Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тънкости при варене на яйцаТънкости при варене на яйца
02 Май
2
Варенето на яйца си е трудна задача, особено ако целта е черупките да не се напукат. Сложен е моментът, когато варим яйца за Великден и установим след като сме ги сварили, че всички са се напукали.
Пържене със зехтинПържене със зехтин
30 Април
8
Зехтинът по-слабо се окислява при нагряване в сравнение с останалите видове растителни масла. При зехтина има по-малък шанс за поява на канцерогенни продукти.
Как да приготвим перфектното яйцеКак да приготвим перфектното яйце
28 Април
1
Ако знаете малко повече научни факти за приготвянето на яйцата, това ще ви помогне да приготвите перфектното яйце, или така нареченото 65-градусово яйце.
Разпознаване на млечни продукти с растителни мазниниРазпознаване на млечни продукти с растителни мазнини
27 Април
6
Често в магазините се предлагат за млечни продукти храни, със съмнително ниска цена. Какво е хранителното им съдържание и как да разпознаем палмата от млякото, ще се опитаме да ви посъветваме в по-долните редове.
Как да си направим домашен хлябКак да си направим домашен хляб
26 Април
6
Ако искате да си направите вкусен домашен хляб, вижте една примерна рецепта. Домашният хляб не се рони толкова много като купешкия, пък и има по-голяма трайност.
Етикет при поднасянето и консумация на червено виноЕтикет при поднасянето и консумация на червено вино
25 Април
1
Червеното вино има доста разновидности, повечето от които си имат свои собствени правила – в какви чаши да се сервират и на каква температура. Важно е също колко е отлежало избраното вино, особено що се отнася до декантирането и какъв е точно видът му.
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Гъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската. Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Какво представлява кръщаването на винотоКакво представлява кръщаването на виното
22 Април
Амонякът не е бил особено познат, затова майсторите си служели с една от телесните си течности, която го съдържа - урината. Именно този процес се наричал тогава кръщаване на виното.
Седем неща от кухнята за изхвърлянеСедем неща от кухнята за изхвърляне
20 Април
6
В кухнята ви има много неща, които съдържат бактерии. Добре е да знаете след колко време определен продукт или предмет от кухнята трябва да се изхвърли.
Бързо размразяване на продуктитеБързо размразяване на продуктите
19 Април
1
Когато ви е необходимо бързо да размразите продукт от фризера, трябва да имате предвид, че неправилното размразяване може да развали формата на продукта и да влоши вкусовите му качества.
Съвети за използване на готварско фолиоСъвети за използване на готварско фолио
19 Април
Готварското фолио е нещо, което се намира в кухнята на всеки. То може да намери приложение на почти навсякъде и най-вече в кухнята.
Полезни закуски за децаПолезни закуски за деца
18 Април
Каква закуска можем да приготвим на нашето дете, така че, освен да бъде вкусна, тя да е и полезна за неговия организъм.