Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хитри идеи за употреба на портокалова кораХитри идеи за употреба на портокалова кора
10 Юни
Портокаловата кора ще държи котките далеч, ще събира охлювите в градината, ще ароматизира чая ви и ще почисти дома ви. Затова следващия път, когато белите портокал, се замислете дали ще изхвърлите кората, като безполезен боклук.
Как да почистваме фритюрникаКак да почистваме фритюрника
10 Юни
7
Фритюрникът е отличен уред за бързо изпържена храна в къщи. За готвенето с фритюрник обикновено се използва доста голямо количество олио, което може да ви навежда на мисълта, че почистването му е кошмарно.
Как да готвим мидиКак да готвим миди
08 Юни
За да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти.
Консервиране на черешиКонсервиране на череши
06 Юни
Има много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци.
Здравословно готвене в глинени съдовеЗдравословно готвене в глинени съдове
05 Юни
Готвенето в керамичните съдове е съпътствано с някои особености. Те се пораждат от естеството на материала, използван за производство. На първо място, след като готвите в глинен съд, трябва да го изчистите много добре.
Идеи за сватбени питки и погачиИдеи за сватбени питки и погачи
04 Юни
Сами можете да направите сватбена погача, но ще трябва доста да се постараете с украсата, защото външният вид на този тържествен хляб е от голямо значение.
Тайната на бифтек ФиорентиноТайната на бифтек Фиорентино
01 Юни
Порциите бифтек Фиорентино са големи – от 700 грама на човек до килограм и отгоре. Те се сервират в затоплени чинии. Месото е изпечено отвън и сурово в центъра.
Видове оцетВидове оцет
30 Май
Разнообразието в оцетните типове се обуславя от съдържащите се витамини, минерални вещества и многобройни и разнообразни компоненти, присъщи на изходния продукт. Именно те определят и различните ароматни характеристики на оцета.
Кога и как да берем коприваКога и как да берем коприва
30 Май
2
Копривата може да расте както навън, така и в саксии, и да бъде употребявана по всяко време, като лечебен чай или запарена - дори и сурова, като салата, с мазнини. Препоръчвана е на всеки, който може да отдели време да си я набере.
Как да готвим с темпе?Как да готвим с темпе?
29 Май
С темпе могат да се приготвят вкусни и здравословния ястия, особено ако сте любители на веганската кухня. Темпе трябва да се свари, преди да се включи в различните видове ястия, за да стане по-вкусно и нежно.
Тайните на вкусния булгурТайните на вкусния булгур
26 Май
2
Булгурът бива в най-добро съчетание с всичко видове лук (шалот, бял, чесън и праз), както и всякакви кореноплодни (морков, пащърнак, целина).
Законите в приготвянето и консумацията на кафеЗаконите в приготвянето и консумацията на кафе
23 Май
Ако кафето ви престои повече от 1 час, след като е било направено, то вече е изгубило както аромата си, така и голяма част от полезните си свойства.