Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-популярните специалитети от руската кухняНай-популярните специалитети от руската кухня
25 Окт.
В руската кухня на особена почит са печивата. Знаменитият пирог, който символизира плодородното поле, може да се приготвя с разнообразни пълнежи – месни, рибни, зеленчукови. Той прилича на пай с пълнеж.
С какви храни и ястия да поднесем МискетС какви храни и ястия да поднесем Мискет
23 Окт.
Мискет е сорт българско грозде, получен от кръстосването на сортовете Димят и Ризлинг. Добър избор за съчетание е морската храна, най-вече ракообразните и печената на фурна или на скара риба, както и паста с морски дарове.
С какви храни и ястия да поднесем МускатС какви храни и ястия да поднесем Мускат
21 Окт.
Изключително популярното вино Мускат се произвежда от белия винен сорт грозде Мускат Отонел. Той се селектира за първи път през далечната 1852 г. в гр. Анже, Франция от Моро-Робер. Сортът е създаден чрез кръстосване на сортовете Шасла с Мускат де Сомур.
Най-популярните специалитети от английската кухняНай-популярните специалитети от английската кухня
21 Окт.
Английската кухня е подарила на света превъзходните йоркширския пудинг, сливовия кекс, ростбифа, варените пресни картофи с мента и традиционното пиене на чай следобед.
Най-популярните специалитети от китайската кухняНай-популярните специалитети от китайската кухня
20 Окт.
В Китай смятат, че храната на хората идва от небето и затова храненето се възприема като специален ритуал, а не просто като задоволяване на ежедневна потребност.
С какви храни и ястия да поднесем КабернеС какви храни и ястия да поднесем Каберне
18 Окт.
Кабернето създава неповторими вкусови усещания в съчетание с добре подбрани храни и ястия, които могат да са сложни и с много съставки, или пък с един единствен вкус като сирена.
Продукти за сушиПродукти за суши
15 Окт.
Сушито може да се приготвя във всякакви форми и вариации. За приготвянето му са необходими няколко основни необходими базови продукти, както и нужното познание.
Замразяване на чушкиЗамразяване на чушки
13 Окт.
Разгледайте нашите съвети как да си замразите чушки, за да имате пресни и свежи чужшки през студените месеци.
Да си направим кайма за кюфтетаДа си направим кайма за кюфтета
10 Окт.
4
В националната ни традиция кюфтето представлява най-общо казано добре смляно месо, в комбинация с лук и подправки. Формата му е различна – от плоска до топчеста. Начините му на приготвяне също са разнообразни.
Как да разпознаем качествения зехтинКак да разпознаем качествения зехтин
10 Окт.
Основното правило за качествения зехтин, е колкото по-малка киселинност, толкова по-качествен зехтин. Зехтинът, който е извлечен от зряла маслина, не е с висока киселинност.
Съхранение на червено цвеклоСъхранение на червено цвекло
08 Окт.
Едно от основните неща за нормалното хранене през зимния период е съхранението на зеленчуци. Съхранението на червено цвекло става по няколко начина, които могат да гарантират дълго добри му вкус.
Най-популярните специалитети от испанската кухняНай-популярните специалитети от испанската кухня
05 Окт.
3
Традиционни в испанската кухня са месните деликатеси хамон и чорризо. Неразделна част са морските дарове. Испанците обожават морските дарове – октоподите, мидите и скаридите.
Най-популярните специалитети от румънската кухняНай-популярните специалитети от румънската кухня
04 Окт.
1
Румънската кухня е много оригинална. В основата й са всевмъзможни зеленчуци, сред които основно място заема царевицата.