PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиУкраса за торти от захарно тесто
16 Март
1
Жана Г.
Кулинарни СъветиТайната на сочната домашна пица
16 Март
2
Жана Г.
Кулинарни СъветиКак да приготвим печена гъска
15 Март
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хранителни предимства на зеления боб едамамеЕдамаме е типично японско растение. Името му буквално означава боб на клонка . От него се прави и определен (подходящ) за целта тип соя.
14 Март
Как се почистват и пекат лешници?След като извадите всички ядки от черупките им, ще забележите, че имат тъничка кафява ципа. Обикновено изпечените готови лешници, които се продават са изчистени от тази ципа и затова са изцяло бледожълти.
11 Март
Как да сготвим диво прасеМесото от диво прасе изисква специфично готвене. То има доста особености. За да се премахне миризмата, особено при мъжките прасета, преди приготвянето на месото то трябва да се накисне в марината.
11 Март
Идеалните подправки за всеки вид месоМесните ястия могат да бъдат разнообразени не само с различни начини на приготвяне на месото, но също така и като се променят подправките, които се добавят към тях.
09 Март
Как да сготвим киноаАко искате киноа да е с по-мек и приятен вкус, накиснете зърната за три часа, преди да ги варите. Ако искате да е с по-наситен вкус, преди да ги сварите, ги запържете на сух тиган.
08 Март
3
Какво е сорго и какво да сготвим с негоСоргото е богато на протеини зърно с текстура, подобна на просото. В Съединените щати, земеделските производители използват соргото за фураж на добитъка. В Африка и Азия, хората го използват в ястия като овесена каша и хляб.
05 Март
Плодово-млечни питиетаНай-подходящи за приготвянето на плодово-млечни коктейли са бананите, ананасът, ягодите, вишните, малините, киви. Коктейлите стават по-вкусни, ако добавите в тях какао на прах, няколко капки разтопен шоколад,
04 Март
Консервиране на нераздробено месоЗа да сте сигурни в качеството на сушеното, пушено или осолено месо, което консумирате, можете да си го приготвите сами. Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.
03 Март
1
Конска луканка - диетичният деликатесНай-лесно е да си направите месото на луканка. За тази цел не ви е нужна кой знае каква подготовка, но има няколко неща, които трябва да следвате, за да получите вкусна луканка накрая.
01 Март
5
Кои ястия можем да овкусим със самардала?Пресните листа на самардалата може да се използват за овкусяване на почти всички салати с домати и краставици, а солената смес - към манджите с картофи, яйца, сирене или агнешко.
01 Март
Как да оправим пресолената манджаАко сте пресолили супата или манджата, лесно можете да оправите тази кулинарна грешка. Когато сте пресолили супа, добавете малко фиде или зеленчуци, и те ще поемат излишната сол.
27 Февр.
Как се варят калмарите?Пуснете във врящата вода един калмар, бройте до десет и го извадете с решетъчна лъжица. Изчакайте водата да кипне отново и пуснете следващия калмар в нея.
26 Февр.
Стерилизирани месни консервиКачеството на месните консерви в голяма степен зависи от строгото спазване на правилата на консервиране. В домашни условия месото се консервира в стъклени буркани.
25 Февр.
2
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други