PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да си изпечем орехи
05 Юли
1
Пламена M.
Кулинарни СъветиПочистване на загоряло мляко
03 Юли
2
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си сготвим омарСготвеният омар е едно от най-вкусните ястия, които повечето хора твърдят, че някога са вкусвали.
03 Юли
Как правилно да готвим пастаНикога не смесвайте различни видове остатъци от паста, за да ги сварите заедно – резултатът няма да ви хареса. Различните видове и форми на пастата изискват различно време за сваряване.
02 Юли
4 начина да си изпечем рибаРибата има нежно месо, което е много по-вкусно, ако е приготвено правилно. Печенето на риба ви дава възможност да контролирате температурата във фурната и да предпазите рибата от прегаряне.
01 Юли
1
Пет начина да изпечем картофиПечените картофи са едно от най-вкусните и евтини ястия. Те могат да бъдат поднесени както самостоятелно, така и като гарнитура към различни месни и рибни ястия.
30 Юни
Как се подреждат приборите на масатаКогато преминем към подредбата на приборите на масата, ние се връщаме години назад, когато правилата са се установили. Започваме с чиниите. Подложните такива се поставят централно пред всеки стол, на разстояние 2 см. от ръба на масата.
29 Юни
Какво знаете за басмати ориз?Ориз басмати се отглежда в полите на Хималаите. Оризът Басмати има тънки и дълги ароматни зърна, както и специфичен, и богат вкус.
28 Юни
2
Съхранение на копър и магданозЗа да се запази ароматът и полезните свойства на копъра и магданоза, трябва правилно да ги съхранявате. След като купите магданоза или копъра, увийте ги във вестник и сложете вестника в найлон.
27 Юни
3
Как да готвим броколиБроколите се готвят много бързо. Варят се в солена вода 4-5 минути. Това позволява да се запазят повече минерални вещества и витамини, а също така и да се запази красивият тъмно зелен цвят на броколите.
23 Юни
Маринати за печено пилеКогато мариновате пилешко месо, то трябва да престои с маринатата в хладилника между 30 минути и 5-6 часа, а в някои случаи - цяла нощ.
23 Юни
Идеи за домашна майонезаВ света на кулинарията се смята, че всеки готвач трябва да може да забърка майонеза, тъй като това е елементарна кулинарна процедура. Майонезата представлява емулсия – смес от две течности, които нормално никога не биха се смесили.
22 Юни
5
Колко време се пече пилеЗа печене е подходящо охладеното, а не замразено пиле. Ако то е замразено, добре е да го размразите, преди да го сложите да се пече във фурната.
21 Юни
4
Трайност на олиото и маслотоОлиото трябва да се съхранява на тъмно – така ще запази качествата си по-дълго време. Срокът на съхранение на прясното масло в хладилник е 15 дни.
20 Юни
1
Как да готвим манатаркиМанатарките са едни от най-вкусните гъби. Според ценителите те са на второ място по вкус и аромат след трюфелите. Манатарките изискват специално приготвяне, за да разкрият изцяло вкуса и аромата си.
19 Юни
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други