Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си приготвим ядки с подправкиКак да си приготвим ядки с подправки
18 Март
И тъй като си говорим за експерименти, решихме да ви представим две различни рецепти за ядки с подправки. Подбрали сме различни видове подправки и миризми. Ако искате винаги можете да смените някоя съставка или пък да добавите нова.
Украса за торти от захарно тестоУкраса за торти от захарно тесто
16 Март
1
Тортите, украсени със захарно тесто, са много красиви и ефектни. Сами можете да си направите захарно тесто вкъщи и да оформяте от него украса за торти.
Тайната на сочната домашна пицаТайната на сочната домашна пица
16 Март
2
Сочна домашна пица можете да приготвите с помощта на правилен подход към създаването на основата и на плънката на пицата.
Как да приготвим печена гъскаКак да приготвим печена гъска
15 Март
За да бъде печената гъска вкусна, тя преди всичко трябва добре да се подготви. Това не е трудно, но изисква време – два дни, което означава, че трябва да я купите няколко дни, преди да я сервирате.
Хранителни предимства на зеления боб едамамеХранителни предимства на зеления боб едамаме
14 Март
Едамаме е типично японско растение. Името му буквално означава боб на клонка . От него се прави и определен (подходящ) за целта тип соя.
Как се почистват и пекат лешници?Как се почистват и пекат лешници?
11 Март
След като извадите всички ядки от черупките им, ще забележите, че имат тъничка кафява ципа. Обикновено изпечените готови лешници, които се продават са изчистени от тази ципа и затова са изцяло бледожълти.
Как да сготвим диво прасеКак да сготвим диво прасе
11 Март
Месото от диво прасе изисква специфично готвене. То има доста особености. За да се премахне миризмата, особено при мъжките прасета, преди приготвянето на месото то трябва да се накисне в марината.
Идеалните подправки за всеки вид месоИдеалните подправки за всеки вид месо
09 Март
Месните ястия могат да бъдат разнообразени не само с различни начини на приготвяне на месото, но също така и като се променят подправките, които се добавят към тях.
Как да сготвим киноаКак да сготвим киноа
08 Март
3
Ако искате киноа да е с по-мек и приятен вкус, накиснете зърната за три часа, преди да ги варите. Ако искате да е с по-наситен вкус, преди да ги сварите, ги запържете на сух тиган.
Какво е сорго и какво да сготвим с негоКакво е сорго и какво да сготвим с него
05 Март
Соргото е богато на протеини зърно с текстура, подобна на просото. В Съединените щати, земеделските производители използват соргото за фураж на добитъка. В Африка и Азия, хората го използват в ястия като овесена каша и хляб.
Плодово-млечни питиетаПлодово-млечни питиета
04 Март
Най-подходящи за приготвянето на плодово-млечни коктейли са бананите, ананасът, ягодите, вишните, малините, киви. Коктейлите стават по-вкусни, ако добавите в тях какао на прах, няколко капки разтопен шоколад,
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
За да сте сигурни в качеството на сушеното, пушено или осолено месо, което консумирате, можете да си го приготвите сами. Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.