PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиЗа вегетарианския желатин
19 Дек.
Ирена Лазарова
Кулинарни СъветиКак да съхраняваме ядки
17 Дек.
1
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиРазличните видове къри
16 Дек.
1
Ирена Лазарова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарно приложение на оризовия оцетВ Китай оризовият оцет се разделя на три вида – бял, червен и черен. При по-висок холестерол може да се използва червеният, защото съдържа гъба (Monascus purpureus), която ще помогне за нормализирането му.
15 Дек.
Идеалните палачинки се правят с пресято брашноЗа да приготвите идеалните палачинки, пресейте брашното през сито. Разбийте яйцата, преди да го добавите в тестото, а солта и захарта смесете с вода. Използвайте прясно мляко за разредител на тестото.
14 Дек.
3
Най-важните кулинарни терминиВсеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините.
13 Дек.
Здравословно готвене на параПри термичната си обработка много продукти губят от полезните си качества. Има ли начин за приготвяне на храна, който да е и здравословен, и икономичен, и практичен. Да, готвенето на пара!
10 Дек.
Колко време трябва да втасва тестотоВ самата рецепта понякога е указано как да месите или какво точно трябва да направите – различните тестени изделия имат различни капризи, за да се получат.
09 Дек.
3
Какво представлява жасминовият оризСготвен, жасминовият ориз става мек и бял като сняг. Той има нежен и ароматен вкус и често се сервира без добавки, като основно ястие.
05 Дек.
2
Колко време се варят бурканите със зимнинаАко сложите всичко заедно рискувате да оставите някои полусварени, а други преварени. Можете да варите заедно и да комбинирате само такива, които се варят еднакво дълго време.
03 Дек.
За и против алуминиевите съдове за готвенеДнес на пазара има изключително много и различни съдове за готвене. Алуминиевите съдове са популярни поради ниските си цени и бързото загряване, както и факта, че приготвяното в него не загаря.
01 Дек.
Кога е правилно да добавяме солтаАко например приготвяте рибен бульон, непременно трябва да добавите сол в самото начало на неговото приготвяне. От друга страна – ако приготвяте бульон от месо, можете да посолите едва, когато бульонът е напълно готов.
27 Ноем.
Как да неутрализираме лютотоЛютото дава вкус и индивидуалност на храните и е важна съставка в кухнята на много култури. Има няколко средства, които неутрализират и премахват лютото.
26 Ноем.
Добрите хранителни навициЗа да бъде храненето истинско удоволствие, трябва да се научим как точно да го правим - научете децата си кои са правилните хранителни навици, изградете у тях култура на храненето.
24 Ноем.
Мускатово орехче – към кои ястия да го добавямеМускатовото орехче или индийското орехче е подправка, но има и лечебни свойства – улеснява храносмилането, има антисептично действие, намалява главоболието, помага при отслабена памет.
23 Ноем.
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноБялото вино трябва да има определена киселинност – около 6-7 грама на литър. Регулирането на киселинността става с добавяне на вода в процеса на ферментация.
21 Ноем.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други