Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си изпечем тиквени семкиКак да си изпечем тиквени семки
03 Окт.
1
Ако сте си купили тиква и се чудите, какво да правите тиквените семки, просто не ги хвърляйте. Печенето на тиквени семки не е толкова сложно, колкото си мислите.
Различните видове лукРазличните видове лук
02 Окт.
3
Познати са около 1200 вида лук, от които ние използваме само няколко – кромид лук, праз лук, зелен лук и сибирски лук (макар и по-рядко). Ще разгледаме най-популярните и използвани у нас видове лук.
Как да премахнем лютотоКак да премахнем лютото
02 Окт.
2
Съединението, което прави лютите чушки люти се нарича капсацин. То е мастноразтворимо. Не може да неутрализирате действието му с помощта на вода. Ефикасно в това отношение е млякото.
Как да избираме месото за скараКак да избираме месото за скара
01 Окт.
Ако сте фен на сочните пържоли и сте се сдобили с ново барбекю или скара, трябва да впечатлите гостите си със своите кулинарни умения. Изборът на подходящо месо е важен, колкото овкусяването му.
Как се почистват калмариКак се почистват калмари
28 Септ.
3
За да изчистите замразените калмари бързо, извадете ги в купичка и ги залейте с вряла вода. Почти цялата им кожа, която прилича на ципа, веднага се свива, а останалата можете да почистите с помощта на ръцете си.
Как да избираме кафетоКак да избираме кафето
28 Септ.
Кафето е много популярна напитка, която често пъти е отричана от специалисти и набеждавана, че е вредна и води към пристрастяване. Чаша аромата на кафе сутрин е закон за мнозина.
Замразяване и размразяване на тестоЗамразяване и размразяване на тесто
27 Септ.
1
Понякога се случва да замесите повече тесто, отколкото ви е било необходимо. За да не печете огромни количества, е по-добре да замразите тестото, за да го използвате друг път.
Съхранение на орехи и ядкиСъхранение на орехи и ядки
26 Септ.
Когато купувате ядки, не винаги успявате да използвате цялото количество на един път. Ядките съдържат много мазнини, които при висока температура и свободен достъп на въздух ги превръщат в горчив деликатес.
Съхраняване на краставициСъхраняване на краставици
25 Септ.
Пресните краставици могат да се съхранят така, че да се използват за приготвянето на вкусна свежа салата. Намажете ги с белтък, който да образува защитен слой по кората или си направете букет от краставици
Как да изпечем патладжанКак да изпечем патладжан
24 Септ.
Патладжани се пекат на котлон, това е класически начин, но след изпичането на зеленчуците се налага основно почистване на котлона. Патладжанът може да се запече и в микровълнова фурна.
Няколко идеи за консервирани кисели краставичкиНяколко идеи за консервирани кисели краставички
24 Септ.
Нищо не може да се сравни с домашно приготвената туршия. Киселите краставички задължително правят компания на зимните вечери и са подходяща салата за ракия.
Как да си съхраним зеленчуци за зиматаКак да си съхраним зеленчуци за зимата
23 Септ.
1
Освен да замразявате зеленчуци за зимата, съхранете ги и във вид, в който можете да ги използвате почти като пресни. По този начин ще запазят качествата си без да се разкашкват при размразяване
Да си направим маслини в саламураДа си направим маслини в саламура
21 Септ.
4
Маслините не са годни за консумация веднага след като се наберат. В тях има специфична горчивина, която трябва да се извлече, за да можем напълно да се насладим на вкуса им.