PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКакво е сурими и за какво се използва?
29 Окт.
Жана Г.
Кулинарни СъветиС какви храни и ястия да поднесем Мавруд
26 Окт.
1
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-популярните специалитети от руската кухняВ руската кухня на особена почит са печивата. Знаменитият пирог, който символизира плодородното поле, може да се приготвя с разнообразни пълнежи – месни, рибни, зеленчукови. Той прилича на пай с пълнеж.
25 Окт.
С какви храни и ястия да поднесем МискетМискет е сорт българско грозде, получен от кръстосването на сортовете Димят и Ризлинг. Добър избор за съчетание е морската храна, най-вече ракообразните и печената на фурна или на скара риба, както и паста с морски дарове.
23 Окт.
С какви храни и ястия да поднесем МускатИзключително популярното вино Мускат се произвежда от белия винен сорт грозде Мускат Отонел. Той се селектира за първи път през далечната 1852 г. в гр. Анже, Франция от Моро-Робер. Сортът е създаден чрез кръстосване на сортовете Шасла с Мускат де Сомур.
21 Окт.
Най-популярните специалитети от английската кухняАнглийската кухня е подарила на света превъзходните йоркширския пудинг, сливовия кекс, ростбифа, варените пресни картофи с мента и традиционното пиене на чай следобед.
21 Окт.
Най-популярните специалитети от китайската кухняВ Китай смятат, че храната на хората идва от небето и затова храненето се възприема като специален ритуал, а не просто като задоволяване на ежедневна потребност.
20 Окт.
С какви храни и ястия да поднесем КабернеКабернето създава неповторими вкусови усещания в съчетание с добре подбрани храни и ястия, които могат да са сложни и с много съставки, или пък с един единствен вкус като сирена.
18 Окт.
Продукти за сушиСушито може да се приготвя във всякакви форми и вариации. За приготвянето му са необходими няколко основни необходими базови продукти, както и нужното познание.
15 Окт.
Замразяване на чушкиРазгледайте нашите съвети как да си замразите чушки, за да имате пресни и свежи чужшки през студените месеци.
13 Окт.
Да си направим кайма за кюфтетаВ националната ни традиция кюфтето представлява най-общо казано добре смляно месо, в комбинация с лук и подправки. Формата му е различна – от плоска до топчеста. Начините му на приготвяне също са разнообразни.
10 Окт.
4
Как да разпознаем качествения зехтинОсновното правило за качествения зехтин, е колкото по-малка киселинност, толкова по-качествен зехтин. Зехтинът, който е извлечен от зряла маслина, не е с висока киселинност.
10 Окт.
Съхранение на червено цвеклоЕдно от основните неща за нормалното хранене през зимния период е съхранението на зеленчуци. Съхранението на червено цвекло става по няколко начина, които могат да гарантират дълго добри му вкус.
08 Окт.
Най-популярните специалитети от испанската кухняТрадиционни в испанската кухня са месните деликатеси хамон и чорризо. Неразделна част са морските дарове. Испанците обожават морските дарове – октоподите, мидите и скаридите.
05 Окт.
3
Най-популярните специалитети от румънската кухняРумънската кухня е много оригинална. В основата й са всевмъзможни зеленчуци, сред които основно място заема царевицата.
04 Окт.
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други