Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си изсушим бананиКак да си изсушим банани
24 Окт.
1
Бананите се сушат лесно и този процес не предполага използване на химикали. Това е екологично чист продукт, който дори в промишлени количества се произвежда без добавка на консерванти и оцветители.
Декорации на торти с плодовеДекорации на торти с плодове
23 Окт.
И най-обикновената торта ще изглежда страхотно, ако я украсите с плодове. Дребните плодове като ягоди, боровинки, грозде или плодове, нарязани на парченца, можете да оваляте в захар и да украсите тортата с тях.
Съхранение и консервиране на тиквиСъхранение и консервиране на тикви
18 Окт.
Тиква добавя фибри към диетата ви и е богат източник на витамин А. Естествено ниското съдържание на калории в тиквата, която съдържа само следи от натрий и мазнини и е без холестерол.
Яжте храни с бактерии, за да сте здравиЯжте храни с бактерии, за да сте здрави
16 Окт.
3
Консумирайте храни с бактерии - мляко или соев сос, за да сте здрави. Хранете се в малка чиния с различни по цвят продукти. Предпочитайте традиционни национални ястия вместо хамбургери.
Каква е разликата между морска и каменна солКаква е разликата между морска и каменна сол
14 Окт.
2
Смята се, че морската сол е по-полезна за човека от каменната, тя действа на организма оздравяващо благодарение на голямото количество микро и макроелементи, които съдържа.
Кулинарни тънкости при правенето на питкаКулинарни тънкости при правенето на питка
11 Окт.
4
Питата може да бъде най-обикновена и да замества хляб, а може да бъде и пълнена с различни видове плънки. Независимо коя от тях сте решили да приготвяте, има няколко тънкости за гарантирано вкусна питка
Най-добрите маринати за месо и зеленчуциНай-добрите маринати за месо и зеленчуци
10 Окт.
2
Месото и зеленчуците стават много по-вкусни, ако преди термичната обработка престоят в марината. Така те стават по-крехки и ароматни.
Подходящи рецепти за пикникПодходящи рецепти за пикник
10 Окт.
Пикникът е чудесна идея за все още топлите дни. Не са необходими кой знае колко неща – храната, която се подготвя, обикновен е нещо бързо, в малки порции и без много подробности. Идеи за пикник
Как да бланшираме картофиКак да бланшираме картофи
08 Окт.
1
Бланширането на картофи има редица предимства и хората използват процеса по различни причини. Блашираните картофи запазват цвета и вкусовите си качества и са подходящи за замразяване.
Приготвяне и подреждате на мезетаПриготвяне и подреждате на мезета
08 Окт.
Когато се подреждат мезета, най-важното е те да изглеждат красиво. Саламите, особено сухите, се нарязват много тънко и леко по диагонал. Те се нареждат в плата или чинии на редове или на кръгове.
Как да съхраняваме миди и калмариКак да съхраняваме миди и калмари
08 Окт.
В хладилника пресните миди и калмари се съхраняват добре не повече от три дни, и то ако са покрити с влажна кърпа. Но това важи само за непочистени миди и калмари.
Как и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризерКак и кои готвени храни можем да съхраняваме във фризер
06 Окт.
След като сте сготвили повече от необходимото, разумно е да съхраните храната във фризера, вместо да я оставите да се разваля в хладилника. Но кои готвени ястия можем да съхраним във фризер?
Тайната на перфектното тесто за пицаТайната на перфектното тесто за пица
04 Окт.
7
Тестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месото, зеленчуците и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто.