- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиСъвети за украса на салати
04 Май
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиИдеи за красиви плата
03 Май
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиРазликата между катми и палачинки
03 Май
6
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при варене на яйцаВаренето на яйца си е трудна задача, особено ако целта е черупките да не се напукат. Сложен е моментът, когато варим яйца за Великден и установим след като сме ги сварили, че всички са се напукали.
02 Май
2
Пържене със зехтинЗехтинът по-слабо се окислява при нагряване в сравнение с останалите видове растителни масла. При зехтина има по-малък шанс за поява на канцерогенни продукти.
30 Април
8
Как да приготвим перфектното яйцеАко знаете малко повече научни факти за приготвянето на яйцата, това ще ви помогне да приготвите перфектното яйце, или така нареченото 65-градусово яйце.
28 Април
1
Разпознаване на млечни продукти с растителни мазниниЧесто в магазините се предлагат за млечни продукти храни, със съмнително ниска цена. Какво е хранителното им съдържание и как да разпознаем палмата от млякото, ще се опитаме да ви посъветваме в по-долните редове.
27 Април
6
Как да си направим домашен хлябАко искате да си направите вкусен домашен хляб, вижте една примерна рецепта. Домашният хляб не се рони толкова много като купешкия, пък и има по-голяма трайност.
26 Април
6
Етикет при поднасянето и консумация на червено виноЧервеното вино има доста разновидности, повечето от които си имат свои собствени правила – в какви чаши да се сервират и на каква температура. Важно е също колко е отлежало избраното вино, особено що се отнася до декантирането и какъв е точно видът му.
25 Април
1
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската. Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
23 Април
Какво представлява кръщаването на винотоАмонякът не е бил особено познат, затова майсторите си служели с една от телесните си течности, която го съдържа - урината. Именно този процес се наричал тогава кръщаване на виното.
22 Април
Седем неща от кухнята за изхвърлянеВ кухнята ви има много неща, които съдържат бактерии. Добре е да знаете след колко време определен продукт или предмет от кухнята трябва да се изхвърли.
20 Април
6
Бързо размразяване на продуктитеКогато ви е необходимо бързо да размразите продукт от фризера, трябва да имате предвид, че неправилното размразяване може да развали формата на продукта и да влоши вкусовите му качества.
19 Април
1
Съвети за използване на готварско фолиоГотварското фолио е нещо, което се намира в кухнята на всеки. То може да намери приложение на почти навсякъде и най-вече в кухнята.
19 Април
Полезни закуски за децаКаква закуска можем да приготвим на нашето дете, така че, освен да бъде вкусна, тя да е и полезна за неговия организъм.
18 Април
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 688
Основни Рецепти
15 239
20 583
Други