Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да изпечем зеленчуци във фолио на скараКак да изпечем зеленчуци във фолио на скара
01 Април
2
Печените зеленчуци на скара могат да бъдат сред любимите вегетариански ястия. Инструкции как да запечем зеленчуци в алуминиево фолио. Лесно и бързо приготвяне на зеленчуци на скара.
Как се прави кефир?Как се прави кефир?
30 Март
Кефирът е много полезна тибетска гъба, която предизвиква ферментацията в млякото. Ето как да си приготвите кефир в домашни условия.
Как да варите макарониКак да варите макарони
26 Март
Един от най-добрите причини да си направите макарони е, че само за 15-тина минутки можете да сготвите вечеря. Вижте някои тънкости при готвенете но паста, макарони, спагети и тестени изделия.
Да си приготвим печен лавракДа си приготвим печен лаврак
23 Март
Предлагаме ви две рецепти за печен лаврак. Ако готвите за повече хора, просто увеличете продуктите. Първата рецепта е за лаврак със спанак – количеството на спанака зависи от големината на рибите.
Основни правила при готвенето на хранаОсновни правила при готвенето на храна
22 Март
1
Приготвянето на здравословна храна не е никак трудно действие. Когато е възможно, сменете маслото със зехтин. Не добавяйте сол към зеленчуците, докато те се готвят.
Измивайте тенджерите с горчицаИзмивайте тенджерите с горчица
20 Март
За да приготвяте вкусна и чиста храна, трябва да спазвате чистота в кухнята. Не оставяйте неопаковани продукти в хладилника, за да не поемат миризми. Тенджерите мийте с вода и горчица.
Как да почистим правилно зеленчуцитеКак да почистим правилно зеленчуците
19 Март
За да използвате ценните вещества в картофите, морковите и тиквичките, белете ги не с нож, а с белачка, за да не отстраните слоя под кората, който е пълен с полезни вещества.
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка.
Червената леща е идеална за пюре, кафявата се съчетава с месоЧервената леща е идеална за пюре, кафявата се съчетава с месо
13 Март
Кафявата леща се съчетава добре с различни видове месо и запазва формата си след варене. Червената леща се разварява бързо, затова е идеална за пюрета и супи.
Шоколадовите трюфели – достъпно съвършенствоШоколадовите трюфели – достъпно съвършенство
12 Март
4
Шоколадови трюфели могат да се приготвят лесно в домашни условия. Вътрешността на трюфела се нарича ганаш.
Как се пече цяло парче месоКак се пече цяло парче месо
10 Март
2
Месото, изпечено на цяло парче, не само е много вкусно, но и много празнично ястие, което се сервира в съответстващ съд и с правилно подбрана гарнитура.
Хитринки за приготвяне на месо и картофиХитринки за приготвяне на месо и картофи
08 Март
1
За да се получи ястието по-вкусно, използвайте малки кулинарни хитринки. За да не стане печеното месо сухо, във фурната се слага съд с вода. Крехките пържоли се получават с помощта на оцет и олио.