Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да готвим с мисо?Как да готвим с мисо?
07 Август
1
Мисото е богато на протеини, витамини и минерали. Заема важно място на трапезата на всеки японец още от древни времена. И до ден днешен се използва в традиционната и модерна кухни, като вече познато и популярно в цял свят.
Какво да правим с пресеченото млякоКакво да правим с пресеченото мляко
05 Август
Разликата е, че докато оцелелите бактерии в скоро пастьоризираното мляко са предимно диви млечно кисели от заобикалящата ни среда, във втория случай виновниците за развалянето са патологични микроорганизми, които са опасни за здравето ни.
Три изключително добри рецепти за лютеницаТри изключително добри рецепти за лютеница
04 Август
3
Лютеницата е любима на малки и големи, тя е на трапезата във всеки български дом. Всяко семейство има свояа рецепта за лютеница, която се предава от майка на дъщеря.
Разликата между фетучини, папарделе, гарганелиРазликата между фетучини, папарделе, гарганели
02 Август
Италианската паста е представена от много различни видове тестени изделия, някои от които дори не са успели да извоюват голяма популярност извън страната, в която са създадени.
Към кои ястия се добавя кардамон?Към кои ястия се добавя кардамон?
31 Юли
Кардамонът е не само ароматна, но и много полезна подправка. Майстор готвачите съветват домакините да използват често тази незаслужено пренебрегвана подправка.
Пет начина да сварим картофиПет начина да сварим картофи
31 Юли
3
Картофите ни доставят много хранителни вещества към дневното меню. Когато са сварени, можем да ги използваме като гарнитура към ястие или за картофена салата.
Как се консумират коктейлни скаридиКак се консумират коктейлни скариди
30 Юли
Скаридите се ядат с ръце или с виличка за морски дарове, с три зъба и къса дръжка – в зависимост от начина на сервиране. Пържените скариди се консумират с нож и вилица, а ако не са им махнати опашките, може да ги ядете и с пръсти
Стерилизане на царевицаСтерилизане на царевица
29 Юли
1
Стерилизираната царевица е много полезна и дълго може да се съхранява. Така може да се радвате месеци наред на вкусотии, приготвени с царевица.
Съхранение на боровинкиСъхранение на боровинки
25 Юли
Вкусните и полезни боровинки е добре да се съхранят за по-дълго време, за да се радвате на сочните плодове колкото се може повече. Един от начините за съхраняване на боровинки е тяхното замразяване.
Разликата между конфитюр, мармалад и сладкоРазликата между конфитюр, мармалад и сладко
23 Юли
2
Мармаладът, сладкото и конфитюрът имат съществени разлики помежду си. Затова както видът им, така и начинът им на приготвяне и консистенцията им се различават съществено.
Термолон - безвредният помощник в кухнятаТермолон - безвредният помощник в кухнята
22 Юли
Термолонът е признат за безвреден помощник на домакините, тъй като представлява съвременен вариант на керамично покритие. Термолонът има най-добрите свойства на керамиката и на антизалепващите покрития.
Какво да приготвим с брашно от елдаКакво да приготвим с брашно от елда
22 Юли
Брашното от зърна на елда не се подлага на хидротермична обработка, което позволява при смилането да се запази ядрото на зърната. Ето какво можете да си приготвите с брашно от елда.