- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да си сготвим омар
03 Юли
Жана Г.
Кулинарни СъветиКак правилно да готвим паста
02 Юли
Жана Г.
Кулинарни Съвети4 начина да си изпечем риба
01 Юли
1
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пет начина да изпечем картофиПечените картофи са едно от най-вкусните и евтини ястия. Те могат да бъдат поднесени както самостоятелно, така и като гарнитура към различни месни и рибни ястия.
30 Юни
Как се подреждат приборите на масатаКогато преминем към подредбата на приборите на масата, ние се връщаме години назад, когато правилата са се установили. Започваме с чиниите. Подложните такива се поставят централно пред всеки стол, на разстояние 2 см. от ръба на масата.
29 Юни
Какво знаете за басмати ориз?Ориз басмати се отглежда в полите на Хималаите. Оризът Басмати има тънки и дълги ароматни зърна, както и специфичен, и богат вкус.
28 Юни
2
Съхранение на копър и магданозЗа да се запази ароматът и полезните свойства на копъра и магданоза, трябва правилно да ги съхранявате. След като купите магданоза или копъра, увийте ги във вестник и сложете вестника в найлон.
27 Юни
3
Как да готвим броколиБроколите се готвят много бързо. Варят се в солена вода 4-5 минути. Това позволява да се запазят повече минерални вещества и витамини, а също така и да се запази красивият тъмно зелен цвят на броколите.
23 Юни
Маринати за печено пилеКогато мариновате пилешко месо, то трябва да престои с маринатата в хладилника между 30 минути и 5-6 часа, а в някои случаи - цяла нощ.
23 Юни
Идеи за домашна майонезаВ света на кулинарията се смята, че всеки готвач трябва да може да забърка майонеза, тъй като това е елементарна кулинарна процедура. Майонезата представлява емулсия – смес от две течности, които нормално никога не биха се смесили.
22 Юни
5
Колко време се пече пилеЗа печене е подходящо охладеното, а не замразено пиле. Ако то е замразено, добре е да го размразите, преди да го сложите да се пече във фурната.
21 Юни
4
Трайност на олиото и маслотоОлиото трябва да се съхранява на тъмно – така ще запази качествата си по-дълго време. Срокът на съхранение на прясното масло в хладилник е 15 дни.
20 Юни
1
Как да готвим манатаркиМанатарките са едни от най-вкусните гъби. Според ценителите те са на второ място по вкус и аромат след трюфелите. Манатарките изискват специално приготвяне, за да разкрият изцяло вкуса и аромата си.
19 Юни
Колко нитрати е допустимо да приемаме на ден?Нитратите са химични съединения, които възникват естествено в околната среда, които са важни хранителни вещества за растенията, но също така може да се добавят като консерванти към някои хранителни продукти.
18 Юни
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоПатешкото месо се различава от пилешкото по това, че то е много по-калорично и мазно от пилешкото. Затова един от основните моменти при приготвянето му е отстраняването на слоя мазнина.
16 Юни
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 726
Основни Рецепти
15 246
20 596
Други