Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тъмна или светла бира?Тъмна или светла бира?
06 Септ.
По презумпция повечето любители на бирата предпочитат светлата бира през лятото, а тъмната – през зимата. Това може би е така, тъй като тъмната бира се счита за по-тежка от светлата.
Как да си изпечем лешнициКак да си изпечем лешници
05 Септ.
Различните видове ядки изискват различен начин на печене и консумация. Лешниците са изключително вкусни и полезни ядки, които можете да си ги приготвите сами у дома.
С какви храни и ястия да поднесем РизлингС какви храни и ястия да поднесем Ризлинг
04 Септ.
Ризлингът е универсално вино за всяка изискана маса. Финият баланс на захарта и киселинността позволява това великолепно вино да бъде поднасяно с най-различни ястия – зеленчукови, месни и рибни.
Към какво да прибавяме сибирски лукКъм какво да прибавяме сибирски лук
03 Септ.
1
Сибирският лук (Allium schoenoprasum) е вид лук, наричан още шивес, салатен лук, левурда, див чесън и резанец. Той е подходящ за приготвянето на свежи, салати, сосове и др.
С какви храни и ястия да поднесем Совиньон бланС какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан
02 Септ.
Когато поднасяте Совиньон блан, е важно да го съчетаете с такива ястия и храни, които няма да намалят качествата му, а точно обратното – ще подчертаят и ще допълнят вкуса и аромата му.
Кога и как да готвим със зехтинКога и как да готвим със зехтин
27 Август
1
Когато готвите със зехтин, той не трябва да бъде загряван до точка на кипене, тъй като това би променило химичния му състав и е предпоставка за разграждане.
Как да различим истинския от некачествения шоколадКак да различим истинския от некачествения шоколад
27 Август
5
Често поради незнание шоколадите, били те тъмни, млечни и др. , се поставят под общ знаменател. Въглехидратите, с които е пълен шоколадът, са предпочитаният източник на енергия от човешкия организъм.
Трикове за хубаво кафеТрикове за хубаво кафе
22 Август
1
Кафето е една от най-популярните напитки. Но при приготвянето му има някои условия, ако искате да се насладите максимално на неговия вкус и ефект.
Тайните на вкусния слънчогледТайните на вкусния слънчоглед
22 Август
Когато печете слънчогледови семки, най-добре това да е в тавичка, която е достатъчно голяма да се разпръсне цялото количество по дъното ѝ. В противен случай рискувате някои семки да се препекат, а други да останат сурови.
Традиционни руски супиТрадиционни руски супи
19 Август
2
Солянка – Преведено от руски, Солянка буквално значи гъста супа, приготвена с много силен месен, рибен или гъбен бульон, подправена с пикантни ароматни подправки.
Какво и как да готвим с гъша масКакво и как да готвим с гъша мас
18 Август
Гъшата мас се добавя при пърженето на картофи. Слага се малко от нея към олиото. Тя им придава много по-добър и уникален вкус.
Консервиране на патладжаниКонсервиране на патладжани
17 Август
Патладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани.
Съхранение на печени чушкиСъхранение на печени чушки
16 Август
1
Печените чушки можете да сложите за зимата във фризера или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите.