Току-що сте закупили мечтаното ново барбекю или скара, което винаги сте искали, и нямате търпение да го използвате. Активното слюноотделяне в устата ви от мисълта за сочна пържола и вие сте нетърпеливи да впечатлите гостите си с новите си умения на скарата.
Но знаете ли какво е най-доброто месо, което можете да използвате? Успехът ви зависи от отговора на този въпрос. Може да имате рецептата за перфектната марината, както и своя собствена специална смес от подправки, но изборът на подходящия вид на месото е също толкова важен, колкото и вида на ароматните подправки, които ще използвате.
Ако наистина искате хубаво месо за барбекю, трябва да отидете в месарски магазин или на пазар за месо. Някои от по-големите магазини за хранителни стоки предлагат касапски услуги, но не пазарувайте в магазин, където всичко е предварително опаковано или замразено.
Говорете с месаря за тяхното месо. Поискайте си месо от младо животно, тъй като месата от възрастните животни са по-жилави.
Също така попитайте от колко време е месото. Запомнете, че по-дългият период на съхранение влошава качеството му. Месото може да се съхранява при ниска температура за известно време.
Всички видове месо се предлага в няколко различни класа. Ако наистина искаме най-доброто месо за барбекю, купете това с най-добрата марка. Това е най-скъпото месо, но със сигурност ще ви предложи качество и ще бъде страхотно на грил.
Три правила за това как да изберем добро месо за скара
Има три неща, които трябва да се търсят в месото за скара.
Първо: месото трябва да бъде прясно и никога да не е замразено.
Уверете се, че то все още е ярко оцветено и няма допълнителни сокове или течности в пакета. Промяната в цвета е гарантиран индикатор за застояло месо. Същото се отнася и за миризмата.
Второ: месото за барбекю трябва да има слой мазнина върху него. Мазнината помага на месо да остане крехко и сочно дори и след като престои, тъй като тя предпазва соковете на месото да изтекат и се топи в месото, докато то се готви.
Ако искате да се намалят мазнините, най-удачно е да ги отстраните или да отрежете част от тях, след като месото е изпечено, вместо преди това.
Трето: месото трябва да има еднаква дебелина за всяко едно парче, защото месото, което е по-дебело в един участък и по-тънко в друг, е трудно да се сготви равномерно.
Коментари