PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да разпознаем прясното месо
07 Май
2
Нина Норд
Кулинарни СъветиКак се почиства артишок?
06 Май
Жана Г.
Кулинарни СъветиСъвети за украса на салати
04 Май
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Идеи за красиви платаШунката може да я подредите като фунии –всяко парче навивате внимателно. След това във всяко парче сложете половин краставица, като целта е да бъде отрязана на дължина.
03 Май
Разликата между катми и палачинкиОсновната разлика между катмите и палачинките се състои в това, че катмите са значително по-плътни от палачинките, и се правят с мая.
03 Май
6
Тънкости при варене на яйцаВаренето на яйца си е трудна задача, особено ако целта е черупките да не се напукат. Сложен е моментът, когато варим яйца за Великден и установим след като сме ги сварили, че всички са се напукали.
02 Май
2
Пържене със зехтинЗехтинът по-слабо се окислява при нагряване в сравнение с останалите видове растителни масла. При зехтина има по-малък шанс за поява на канцерогенни продукти.
30 Април
8
Как да приготвим перфектното яйцеАко знаете малко повече научни факти за приготвянето на яйцата, това ще ви помогне да приготвите перфектното яйце, или така нареченото 65-градусово яйце.
28 Април
1
Разпознаване на млечни продукти с растителни мазниниЧесто в магазините се предлагат за млечни продукти храни, със съмнително ниска цена. Какво е хранителното им съдържание и как да разпознаем палмата от млякото, ще се опитаме да ви посъветваме в по-долните редове.
27 Април
6
Как да си направим домашен хлябАко искате да си направите вкусен домашен хляб, вижте една примерна рецепта. Домашният хляб не се рони толкова много като купешкия, пък и има по-голяма трайност.
26 Април
6
Етикет при поднасянето и консумация на червено виноЧервеното вино има доста разновидности, повечето от които си имат свои собствени правила – в какви чаши да се сервират и на каква температура. Важно е също колко е отлежало избраното вино, особено що се отнася до декантирането и какъв е точно видът му.
25 Април
1
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската. Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
23 Април
Какво представлява кръщаването на винотоАмонякът не е бил особено познат, затова майсторите си служели с една от телесните си течности, която го съдържа - урината. Именно този процес се наричал тогава кръщаване на виното.
22 Април
Седем неща от кухнята за изхвърлянеВ кухнята ви има много неща, които съдържат бактерии. Добре е да знаете след колко време определен продукт или предмет от кухнята трябва да се изхвърли.
20 Април
6
Бързо размразяване на продуктитеКогато ви е необходимо бързо да размразите продукт от фризера, трябва да имате предвид, че неправилното размразяване може да развали формата на продукта и да влоши вкусовите му качества.
19 Април
1
Съвети за използване на готварско фолиоГотварското фолио е нещо, което се намира в кухнята на всеки. То може да намери приложение на почти навсякъде и най-вече в кухнята.
19 Април
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други