Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да си направим кайма за кюфтетаДа си направим кайма за кюфтета
10 Окт.
4
В националната ни традиция кюфтето представлява най-общо казано добре смляно месо, в комбинация с лук и подправки. Формата му е различна – от плоска до топчеста. Начините му на приготвяне също са разнообразни.
Как да разпознаем качествения зехтинКак да разпознаем качествения зехтин
10 Окт.
Основното правило за качествения зехтин, е колкото по-малка киселинност, толкова по-качествен зехтин. Зехтинът, който е извлечен от зряла маслина, не е с висока киселинност.
Съхранение на червено цвеклоСъхранение на червено цвекло
08 Окт.
Едно от основните неща за нормалното хранене през зимния период е съхранението на зеленчуци. Съхранението на червено цвекло става по няколко начина, които могат да гарантират дълго добри му вкус.
Най-популярните специалитети от испанската кухняНай-популярните специалитети от испанската кухня
05 Окт.
3
Традиционни в испанската кухня са месните деликатеси хамон и чорризо. Неразделна част са морските дарове. Испанците обожават морските дарове – октоподите, мидите и скаридите.
Най-популярните специалитети от румънската кухняНай-популярните специалитети от румънската кухня
04 Окт.
1
Румънската кухня е много оригинална. В основата й са всевмъзможни зеленчуци, сред които основно място заема царевицата.
Съхранение на сушени плодовеСъхранение на сушени плодове
03 Окт.
За да се съхранят полезните качества на сушените плодове, те трябва да се съхраняват правилно. Основни за доброто им запазване са тяхната влажност и опаковка.
Украси за салатиУкраси за салати
03 Окт.
Така нареченият карвинг изкуство изисква голямо търпение и постоянство - карвинг елементите изглеждат много ефектно. Като за начинаещи, обаче, няма да се потапяме в сложните форми, а ще започнем с нещо съвсем лесно.
Консервиране на морковиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Морковите са сред най-известните и употребявани растения. От дълбока древност за известни техните изключителни качества като хранителен и козметичен продукт. Консервирането на моркови е лесно и е по силите на всеки
Сортове картофи за пърженеСортове картофи за пържене
26 Септ.
2
Като най-подходящ сорт картофи за пържене се счита сортът Фонтане. Този средно ранен до късен сорт все още е недооценен от производителите у нас. За сега се радва на ограничено разпространение.
Съхранение на гроздеСъхранение на грозде
26 Септ.
Гроздето се почиства и измива и се нарежда в щайгите. Внася се в помещението, като зареждането на стаята трябва да приключи до вечерта.
Как да съхраняваме хлябКак да съхраняваме хляб
24 Септ.
1
Едно от най-важните неща за храната на поколенията – хлябът, е начинът на съхранение. Независимо дали го печете сами, взимате го от старата пекарна или от рафта в магазина, е важно да знаете как да го съхранявате.
Премахване на миризмата от пърженоПремахване на миризмата от пържено
23 Септ.
1
Пържените храни са вкусни и предпочитани от много домакини, поради лесният и бърз начин на приготвяне. Освен че крият в себе си редица негатив за здравето обаче, за които често предпочитаме да забравяме, те оставят запомняща се и доста неприятна миризма с