Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хранителни предимства на зеления боб едамамеХранителни предимства на зеления боб едамаме
14 Март
Едамаме е типично японско растение. Името му буквално означава боб на клонка . От него се прави и определен (подходящ) за целта тип соя.
Как се почистват и пекат лешници?Как се почистват и пекат лешници?
11 Март
След като извадите всички ядки от черупките им, ще забележите, че имат тъничка кафява ципа. Обикновено изпечените готови лешници, които се продават са изчистени от тази ципа и затова са изцяло бледожълти.
Как да сготвим диво прасеКак да сготвим диво прасе
11 Март
Месото от диво прасе изисква специфично готвене. То има доста особености. За да се премахне миризмата, особено при мъжките прасета, преди приготвянето на месото то трябва да се накисне в марината.
Идеалните подправки за всеки вид месоИдеалните подправки за всеки вид месо
09 Март
Месните ястия могат да бъдат разнообразени не само с различни начини на приготвяне на месото, но също така и като се променят подправките, които се добавят към тях.
Как да сготвим киноаКак да сготвим киноа
08 Март
3
Ако искате киноа да е с по-мек и приятен вкус, накиснете зърната за три часа, преди да ги варите. Ако искате да е с по-наситен вкус, преди да ги сварите, ги запържете на сух тиган.
Какво е сорго и какво да сготвим с негоКакво е сорго и какво да сготвим с него
05 Март
Соргото е богато на протеини зърно с текстура, подобна на просото. В Съединените щати, земеделските производители използват соргото за фураж на добитъка. В Африка и Азия, хората го използват в ястия като овесена каша и хляб.
Плодово-млечни питиетаПлодово-млечни питиета
04 Март
Най-подходящи за приготвянето на плодово-млечни коктейли са бананите, ананасът, ягодите, вишните, малините, киви. Коктейлите стават по-вкусни, ако добавите в тях какао на прах, няколко капки разтопен шоколад,
Консервиране на нераздробено месоКонсервиране на нераздробено месо
03 Март
1
За да сте сигурни в качеството на сушеното, пушено или осолено месо, което консумирате, можете да си го приготвите сами. Достатъчно е да имате цяло парче месо, което да консервирате, без да разрязвате на части.
Конска луканка - диетичният деликатесКонска луканка - диетичният деликатес
01 Март
5
Най-лесно е да си направите месото на луканка. За тази цел не ви е нужна кой знае каква подготовка, но има няколко неща, които трябва да следвате, за да получите вкусна луканка накрая.
Кои ястия можем да овкусим със самардала?Кои ястия можем да овкусим със самардала?
01 Март
Пресните листа на самардалата може да се използват за овкусяване на почти всички салати с домати и краставици, а солената смес - към манджите с картофи, яйца, сирене или агнешко.
Как да оправим пресолената манджаКак да оправим пресолената манджа
27 Февр.
Ако сте пресолили супата или манджата, лесно можете да оправите тази кулинарна грешка. Когато сте пресолили супа, добавете малко фиде или зеленчуци, и те ще поемат излишната сол.
Как се варят калмарите?Как се варят калмарите?
26 Февр.
Пуснете във врящата вода един калмар, бройте до десет и го извадете с решетъчна лъжица. Изчакайте водата да кипне отново и пуснете следващия калмар в нея.
Стерилизирани месни консервиСтерилизирани месни консерви
25 Февр.
2
Качеството на месните консерви в голяма степен зависи от строгото спазване на правилата на консервиране. В домашни условия месото се консервира в стъклени буркани.