Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си сготвим омарКак да си сготвим омар
03 Юли
Сготвеният омар е едно от най-вкусните ястия, които повечето хора твърдят, че някога са вкусвали.
Как правилно да готвим пастаКак правилно да готвим паста
02 Юли
Никога не смесвайте различни видове остатъци от паста, за да ги сварите заедно – резултатът няма да ви хареса. Различните видове и форми на пастата изискват различно време за сваряване.
4 начина да си изпечем риба4 начина да си изпечем риба
01 Юли
1
Рибата има нежно месо, което е много по-вкусно, ако е приготвено правилно. Печенето на риба ви дава възможност да контролирате температурата във фурната и да предпазите рибата от прегаряне.
Пет начина да изпечем картофиПет начина да изпечем картофи
30 Юни
Печените картофи са едно от най-вкусните и евтини ястия. Те могат да бъдат поднесени както самостоятелно, така и като гарнитура към различни месни и рибни ястия.
Как се подреждат приборите на масатаКак се подреждат приборите на масата
29 Юни
Когато преминем към подредбата на приборите на масата, ние се връщаме години назад, когато правилата са се установили. Започваме с чиниите. Подложните такива се поставят централно пред всеки стол, на разстояние 2 см. от ръба на масата.
Какво знаете за басмати ориз?Какво знаете за басмати ориз?
28 Юни
2
Ориз басмати се отглежда в полите на Хималаите. Оризът Басмати има тънки и дълги ароматни зърна, както и специфичен, и богат вкус.
Съхранение на копър и магданозСъхранение на копър и магданоз
27 Юни
3
За да се запази ароматът и полезните свойства на копъра и магданоза, трябва правилно да ги съхранявате. След като купите магданоза или копъра, увийте ги във вестник и сложете вестника в найлон.
Как да готвим броколиКак да готвим броколи
23 Юни
Броколите се готвят много бързо. Варят се в солена вода 4-5 минути. Това позволява да се запазят повече минерални вещества и витамини, а също така и да се запази красивият тъмно зелен цвят на броколите.
Маринати за печено пилеМаринати за печено пиле
23 Юни
Когато мариновате пилешко месо, то трябва да престои с маринатата в хладилника между 30 минути и 5-6 часа, а в някои случаи - цяла нощ.
Идеи за домашна майонезаИдеи за домашна майонеза
22 Юни
5
В света на кулинарията се смята, че всеки готвач трябва да може да забърка майонеза, тъй като това е елементарна кулинарна процедура. Майонезата представлява емулсия – смес от две течности, които нормално никога не биха се смесили.
Колко време се пече пилеКолко време се пече пиле
21 Юни
4
За печене е подходящо охладеното, а не замразено пиле. Ако то е замразено, добре е да го размразите, преди да го сложите да се пече във фурната.
Трайност на олиото и маслотоТрайност на олиото и маслото
20 Юни
1
Олиото трябва да се съхранява на тъмно – така ще запази качествата си по-дълго време. Срокът на съхранение на прясното масло в хладилник е 15 дни.
Как да готвим манатаркиКак да готвим манатарки
19 Юни
Манатарките са едни от най-вкусните гъби. Според ценителите те са на второ място по вкус и аромат след трюфелите. Манатарките изискват специално приготвяне, за да разкрият изцяло вкуса и аромата си.