Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети за идеалната супаСъвети за идеалната супа
24 Февр.
Бульонът става идеален, ако се вари на тих огън. Рибената супа горчи и е мътна, ако предварително не сте отстранили хрилете. Кремсупата се сгъстява със стар хляб, настърган на ренде.
Как да съхраняваме зехтин и олиоКак да съхраняваме зехтин и олио
22 Февр.
Бутилките с олио трябва да се съхраняват на тъмно хладно място. Зехтинът се съхранява при температура не по-висока от 20 градуса.
Италианска шунка - какво я прави неповторимаИталианска шунка - какво я прави неповторима
22 Февр.
1
За производството на пармска шунка се използват само три породи прасета. Благодарение на суроватката от пармезан, с която се обогатява храната на тези животни, месото им става с леко сладък вкус и много меко.
Как да изчистя загорялата тенджераКак да изчистя загорялата тенджера
22 Февр.
1
На всеки се е случвало да загори любимата си тенджера. И всеки знае колко неприятно и на моменти невъзможно е чистенето и след този момент. Ето няколко практически съвета как да се справите със създалия се проблем
Видове испанска шункаВидове испанска шунка
21 Февр.
1
Испанската шунка се нарича хамон и представлява национален деликатес. Хамон е известен в цял свят. Шунката се прави от свински бут, който се соли и суши при определени условия.
Най-използваните подправки в българската кухняНай-използваните подправки в българската кухня
19 Февр.
Ако сте млад и неопитен готвач, трябва да знаете, че в кулинарията има най-различни миризми и подправки, но съществуват няколко, които наричаме основни, а и характерни за българската кухня
Как да сготвим пилешки дробчетаКак да сготвим пилешки дробчета
18 Февр.
1
Най-често пилешките дробчета се готвят във фурната заедно с някакви други зеленчуци – например може да добавите кисели краставички, печена пиперка, малко лук, гъби и добре познатите ни подправки сол и черен пипер.
Как да готвим с по-малко мазнинаКак да готвим с по-малко мазнина
16 Февр.
1
Готвенето с мазнина добавя огромно количество допълнителни калории на храните, дори и на тези които са с ниско съдържание на мазнини. Всяка допълнителна чаена лъжичка мазнина е около 45 калории и 5 грама мазнини.
Приготвяне на домашни колбасиПриготвяне на домашни колбаси
14 Февр.
Колбасите постигат това чрез различните начини на обработка – осоляване, опушване, варене и сушене, но и с допълнителните съставки, които се прибавят – подправки, сушени плодове, зеленчуци и ядки.
Съвети при избора на фритюрникСъвети при избора на фритюрник
12 Февр.
Фритюрникът има няколко основни характеристики, които са от значение. Много важно условие е да се разглобява. Дори може да се каже, че това е най-същественото.
Мирпоа - основата на всяко ястиеМирпоа - основата на всяко ястие
12 Февр.
3
Мирпоа всъщност представлява комбинация от няколко вида зеленчуци. В случая говорим за лук, морков и целина, при това тези три вида зеленчуци трябва да бъдат в равни части.
Как да сготвим паламудКак да сготвим паламуд
11 Февр.
Става много вкусен и пържен и печен – на скара или във фурна. За някои хора е мазна и тежка риба и предпочитат скарата, други фурната, а трети изобщо не намират, че е нужно да стоят около скарата, а директно го пържат в сгорещена мазнина.
Как да си стерилизираме рибаКак да си стерилизираме риба
09 Февр.
Стерилизирането на рибата е необходимо, за да запази тя вкусовите и хранителните си качества за дълго време. За тази цел рибата се обработва с топлина, за да се унищожат вредните организми.