- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кулинарни СъветиПочистване на загоряла захар
10 Август
Пламена M.
Кулинарни СъветиКакъв тип брашно да избера
08 Август
Жана Г.
Кулинарни СъветиДа си изсушим шипки за зимата
08 Август
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим с мисо?Мисото е богато на протеини, витамини и минерали. Заема важно място на трапезата на всеки японец още от древни времена. И до ден днешен се използва в традиционната и модерна кухни, като вече познато и популярно в цял свят.
07 Август
1
Какво да правим с пресеченото млякоРазликата е, че докато оцелелите бактерии в скоро пастьоризираното мляко са предимно диви млечно кисели от заобикалящата ни среда, във втория случай виновниците за развалянето са патологични микроорганизми, които са опасни за здравето ни.
05 Август
Три изключително добри рецепти за лютеницаЛютеницата е любима на малки и големи, тя е на трапезата във всеки български дом. Всяко семейство има свояа рецепта за лютеница, която се предава от майка на дъщеря.
04 Август
3
Разликата между фетучини, папарделе, гарганелиИталианската паста е представена от много различни видове тестени изделия, някои от които дори не са успели да извоюват голяма популярност извън страната, в която са създадени.
02 Август
Към кои ястия се добавя кардамон?Кардамонът е не само ароматна, но и много полезна подправка. Майстор готвачите съветват домакините да използват често тази незаслужено пренебрегвана подправка.
31 Юли
Пет начина да сварим картофиКартофите ни доставят много хранителни вещества към дневното меню. Когато са сварени, можем да ги използваме като гарнитура към ястие или за картофена салата.
31 Юли
3
Как се консумират коктейлни скаридиСкаридите се ядат с ръце или с виличка за морски дарове, с три зъба и къса дръжка – в зависимост от начина на сервиране. Пържените скариди се консумират с нож и вилица, а ако не са им махнати опашките, може да ги ядете и с пръсти
30 Юли
Стерилизане на царевицаСтерилизираната царевица е много полезна и дълго може да се съхранява. Така може да се радвате месеци наред на вкусотии, приготвени с царевица.
29 Юли
1
Съхранение на боровинкиВкусните и полезни боровинки е добре да се съхранят за по-дълго време, за да се радвате на сочните плодове колкото се може повече. Един от начините за съхраняване на боровинки е тяхното замразяване.
25 Юли
Разликата между конфитюр, мармалад и сладкоМармаладът, сладкото и конфитюрът имат съществени разлики помежду си. Затова както видът им, така и начинът им на приготвяне и консистенцията им се различават съществено.
23 Юли
2
Термолон - безвредният помощник в кухнятаТермолонът е признат за безвреден помощник на домакините, тъй като представлява съвременен вариант на керамично покритие. Термолонът има най-добрите свойства на керамиката и на антизалепващите покрития.
22 Юли
Какво да приготвим с брашно от елдаБрашното от зърна на елда не се подлага на хидротермична обработка, което позволява при смилането да се запази ядрото на зърната. Ето какво можете да си приготвите с брашно от елда.
22 Юли
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 707
Основни Рецепти
15 245
20 591
Други