно, колкото си мислите.
03 Окт.
1
Различните видове лукПознати са около 1200 вида лук, от които ние използваме само няколко – кромид лук, праз лук, зелен лук и сибирски лук (макар и по-рядко). Ще разгледаме най-популярните и използвани у нас видове лук.
02 Окт.
3
Как да премахнем лютотоСъединението, което прави лютите чушки люти се нарича капсацин. То е мастноразтворимо. Не може да неутрализирате действието му с помощта на вода. Ефикасно в това отношение е млякото.
02 Окт.
2
Как да избираме месото за скараАко сте фен на сочните пържоли и сте се сдобили с ново барбекю или скара, трябва да впечатлите гостите си със своите кулинарни умения. Изборът на подходящо месо е важен, колкото овкусяването му.
01 Окт.
Как се почистват калмариЗа да изчистите замразените калмари бързо, извадете ги в купичка и ги залейте с вряла вода. Почти цялата им кожа, която прилича на ципа, веднага се свива, а останалата можете да почистите с помощта на ръцете си.
28 Септ.
3
Как да избираме кафетоКафето е много популярна напитка, която често пъти е отричана от специалисти и набеждавана, че е вредна и води към пристрастяване. Чаша аромата на кафе сутрин е закон за мнозина.
28 Септ.
Замразяване и размразяване на тестоПонякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате друг път.
27 Септ.
1
Съхранение на орехи и ядкиКогато купувате ядки, не винаги успявате да използвате цялото количество на един път. Ядките съдържат много мазнини, които при висока температура и свободен достъп на въздух ги превръщат в горчив деликатес.
26 Септ.
Съхраняване на краставициПресните краставици могат да се съхранят така, че да се използват за приготвянето на вкусна свежа салата. Намажете ги с белтък, който да образува защитен слой по кората или си направете букет от краставици
25 Септ.
Как да изпечем патладжанПатладжани се пекат на котлон, това е класически начин, но след изпичането на зеленчуците се налага основно почистване на котлона. Патладжанът може да се запече и в микровълнова фурна.
24 Септ.
Няколко идеи за консервирани кисели краставичкиНищо не може да се сравни с домашно приготвената туршия. Киселите краставички задължително правят компания на зимните вечери и са подходяща салата за ракия.
24 Септ.
Как да си съхраним зеленчуци за зиматаОсвен да замразявате зеленчуци за зимата, съхранете ги и във вид, в който можете да ги използвате почти като пресни. По този начин ще запазят качествата си без да се разкашкват при размразяване
23 Септ.
1
Да си направим маслини в саламураМаслините не са годни за консумация веднага след като се наберат. В тях има специфична горчивина, която трябва да се извлече, за да можем напълно да се насладим на вкуса им.
21 Септ.
4
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други