PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да замразяваме царевица?
15 Август
Жана Г.
Кулинарни СъветиКак да си направим нектар и сироп
14 Август
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиКак да съхраняваме джинджифил
12 Август
4
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране чрез осоляванеОсоляването на продуктите е играло важна роля в храненето на хората, тъй като удължавала срока за съхраняване на месото, рибата и зеленчуците.
12 Август
Приготвяне на домашни бебешки пюретаМного пъти сме виждали във филми и реклами, как майката опитва от храната на детето, след което то само пожелава и копира от нея. Това се нарича принципа на папагала и е напълно приложим при всяко бебе.
10 Август
3
Почистване на загоряла захарЗагорялата захар е типичен проблем за всяка една домакиня. Колкото и внимателни да сме, все някога ни се е случвало или ще ни се случи захарта да загори. Най-често се случва при приготвянето на карамел за крем-карамел.
10 Август
Какъв тип брашно да избераНай-полезно за здравето е пълнозърнестото брашно. То съдържа повече полезни за организма вещества, отколкото бялото фино брашно.
08 Август
Да си изсушим шипки за зиматаШипката е наричана още дивата роза . Българинът открай време цени шипката като универсален лек и хранителен източник. Дивата роза е широко използвана в народната медицина, като източник на витамини, които повишават защитните сили на организма.
08 Август
Как да готвим с мисо?Мисото е богато на протеини, витамини и минерали. Заема важно място на трапезата на всеки японец още от древни времена. И до ден днешен се използва в традиционната и модерна кухни, като вече познато и популярно в цял свят.
07 Август
1
Какво да правим с пресеченото млякоРазликата е, че докато оцелелите бактерии в скоро пастьоризираното мляко са предимно диви млечно кисели от заобикалящата ни среда, във втория случай виновниците за развалянето са патологични микроорганизми, които са опасни за здравето ни.
05 Август
Три изключително добри рецепти за лютеницаЛютеницата е любима на малки и големи, тя е на трапезата във всеки български дом. Всяко семейство има свояа рецепта за лютеница, която се предава от майка на дъщеря.
04 Август
3
Разликата между фетучини, папарделе, гарганелиИталианската паста е представена от много различни видове тестени изделия, някои от които дори не са успели да извоюват голяма популярност извън страната, в която са създадени.
02 Август
Към кои ястия се добавя кардамон?Кардамонът е не само ароматна, но и много полезна подправка. Майстор готвачите съветват домакините да използват често тази незаслужено пренебрегвана подправка.
31 Юли
Пет начина да сварим картофиКартофите ни доставят много хранителни вещества към дневното меню. Когато са сварени, можем да ги използваме като гарнитура към ястие или за картофена салата.
31 Юли
3
Как се консумират коктейлни скаридиСкаридите се ядат с ръце или с виличка за морски дарове, с три зъба и къса дръжка – в зависимост от начина на сервиране. Пържените скариди се консумират с нож и вилица, а ако не са им махнати опашките, може да ги ядете и с пръсти
30 Юли
Стерилизане на царевицаСтерилизираната царевица е много полезна и дълго може да се съхранява. Така може да се радвате месеци наред на вкусотии, приготвени с царевица.
29 Юли
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други