PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиЗеленчуците, подходящи за сладкиши
25 Февр.
Жана Г.
Кулинарни СъветиДа си приготвим домашен черен хляб
24 Февр.
2
Жана Г.
Кулинарни Съвети10 правила за съхранението на витамин С
24 Февр.
Елиана Василева
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети за идеалната супаБульонът става идеален, ако се вари на тих огън. Рибената супа горчи и е мътна, ако предварително не сте отстранили хрилете. Кремсупата се сгъстява със стар хляб, настърган на ренде.
24 Февр.
Как да съхраняваме зехтин и олиоБутилките с олио трябва да се съхраняват на тъмно хладно място. Зехтинът се съхранява при температура не по-висока от 20 градуса.
22 Февр.
Италианска шунка - какво я прави неповторимаЗа производството на пармска шунка се използват само три породи прасета. Благодарение на суроватката от пармезан, с която се обогатява храната на тези животни, месото им става с леко сладък вкус и много меко.
22 Февр.
1
Как да изчистя загорялата тенджераНа всеки се е случвало да загори любимата си тенджера. И всеки знае колко неприятно и на моменти невъзможно е чистенето и след този момент. Ето няколко практически съвета как да се справите със създалия се проблем
22 Февр.
1
Видове испанска шункаИспанската шунка се нарича хамон и представлява национален деликатес. Хамон е известен в цял свят. Шунката се прави от свински бут, който се соли и суши при определени условия.
21 Февр.
1
Най-използваните подправки в българската кухняАко сте млад и неопитен готвач, трябва да знаете, че в кулинарията има най-различни миризми и подправки, но съществуват няколко, които наричаме основни, а и характерни за българската кухня
19 Февр.
Как да сготвим пилешки дробчетаНай-често пилешките дробчета се готвят във фурната заедно с някакви други зеленчуци – например може да добавите кисели краставички, печена пиперка, малко лук, гъби и добре познатите ни подправки сол и черен пипер.
18 Февр.
1
Как да готвим с по-малко мазнинаГотвенето с мазнина добавя огромно количество допълнителни калории на храните, дори и на тези които са с ниско съдържание на мазнини. Всяка допълнителна чаена лъжичка мазнина е около 45 калории и 5 грама мазнини.
16 Февр.
1
Приготвяне на домашни колбасиКолбасите постигат това чрез различните начини на обработка – осоляване, опушване, варене и сушене, но и с допълнителните съставки, които се прибавят – подправки, сушени плодове, зеленчуци и ядки.
14 Февр.
Съвети при избора на фритюрникФритюрникът има няколко основни характеристики, които са от значение. Много важно условие е да се разглобява. Дори може да се каже, че това е най-същественото.
12 Февр.
Мирпоа - основата на всяко ястиеМирпоа всъщност представлява комбинация от няколко вида зеленчуци. В случая говорим за лук, морков и целина, при това тези три вида зеленчуци трябва да бъдат в равни части.
12 Февр.
3
Как да сготвим паламудСтава много вкусен и пържен и печен – на скара или във фурна. За някои хора е мазна и тежка риба и предпочитат скарата, други фурната, а трети изобщо не намират, че е нужно да стоят около скарата, а директно го пържат в сгорещена мазнина.
11 Февр.
Как да си стерилизираме рибаСтерилизирането на рибата е необходимо, за да запази тя вкусовите и хранителните си качества за дълго време. За тази цел рибата се обработва с топлина, за да се унищожат вредните организми.
09 Февр.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други