Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сортове картофи за пърженеСортове картофи за пържене
26 Септ.
2
Като най-подходящ сорт картофи за пържене се счита сортът Фонтане. Този средно ранен до късен сорт все още е недооценен от производителите у нас. За сега се радва на ограничено разпространение.
Съхранение на гроздеСъхранение на грозде
26 Септ.
Гроздето се почиства и измива и се нарежда в щайгите. Внася се в помещението, като зареждането на стаята трябва да приключи до вечерта.
Как да съхраняваме хлябКак да съхраняваме хляб
24 Септ.
1
Едно от най-важните неща за храната на поколенията – хлябът, е начинът на съхранение. Независимо дали го печете сами, взимате го от старата пекарна или от рафта в магазина, е важно да знаете как да го съхранявате.
Премахване на миризмата от пърженоПремахване на миризмата от пържено
23 Септ.
1
Пържените храни са вкусни и предпочитани от много домакини, поради лесният и бърз начин на приготвяне. Освен че крият в себе си редица негатив за здравето обаче, за които често предпочитаме да забравяме, те оставят запомняща се и доста неприятна миризма с
Как да си направим доматен сокКак да си направим доматен сок
23 Септ.
Един от начините да си запазим домати за зимата е да си направим доматен сок в домашни условия. Това е и възможност да си осигурим качествена и вкусна добавка към месни ястия, супи и сосове.
Как да обезсолим маслиниКак да обезсолим маслини
22 Септ.
Маслините са носители на големи количества сол. Те са част от групата на храните, съдържащи изключително голямо количество от подправката, но така любима на българина.
С какви храни и ястия да поднесем МерлоС какви храни и ястия да поднесем Мерло
20 Септ.
Мерлото е разпространено из целия свят. У нас този сорт присъства във всеки винарки район. Ароматът на младите вина често включва полъха на зряла череша и синя слива, а при вината от някои региони се долавят и цветни аромати.
Замразяване на месо и колбаси във фризерЗамразяване на месо и колбаси във фризер
20 Септ.
1
Вече размразеното месо се приготвя като прясно, но за много ястия не е необходимо месото да се размразява напълно - достатъчно е само да поомекне малко.
Зимнина от ябълкиЗимнина от ябълки
19 Септ.
Зимнината от плодове може да е също толкова разнообразна, колкото тази от зеленчуци. Най-лесни са компотите. До тях се нареждат всички сладка и мармалади, които сладко–сладко похапваме на топло в къщи през зимата
Как да си изпукаме пуканкиКак да си изпукаме пуканки
16 Септ.
1
На всеки от нас са познати така удобните пакетчета с пуканки, предназначени за микровълнова печка. Въпреки това няма нищо по-вълнуващо и приятно, а също и изключително вкусно, сами да изпукаме пуканките.
Най-добрите мезета за бираНай-добрите мезета за бира
15 Септ.
Бирата – тази любима напитка на млади и стари. Както всяко алкохолосъдържащо питие, така и бирата изисква подходящото мезе. Тук ще намерите ползотворни идеи за най-добрите бирени мезета.
Кои кестени са ядливи?Кои кестени са ядливи?
14 Септ.
За ядене се използват сладките кестени, които са плодовете на дървото сладък кестен. Французите са известни с култивирането на кестени, на които дори се посвещава специален празник всяка година.
Да си изсушим зелен фасулДа си изсушим зелен фасул
13 Септ.
Изсушаването на зеленчуци е вид консервиране на продукта. То представлява отнемане на влагата от него, чрез естествено нагряване от слънчевата топлина или изкуствено в пещи (фурни).