PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиМалките тайни на голямата кухня
16 Януари
Нина Норд
Кулинарни СъветиНе убивайте желанието на хлапето за готвене
16 Януари
Нина Норд
Кулинарни СъветиС какво се съчетава царевицата
15 Януари
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сезонът на киселото зелеНезависимо какво сте решили да приготвите, за да стане вкусна гозбата със зеле, най-важното правило е да бъде по-мазничко. Просто на този продукт му е нужна мазнина и в случай, че сте решили да готвите постна манджа, сложете повечко олио.
14 Януари
Пийте чая с мляко, но без захарПиенето на чай с мляко помага на централната нервна система, на бъбреците и сърцето. По-полезно е да се смесва чай с мляко и дори с масло, отколкото със захар.
13 Януари
Как да си направим мътеницаМътеницата е наричана още бутаница или мътàн. Представлява млечна напитка, подобна на айряна, традиционна за България. Но в никакъв случай не трябва да се бърка с айряна.
11 Януари
1
Видове картофиКартофите са сред най-широко произвежданите култури в света, след пшеницата, ориза и царевицата и на четвърто място по обем на сурова продукция.
10 Януари
Как да си изпечем бадемиГорчивите бадеми не бива да се консумират, защото са опасни за вашето здраве. Единствените бадемови ядки, които са подходящи за консумация са сладките.
07 Януари
3
Да се развихрим с уок-тиганаУок-тиганът идва от китайската кухня. Представлява дълбок, кръгъл тиган, с малък диаметър на дъното, което позволява да се пържи в него с малко мазнина и на силен огън.
07 Януари
Ако сте пресолили манджата...Ако пресолите манджата, можете да я оправите с няколко трика при готвенето. Прекалено солените зеленчуци се правят на пюре и към тях се добавят несолени зеленчуци. Супата се оправя с картофи и ориз.
05 Януари
1
Червеното вино е идеално с гъбиКогато съчетавате вино с храна, редувайте ги от слаби към силни, от бели към червени. Вината с висока киселинност помагат на организма да се справя по-лесно с мазната храна
05 Януари
Подходящи подправки за зелен фасулЗелен боб може да се приготви и като салата. Несъмнено задължителна част от всяка гозба и салата е солта – в умерено количество тя е абсолютно необходима подправка за всяко добро ястие.
04 Януари
2
Какъв тиган да изберем за катми и палачинкиЗа да се получат палачинките и катмите перфектни, от голямо значение е в какъв тиган се пържат. Смята се, че най-вкусните катми и палачинки могат да се направят, ако се използва чугунен тиган.
04 Януари
Какво да правим, ако нямаме яйца?Ако изведнъж установите, че нямате яйца, можете да ги замените с комбинации от други продукти. Например един банан, смачкан на пюре, е равен на едно яйце. То се замества и от нишесте с вода.
02 Януари
2
Тънкости при приготвянето на греяна ракияНе забравяйте, че заради високите си градуси, греяният алкохол ще ви опияни доста по-бързо, отколкото ако я пиете с нормална температура.
22 Дек.
5
Повече за балсамовия оцетНа вид представлява тъмна и гъста течност и както вече споменахме с леко сладникав и като цяло много богат вкус. Балсамовият оцет има значително по-висока цена, но ароматът му е незаменим за овкусяване на салати
20 Дек.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други