PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си изсушим бананиБананите се сушат лесно и този процес не предполага използване на химикали. Това е екологично чист продукт, който дори в промишлени количества се произвежда без добавка на консерванти и оцветители.
24 Окт.
1
Декорации на торти с плодовеИ най-обикновената торта ще изглежда страхотно, ако я украсите с плодове. Дребните плодове като ягоди, боровинки, грозде или плодове, нарязани на парченца, можете да оваляте в захар и да украсите тортата с тях.
23 Окт.
Съхранение и консервиране на тиквиТиква добавя фибри към диетата ви и е богат източник на витамин А. Естествено ниското съдържание на калории в тиквата, която съдържа само следи от натрий и мазнини и е без холестерол.
18 Окт.
Яжте храни с бактерии, за да сте здравиКонсумирайте храни с бактерии - мляко или соев сос, за да сте здрави. Хранете се в малка чиния с различни по цвят продукти. Предпочитайте традиционни национални ястия вместо хамбургери.
16 Окт.
3
Каква е разликата между морска и каменна солСмята се, че морската сол е по-полезна за човека от каменната, тя действа на организма оздравяващо благодарение на голямото количество микро и макроелементи, които съдържа.
14 Окт.
2
Кулинарни тънкости при правенето на питкаПитата може да бъде най-обикновена и да замества хляб, а може да бъде и пълнена с различни видове плънки. Независимо коя от тях сте решили да приготвяте, има няколко тънкости за гарантирано вкусна питка
11 Окт.
4
Най-добрите маринати за месо и зеленчуциМесото и зеленчуците стават много по-вкусни, ако преди термичната обработка престоят в марината. Така те стават по-крехки и ароматни.
10 Окт.
2
Подходящи рецепти за пикникПикникът е чудесна идея за все още топлите дни. Не са необходими кой знае колко неща – храната, която се подготвя, обикновен е нещо бързо, в малки порции и без много подробности. Идеи за пикник
10 Окт.
Как да бланшираме картофиБланширането на картофи има редица предимства и хората използват процеса по различни причини. Блашираните картофи запазват цвета и вкусовите си качества и са подходящи за замразяване.
08 Окт.
1
Приготвяне и подреждате на мезетаКогато се подреждат мезета, най-важното е те да изглеждат красиво. Саламите, особено сухите, се нарязват много тънко и леко по диагонал. Те се нареждат в плата или чинии на редове или на кръгове.
08 Окт.
Как да съхраняваме миди и калмариВ хладилника пресните миди и калмари се съхраняват добре не повече от три дни, и то ако са покрити с влажна кърпа. Но това важи само за непочистени миди и калмари.
08 Окт.
Как и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризерСлед като сте сготвили повече от необходимото, разумно е да съхраните храната във фризера, вместо да я оставите да се разваля в хладилника. Но кои готвени ястия можем да съхраним във фризер?
06 Окт.
Тайната на перфектното тесто за пицаТестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месото, зеленчуците и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто.
04 Окт.
7
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други