Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарно приложение на оризовия оцетКулинарно приложение на оризовия оцет
15 Дек.
В Китай оризовият оцет се разделя на три вида – бял, червен и черен. При по-висок холестерол може да се използва червеният, защото съдържа гъба (Monascus purpureus), която ще помогне за нормализирането му.
Идеалните палачинки се правят с пресято брашноИдеалните палачинки се правят с пресято брашно
14 Дек.
3
За да приготвите идеалните палачинки, пресейте брашното през сито. Разбийте яйцата, преди да го добавите в тестото, а солта и захарта смесете с вода. Използвайте прясно мляко за разредител на тестото.
Най-важните кулинарни терминиНай-важните кулинарни термини
13 Дек.
Всеки кулинар трябва да е наясно със значението на най-важните кулинарни термини. Така ще приготвя храната бързо, без да губи време в търсене на значенията на термините.
Здравословно готвене на параЗдравословно готвене на пара
10 Дек.
При термичната си обработка много продукти губят от полезните си качества. Има ли начин за приготвяне на храна, който да е и здравословен, и икономичен, и практичен. Да, готвенето на пара!
Колко време трябва да втасва тестотоКолко време трябва да втасва тестото
09 Дек.
3
В самата рецепта понякога е указано как да месите или какво точно трябва да направите – различните тестени изделия имат различни капризи, за да се получат.
Какво представлява жасминовият оризКакво представлява жасминовият ориз
05 Дек.
2
Сготвен, жасминовият ориз става мек и бял като сняг. Той има нежен и ароматен вкус и често се сервира без добавки, като основно ястие.
Колко време се варят бурканите със зимнинаКолко време се варят бурканите със зимнина
03 Дек.
Ако сложите всичко заедно рискувате да оставите някои полусварени, а други преварени. Можете да варите заедно и да комбинирате само такива, които се варят еднакво дълго време.
За и против алуминиевите съдове за готвенеЗа и против алуминиевите съдове за готвене
01 Дек.
Днес на пазара има изключително много и различни съдове за готвене. Алуминиевите съдове са популярни поради ниските си цени и бързото загряване, както и факта, че приготвяното в него не загаря.
Кога е правилно да добавяме солтаКога е правилно да добавяме солта
27 Ноем.
Ако например приготвяте рибен бульон, непременно трябва да добавите сол в самото начало на неговото приготвяне. От друга страна – ако приготвяте бульон от месо, можете да посолите едва, когато бульонът е напълно готов.
Как да неутрализираме лютотоКак да неутрализираме лютото
26 Ноем.
Лютото дава вкус и индивидуалност на храните и е важна съставка в кухнята на много култури. Има няколко средства, които неутрализират и премахват лютото.
Добрите хранителни навициДобрите хранителни навици
24 Ноем.
За да бъде храненето истинско удоволствие, трябва да се научим как точно да го правим - научете децата си кои са правилните хранителни навици, изградете у тях култура на храненето.
Мускатово орехче – към кои ястия да го добавямеМускатово орехче – към кои ястия да го добавяме
23 Ноем.
Мускатовото орехче или индийското орехче е подправка, но има и лечебни свойства – улеснява храносмилането, има антисептично действие, намалява главоболието, помага при отслабена памет.
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноТънкости при приготвянето на домашно бяло вино
21 Ноем.
Бялото вино трябва да има определена киселинност – около 6-7 грама на литър. Регулирането на киселинността става с добавяне на вода в процеса на ферментация.