PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиСъхранение на сушени плодове
03 Окт.
Жана Г.
Кулинарни СъветиУкраси за салати
03 Окт.
Паолина Сярова
Кулинарни СъветиКонсервиране на моркови
01 Окт.
1
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сортове картофи за пърженеКато най-подходящ сорт картофи за пържене се счита сортът Фонтане. Този средно ранен до късен сорт все още е недооценен от производителите у нас. За сега се радва на ограничено разпространение.
26 Септ.
2
Съхранение на гроздеГроздето се почиства и измива и се нарежда в щайгите. Внася се в помещението, като зареждането на стаята трябва да приключи до вечерта.
26 Септ.
Как да съхраняваме хлябЕдно от най-важните неща за храната на поколенията – хлябът, е начинът на съхранение. Независимо дали го печете сами, взимате го от старата пекарна или от рафта в магазина, е важно да знаете как да го съхранявате.
24 Септ.
1
Премахване на миризмата от пърженоПържените храни са вкусни и предпочитани от много домакини, поради лесният и бърз начин на приготвяне. Освен че крият в себе си редица негатив за здравето обаче, за които често предпочитаме да забравяме, те оставят запомняща се и доста неприятна миризма с
23 Септ.
1
Как да си направим доматен сокЕдин от начините да си запазим домати за зимата е да си направим доматен сок в домашни условия. Това е и възможност да си осигурим качествена и вкусна добавка към месни ястия, супи и сосове.
23 Септ.
Как да обезсолим маслиниМаслините са носители на големи количества сол. Те са част от групата на храните, съдържащи изключително голямо количество от подправката, но така любима на българина.
22 Септ.
С какви храни и ястия да поднесем МерлоМерлото е разпространено из целия свят. У нас този сорт присъства във всеки винарки район. Ароматът на младите вина често включва полъха на зряла череша и синя слива, а при вината от някои региони се долавят и цветни аромати.
20 Септ.
Замразяване на месо и колбаси във фризерВече размразеното месо се приготвя като прясно, но за много ястия не е необходимо месото да се размразява напълно - достатъчно е само да поомекне малко.
20 Септ.
1
Зимнина от ябълкиЗимнината от плодове може да е също толкова разнообразна, колкото тази от зеленчуци. Най-лесни са компотите. До тях се нареждат всички сладка и мармалади, които сладко–сладко похапваме на топло в къщи през зимата
19 Септ.
Как да си изпукаме пуканкиНа всеки от нас са познати така удобните пакетчета с пуканки, предназначени за микровълнова печка. Въпреки това няма нищо по-вълнуващо и приятно, а също и изключително вкусно, сами да изпукаме пуканките.
16 Септ.
1
Най-добрите мезета за бираБирата – тази любима напитка на млади и стари. Както всяко алкохолосъдържащо питие, така и бирата изисква подходящото мезе. Тук ще намерите ползотворни идеи за най-добрите бирени мезета.
15 Септ.
Кои кестени са ядливи?За ядене се използват сладките кестени, които са плодовете на дървото сладък кестен. Французите са известни с култивирането на кестени, на които дори се посвещава специален празник всяка година.
14 Септ.
Да си изсушим зелен фасулИзсушаването на зеленчуци е вид консервиране на продукта. То представлява отнемане на влагата от него, чрез естествено нагряване от слънчевата топлина или изкуствено в пещи (фурни).
13 Септ.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други