Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Декорации на торти с плодове

Декорации на торти с плодове

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Украса на торти

И най-обикновената торта ще изглежда страхотно, ако я украсите с плодове. Дребните плодове като ягоди, боровинки, грозде, арония или плодове, нарязани на парченца, можете да оваляте в захар и да украсите тортата с тях. Но този начин за украса е подходящ само ако консумирате тортата веднага. За целта украсете с плодовете, преди да сервирате.

Ако искате да украсите тортата, преди да я сложите в хладилник за няколко часа, за да поеме крема, топнете всяко парченце плод или всеки плод в захарен сироп. Той се прави от вода и захар в равни пропорции, които се сваряват до разтварянето на захарта. След това плодовете се овалват в пудра захар или в кристална захар. След това се оставят върху хартия за печене, докато изсъхнат.

Захаросаната настъргана кора от лимон изглежда много ефектно върху торти и е доста вкусна. С помощта на остър нож или белачка за картофи обелете само жълтата част от лимона, без бялата. Нарежете кората на много тънки дълги парченца.

Бисквитена торта с плодове

Смесете в равни количества вода и захар и сварите до разтварянето на захарта. Добавете нарязаната лимонова кора и варете на слаб огън петнадесетина минути. Охладете и оставете да се отцеди през сито. Сиропът използвайте за сладкиши или за приготвяне на коктейли. Кората се овалва в захар и се слага върху хартия за печене, за да изсъхне. Изсушените лентички се използват за декорация на торти.

Можете да украсите тортата с плодове, като всеки един топнете за секунди във вода, в която сте капнали няколко капки лимонов сок. След това всеки плод се топва в разтворен във вода и леко загрят желатин, а след като са наредени върху тортата, се намазват още веднъж с желе с помощта на четка.

Плодовете от компоти могат да се използват за декорация на торти, като след като се подредят върху тортата, се полеят с разтворен във вода и загрят желатин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest