Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервиране чрез осоляванеКонсервиране чрез осоляване
12 Август
Осоляването на продуктите е играло важна роля в храненето на хората, тъй като удължавала срока за съхраняване на месото, рибата и зеленчуците.
Приготвяне на домашни бебешки пюретаПриготвяне на домашни бебешки пюрета
10 Август
3
Много пъти сме виждали във филми и реклами, как майката опитва от храната на детето, след което то само пожелава и копира от нея. Това се нарича принципа на папагала и е напълно приложим при всяко бебе.
Почистване на загоряла захарПочистване на загоряла захар
10 Август
Загорялата захар е типичен проблем за всяка една домакиня. Колкото и внимателни да сме, все някога ни се е случвало или ще ни се случи захарта да загори. Най-често се случва при приготвянето на карамел за крем-карамел.
Какъв тип брашно да избераКакъв тип брашно да избера
08 Август
Най-полезно за здравето е пълнозърнестото брашно. То съдържа повече полезни за организма вещества, отколкото бялото фино брашно.
Да си изсушим шипки за зиматаДа си изсушим шипки за зимата
08 Август
Шипката е наричана още дивата роза . Българинът открай време цени шипката като универсален лек и хранителен източник. Дивата роза е широко използвана в народната медицина, като източник на витамини, които повишават защитните сили на организма.
Как да готвим с мисо?Как да готвим с мисо?
07 Август
1
Мисото е богато на протеини, витамини и минерали. Заема важно място на трапезата на всеки японец още от древни времена. И до ден днешен се използва в традиционната и модерна кухни, като вече познато и популярно в цял свят.
Какво да правим с пресеченото млякоКакво да правим с пресеченото мляко
05 Август
Разликата е, че докато оцелелите бактерии в скоро пастьоризираното мляко са предимно диви млечно кисели от заобикалящата ни среда, във втория случай виновниците за развалянето са патологични микроорганизми, които са опасни за здравето ни.
Три изключително добри рецепти за лютеницаТри изключително добри рецепти за лютеница
04 Август
3
Лютеницата е любима на малки и големи, тя е на трапезата във всеки български дом. Всяко семейство има свояа рецепта за лютеница, която се предава от майка на дъщеря.
Разликата между фетучини, папарделе, гарганелиРазликата между фетучини, папарделе, гарганели
02 Август
Италианската паста е представена от много различни видове тестени изделия, някои от които дори не са успели да извоюват голяма популярност извън страната, в която са създадени.
Към кои ястия се добавя кардамон?Към кои ястия се добавя кардамон?
31 Юли
Кардамонът е не само ароматна, но и много полезна подправка. Майстор готвачите съветват домакините да използват често тази незаслужено пренебрегвана подправка.
Пет начина да сварим картофиПет начина да сварим картофи
31 Юли
3
Картофите ни доставят много хранителни вещества към дневното меню. Когато са сварени, можем да ги използваме като гарнитура към ястие или за картофена салата.
Как се консумират коктейлни скаридиКак се консумират коктейлни скариди
30 Юли
Скаридите се ядат с ръце или с виличка за морски дарове, с три зъба и къса дръжка – в зависимост от начина на сервиране. Пържените скариди се консумират с нож и вилица, а ако не са им махнати опашките, може да ги ядете и с пръсти
Стерилизане на царевицаСтерилизане на царевица
29 Юли
1
Стерилизираната царевица е много полезна и дълго може да се съхранява. Така може да се радвате месеци наред на вкусотии, приготвени с царевица.