PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКласическите гръцки рецепти
14 Юни
2
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашни готварски меркиПод домашни кухненски мерки се разбира мерните единици в кухнята и това, как да ги изчислите, ако нямате под ръка кантарче или пък специален мерителен съд. Основни кухненски мерки
12 Юни
1
Не белете младите картофи преди готвенеС началото на лятото се появява един от любимите ни зеленчуци на пазара – пресните картофи. Освен че са много вкусни, те са и изключително полезни, а обработката им е бърза и лесна. И най-важното е, че не е нужно да ги белите при готвене.
12 Юни
Хитри идеи за употреба на портокалова кораПортокаловата кора ще държи котките далеч, ще събира охлювите в градината, ще ароматизира чая ви и ще почисти дома ви. Затова следващия път, когато белите портокал, се замислете дали ще изхвърлите кората, като безполезен боклук.
10 Юни
Как да почистваме фритюрникаФритюрникът е отличен уред за бързо изпържена храна в къщи. За готвенето с фритюрник обикновено се използва доста голямо количество олио, което може да ви навежда на мисълта, че почистването му е кошмарно.
10 Юни
7
Как да готвим мидиЗа да се радвате на вкуса на прясно приготвени миди, трябва да знаете, че за готвене стават само миди, които са плътно затворени и без никакви дефекти.
08 Юни
Консервиране на черешиИма много начини за консервиране на череши. Ако използвате някой от тях, тези вкусни и полезни плодове ще ви радват и през студените месеци.
06 Юни
Здравословно готвене в глинени съдовеГотвенето в керамичните съдове е съпътствано с някои особености. Те се пораждат от естеството на материала, използван за производство. На първо място, след като готвите в глинен съд, трябва да го изчистите много добре.
05 Юни
Идеи за сватбени питки и погачиСами можете да направите сватбена погача, но ще трябва доста да се постараете с украсата, защото външният вид на този тържествен хляб е от голямо значение.
04 Юни
Тайната на бифтек ФиорентиноПорциите бифтек Фиорентино са големи – от 700 грама на човек до килограм и отгоре. Те се сервират в затоплени чинии. Месото е изпечено отвън и сурово в центъра.
01 Юни
Видове оцетРазнообразието в оцетните типове се обуславя от съдържащите се витамини, минерални вещества и многобройни и разнообразни компоненти, присъщи на изходния продукт. Именно те определят и различните ароматни характеристики на оцета.
30 Май
Кога и как да берем коприваКопривата може да расте както навън, така и в саксии, и да бъде употребявана по всяко време, като лечебен чай или запарена - дори и сурова, като салата, с мазнини. Препоръчвана е на всеки, който може да отдели време да си я набере.
30 Май
2
Как да готвим с темпе?С темпе могат да се приготвят вкусни и здравословния ястия, особено ако сте любители на веганската кухня. Темпе трябва да се свари, преди да се включи в различните видове ястия, за да стане по-вкусно и нежно.
29 Май
Тайните на вкусния булгурБулгурът бива в най-добро съчетание с всичко видове лук (шалот, бял, чесън и праз), както и всякакви кореноплодни (морков, пащърнак, целина).
26 Май
2
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други