PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКакво закусват в Ирландия и Шотландия
09 Септ.
Пламена M.
Кулинарни СъветиПриготвяне и темпериране на шоколад
07 Септ.
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тъмна или светла бира?По презумпция повечето любители на бирата предпочитат светлата бира през лятото, а тъмната – през зимата. Това може би е така, тъй като тъмната бира се счита за по-тежка от светлата.
06 Септ.
Как да си изпечем лешнициРазличните видове ядки изискват различен начин на печене и консумация. Лешниците са изключително вкусни и полезни ядки, които можете да си ги приготвите сами у дома.
05 Септ.
С какви храни и ястия да поднесем РизлингРизлингът е универсално вино за всяка изискана маса. Финият баланс на захарта и киселинността позволява това великолепно вино да бъде поднасяно с най-различни ястия – зеленчукови, месни и рибни.
04 Септ.
Към какво да прибавяме сибирски лукСибирският лук (Allium schoenoprasum) е вид лук, наричан още шивес, салатен лук, левурда, див чесън и резанец. Той е подходящ за приготвянето на свежи, салати, сосове и др.
03 Септ.
1
С какви храни и ястия да поднесем Совиньон бланКогато поднасяте Совиньон блан, е важно да го съчетаете с такива ястия и храни, които няма да намалят качествата му, а точно обратното – ще подчертаят и ще допълнят вкуса и аромата му.
02 Септ.
Кога и как да готвим със зехтинКогато готвите със зехтин, той не трябва да бъде загряван до точка на кипене, тъй като това би променило химичния му състав и е предпоставка за разграждане.
27 Август
1
Как да различим истинския от некачествения шоколадЧесто поради незнание шоколадите, били те тъмни, млечни и др. , се поставят под общ знаменател. Въглехидратите, с които е пълен шоколадът, са предпочитаният източник на енергия от човешкия организъм.
27 Август
5
Трикове за хубаво кафеКафето е една от най-популярните напитки. Но при приготвянето му има някои условия, ако искате да се насладите максимално на неговия вкус и ефект.
22 Август
1
Тайните на вкусния слънчогледКогато печете слънчогледови семки, най-добре това да е в тавичка, която е достатъчно голяма да се разпръсне цялото количество по дъното ѝ. В противен случай рискувате някои семки да се препекат, а други да останат сурови.
22 Август
Традиционни руски супиСолянка – Преведено от руски, Солянка буквално значи гъста супа, приготвена с много силен месен, рибен или гъбен бульон, подправена с пикантни ароматни подправки.
19 Август
2
Какво и как да готвим с гъша масГъшата мас се добавя при пърженето на картофи. Слага се малко от нея към олиото. Тя им придава много по-добър и уникален вкус.
18 Август
Консервиране на патладжаниПатладжаните можем да консервираме по доста различни начини. Започваме с патладжан в доматен сок, който можете да затворите в буркани.
17 Август
Съхранение на печени чушкиПечените чушки можете да сложите за зимата във фризера или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите.
16 Август
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други