Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пет начина да изпечем картофиПет начина да изпечем картофи
30 Юни
Печените картофи са едно от най-вкусните и евтини ястия. Те могат да бъдат поднесени както самостоятелно, така и като гарнитура към различни месни и рибни ястия.
Как се подреждат приборите на масатаКак се подреждат приборите на масата
29 Юни
Когато преминем към подредбата на приборите на масата, ние се връщаме години назад, когато правилата са се установили. Започваме с чиниите. Подложните такива се поставят централно пред всеки стол, на разстояние 2 см. от ръба на масата.
Какво знаете за басмати ориз?Какво знаете за басмати ориз?
28 Юни
2
Ориз басмати се отглежда в полите на Хималаите. Оризът Басмати има тънки и дълги ароматни зърна, както и специфичен, и богат вкус.
Съхранение на копър и магданозСъхранение на копър и магданоз
27 Юни
3
За да се запази ароматът и полезните свойства на копъра и магданоза, трябва правилно да ги съхранявате. След като купите магданоза или копъра, увийте ги във вестник и сложете вестника в найлон.
Как да готвим броколиКак да готвим броколи
23 Юни
Броколите се готвят много бързо. Варят се в солена вода 4-5 минути. Това позволява да се запазят повече минерални вещества и витамини, а също така и да се запази красивият тъмно зелен цвят на броколите.
Маринати за печено пилеМаринати за печено пиле
23 Юни
Когато мариновате пилешко месо, то трябва да престои с маринатата в хладилника между 30 минути и 5-6 часа, а в някои случаи - цяла нощ.
Идеи за домашна майонезаИдеи за домашна майонеза
22 Юни
5
В света на кулинарията се смята, че всеки готвач трябва да може да забърка майонеза, тъй като това е елементарна кулинарна процедура. Майонезата представлява емулсия – смес от две течности, които нормално никога не биха се смесили.
Колко време се пече пилеКолко време се пече пиле
21 Юни
4
За печене е подходящо охладеното, а не замразено пиле. Ако то е замразено, добре е да го размразите, преди да го сложите да се пече във фурната.
Трайност на олиото и маслотоТрайност на олиото и маслото
20 Юни
1
Олиото трябва да се съхранява на тъмно – така ще запази качествата си по-дълго време. Срокът на съхранение на прясното масло в хладилник е 15 дни.
Как да готвим манатаркиКак да готвим манатарки
19 Юни
Манатарките са едни от най-вкусните гъби. Според ценителите те са на второ място по вкус и аромат след трюфелите. Манатарките изискват специално приготвяне, за да разкрият изцяло вкуса и аромата си.
Колко нитрати е допустимо да приемаме на ден?Колко нитрати е допустимо да приемаме на ден?
18 Юни
Нитратите са химични съединения, които възникват естествено в околната среда, които са важни хранителни вещества за растенията, но също така може да се добавят като консерванти към някои хранителни продукти.
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Патешкото месо се различава от пилешкото по това, че то е много по-калорично и мазно от пилешкото. Затова един от основните моменти при приготвянето му е отстраняването на слоя мазнина.