Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Същност и предимства на черната солСъщност и предимства на черната сол
01 Ноем.
Произходът на черната сол е от Хавай. Като цяло се смята, че черната сол подхожда най-вече на морските дарове и птичето месо.
Най-популярните специалитети от сръбската кухняНай-популярните специалитети от сръбската кухня
31 Окт.
Сръбската кухня се е оформила под влияние на средиземноморската, турската и австро-унгарската кухня. Точно затова в нея има много уникални ястия.
Как да почистим шаранКак да почистим шаран
30 Окт.
1
Шаранът е един от най-популярните видове риба днес, но това не винаги е било така. Някога тази риба е смятана за негодна. Когато я уловели, много рибари я изхвърляли, а други я използвали като примамка.
Петият вкус: УмамиПетият вкус: Умами
30 Окт.
4
Умами е един от петте основни вкуса, заедно със сладкото, киселото, горчивото и соленото. От японски умами може да се преведе като приятен вкус.
Най-популярните специалитети от немската кухняНай-популярните специалитети от немската кухня
29 Окт.
Немската кухня се отличава с голямо разнообразие на ястия от различни зеленчуци, свинско, птиче, телешко месо и риба.
Какво е сурими и за какво се използва?Какво е сурими и за какво се използва?
29 Окт.
Родината на сурими е югоизточна Азия. В превод от японски сурими означава измита и смляна риба. За пръв път сурими е направено преди около хиляда години в Япония.
С какви храни и ястия да поднесем МаврудС какви храни и ястия да поднесем Мавруд
26 Окт.
1
Едно от най-популярните и традиционни вина у нас е сорта Мавруд. Той се прави от българския винен сорт червено грозде мавруд – един от най-старите у нас. Той се смята за един от най-ценните и висококачествени местни сортове.
Най-популярните специалитети от руската кухняНай-популярните специалитети от руската кухня
25 Окт.
В руската кухня на особена почит са печивата. Знаменитият пирог, който символизира плодородното поле, може да се приготвя с разнообразни пълнежи – месни, рибни, зеленчукови. Той прилича на пай с пълнеж.
С какви храни и ястия да поднесем МискетС какви храни и ястия да поднесем Мискет
23 Окт.
Мискет е сорт българско грозде, получен от кръстосването на сортовете Димят и Ризлинг. Добър избор за съчетание е морската храна, най-вече ракообразните и печената на фурна или на скара риба, както и паста с морски дарове.
С какви храни и ястия да поднесем МускатС какви храни и ястия да поднесем Мускат
21 Окт.
Изключително популярното вино Мускат се произвежда от белия винен сорт грозде Мускат Отонел. Той се селектира за първи път през далечната 1852 г. в гр. Анже, Франция от Моро-Робер. Сортът е създаден чрез кръстосване на сортовете Шасла с Мускат де Сомур.
Най-популярните специалитети от английската кухняНай-популярните специалитети от английската кухня
21 Окт.
Английската кухня е подарила на света превъзходните йоркширския пудинг, сливовия кекс, ростбифа, варените пресни картофи с мента и традиционното пиене на чай следобед.
Най-популярните специалитети от китайската кухняНай-популярните специалитети от китайската кухня
20 Окт.
В Китай смятат, че храната на хората идва от небето и затова храненето се възприема като специален ритуал, а не просто като задоволяване на ежедневна потребност.