Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си подквасим млякоКак да си подквасим мляко
17 Април
Как да си подквасим мляко? Киселото мляко притежава добри вкусови, диетични и лечебни качества. Освен това технологията, по която можем да си приготвим този уникален продукт в домашни условия не е никак сложна.
Тънкости при приготвяне на сушиТънкости при приготвяне на суши
17 Април
1
Вкусно и апетитно суши можете да приготвите и в домашни условия. Следвайте тези съвети и ще направите перфектното суши.
Как да намалим размера на рецептатаКак да намалим размера на рецептата
16 Април
Това удобно ръководство ще направи всичко по-лесно за вас. Диаграмата е полезна, като, чрез проста математика, позволява адаптирането на голяма рецепта към по-малка.
Основни правила за бланширане на зеленчуциОсновни правила за бланширане на зеленчуци
16 Април
1
Бланширането е много важно, тъй като чрез него се запазва максимално дълго цветът, вкусът и витамините в продуктите.
Как се прави маскарпонеКак се прави маскарпоне
16 Април
9
Пригответе сами маскарпоне, което се използва за направата на много десерти. Необходима ви е течна сметана, прясно мляко с висока масленост и лимонов сок.
Техники за рязане на тортени блатовеТехники за рязане на тортени блатове
15 Април
Разделянето на тортения блат по хоризонталата дава възможност за създаването на по-сочна и по-висока торта, като между отделните слоеве на блата се слага крем.
Как се панират чушкиКак се панират чушки
15 Април
1
За да направите вкусни панирани чушки, трябва да изберете чушки, които са без дефекти, по възможност прави, за да се опекат добре.
Бухти, тиганици, лангиди - каква е разликата?Бухти, тиганици, лангиди - каква е разликата?
13 Април
1
Можете да си ги хапвате с най-различни плънки. Ако обичате повече солени неща – сирене или кашкавал ще ви правят приятна компания на трапезата. Също толкова вкусни са пържените закуски и със сладко, най-добре ако то е домашно приготвено.
Тажин - магьосникът в арабската кухняТажин - магьосникът в арабската кухня
12 Април
1
Съдът за готвене тажин произлиза от Северна Африка. Вижте какви са някои от екзотичните продукти, които се приготвят в него и как да изберем най-подходящия тажин за нашата кухня.
Как се прави дресинг за салатаКак се прави дресинг за салата
12 Април
Салата стават много вкусни, когато са съчетани с дресинг. Дресингът може да бъде на майонезена основа или винегрет. Вижте нашите идеи за домашен дресинг.
Лесни сосове за рибаЛесни сосове за риба
12 Април
За риба е подходящ сос на основата на рибен бульон. Той се приготвя от 400 милилитра рибен бульон, 1 супена лъжица мазнина, 1 супена лъжица брашно, сол на вкус.
Внимание! Навлизаме в сезона на нитратитеВнимание! Навлизаме в сезона на нитратите
11 Април
Много е изписано за вредата от консумирането на зеленчуци с нитрати. Борбата с опасните съединения не приключва с купуването на видимо свежи зеленчуци от пазара и внимателното им измиване.