Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сезонът на киселото зелеСезонът на киселото зеле
14 Януари
Независимо какво сте решили да приготвите, за да стане вкусна гозбата със зеле, най-важното правило е да бъде по-мазничко. Просто на този продукт му е нужна мазнина и в случай, че сте решили да готвите постна манджа, сложете повечко олио.
Пийте чая с мляко, но без захарПийте чая с мляко, но без захар
13 Януари
Пиенето на чай с мляко помага на централната нервна система, на бъбреците и сърцето. По-полезно е да се смесва чай с мляко и дори с масло, отколкото със захар.
Как да си направим мътеницаКак да си направим мътеница
11 Януари
1
Мътеницата е наричана още бутаница или мътàн. Представлява млечна напитка, подобна на айряна, традиционна за България. Но в никакъв случай не трябва да се бърка с айряна.
Видове картофиВидове картофи
10 Януари
Картофите са сред най-широко произвежданите култури в света, след пшеницата, ориза и царевицата и на четвърто място по обем на сурова продукция.
Как да си изпечем бадемиКак да си изпечем бадеми
07 Януари
3
Горчивите бадеми не бива да се консумират, защото са опасни за вашето здраве. Единствените бадемови ядки, които са подходящи за консумация са сладките.
Да се развихрим с уок-тиганаДа се развихрим с уок-тигана
07 Януари
Уок-тиганът идва от китайската кухня. Представлява дълбок, кръгъл тиган, с малък диаметър на дъното, което позволява да се пържи в него с малко мазнина и на силен огън.
Ако сте пресолили манджата...Ако сте пресолили манджата...
05 Януари
1
Ако пресолите манджата, можете да я оправите с няколко трика при готвенето. Прекалено солените зеленчуци се правят на пюре и към тях се добавят несолени зеленчуци. Супата се оправя с картофи и ориз.
Червеното вино е идеално с гъбиЧервеното вино е идеално с гъби
05 Януари
Когато съчетавате вино с храна, редувайте ги от слаби към силни, от бели към червени. Вината с висока киселинност помагат на организма да се справя по-лесно с мазната храна
Подходящи подправки за зелен фасулПодходящи подправки за зелен фасул
04 Януари
2
Зелен боб може да се приготви и като салата. Несъмнено задължителна част от всяка гозба и салата е солта – в умерено количество тя е абсолютно необходима подправка за всяко добро ястие.
Какъв тиган да изберем за катми и палачинкиКакъв тиган да изберем за катми и палачинки
04 Януари
За да се получат палачинките и катмите перфектни, от голямо значение е в какъв тиган се пържат. Смята се, че най-вкусните катми и палачинки могат да се направят, ако се използва чугунен тиган.
Какво да правим, ако нямаме яйца?Какво да правим, ако нямаме яйца?
02 Януари
2
Ако изведнъж установите, че нямате яйца, можете да ги замените с комбинации от други продукти. Например един банан, смачкан на пюре, е равен на едно яйце. То се замества и от нишесте с вода.
Тънкости при приготвянето на греяна ракияТънкости при приготвянето на греяна ракия
22 Дек.
5
Не забравяйте, че заради високите си градуси, греяният алкохол ще ви опияни доста по-бързо, отколкото ако я пиете с нормална температура.
Повече за балсамовия оцетПовече за балсамовия оцет
20 Дек.
На вид представлява тъмна и гъста течност и както вече споменахме с леко сладникав и като цяло много богат вкус. Балсамовият оцет има значително по-висока цена, но ароматът му е незаменим за овкусяване на салати