Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рибата е невероятна с карамфил и маточинаРибата е невероятна с карамфил и маточина
23 Февр.
Неподходящи на пръв поглед подправки за рибата й придават невероятен вкус и аромат. Това са карамфил, маточина, къри, кардамон и кориандър.
Няколко важни съвета за готвенето на оризНяколко важни съвета за готвенето на ориз
20 Февр.
3
Оризът няма да се слепва, докато го варите, ако във водата прибавите няколко капки зехтин, както и две чаени лъжички лимонов сок. Всеки ориз трябва да се готви на ниска температура
Диетичното меню на модерната женаДиетичното меню на модерната жена
19 Февр.
2
Наред с куп други предпоставки правилното и здравословно хранене е най-важният фактор, който зарежда организма с необходимото му гориво. Ето няколко хитринки, които може да спазвате, когато нямате възможност да следвате стриктно диетата
Как да доузреят вече откъснатите плодове и зеленчуциКак да доузреят вече откъснатите плодове и зеленчуци
07 Февр.
Ако искате твърдото авокадо бързо да узрее и да стане меко, поставете го в хартиена торбичка с една узряла ябълка. След десетина часа авокадото ще е меко.
Печени гълъби са изискан френски деликатесПечени гълъби са изискан френски деликатес
31 Януари
Печените гълъби са известни като изискан деликатес във Франция още от XVI век. Това е било любимо ястие на аристократите и до днес се смята за изтънчена храна.
Съвети при обработката на бутертестоСъвети при обработката на бутертесто
29 Януари
1
Когато работим с бутер тестото обаче трябва да спазваме определени правила. Особено ако целим зашеметяващи резултати. Ето няколко съвета как да стане това:
Специалитети от унгарската кухняСпециалитети от унгарската кухня
28 Януари
В унгарската кухня преобладават месото, гъстите сосове и пикантният вкус – така нетипични за съседните и европейски народи.
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоКулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
27 Януари
За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт.
С какви храни и ястия да поднесем Пино ноарС какви храни и ястия да поднесем Пино ноар
26 Януари
1
Пино Ноар се съчетава много добре с ястия от месо, особен о от телешко и агнешко месо. Това ароматно вино е подходящо да бъде поднесено и с месо от диви птици.
Магията на ватиканския хлябМагията на ватиканския хляб
26 Януари
152
Стара италианска легенда разказва за веригата на Свети Антонио, в която се приготвял специален хляб, наречен Ватикански, който имал силата да сбъдва желания и да носи любовта в живота на хората.
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеКулинарни хитринки за по-вкусно пиле
25 Януари
1
Най-добре пиле се приготвя в керамичен съд, тъй като той се нагрява постепенно, което предпазва от прегаряне пилето, както и от неравномерно изпичане.
С какви храни и ястия да поднесем ШардонеС какви храни и ястия да поднесем Шардоне
24 Януари
Шардоне е вино, което се отличава с повишена киселинност и много фин аромат и вкус. То успешно се съчетава с нежни зеленчуци като аспержи и артишок.