Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при обработката на бутертестоСъвети при обработката на бутертесто
29 Януари
2
Когато работим с бутер тестото обаче трябва да спазваме определени правила. Особено ако целим зашеметяващи резултати. Ето няколко съвета как да стане това:
Специалитети от унгарската кухняСпециалитети от унгарската кухня
28 Януари
В унгарската кухня преобладават месото, гъстите сосове и пикантният вкус – така нетипични за съседните и европейски народи.
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоКулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
27 Януари
За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт.
С какви храни и ястия да поднесем Пино ноарС какви храни и ястия да поднесем Пино ноар
26 Януари
1
Пино Ноар се съчетава много добре с ястия от месо, особен о от телешко и агнешко месо. Това ароматно вино е подходящо да бъде поднесено и с месо от диви птици.
Магията на ватиканския хлябМагията на ватиканския хляб
26 Януари
152
Стара италианска легенда разказва за веригата на Свети Антонио, в която се приготвял специален хляб, наречен Ватикански, който имал силата да сбъдва желания и да носи любовта в живота на хората.
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеКулинарни хитринки за по-вкусно пиле
25 Януари
1
Най-добре пиле се приготвя в керамичен съд, тъй като той се нагрява постепенно, което предпазва от прегаряне пилето, както и от неравномерно изпичане.
С какви храни и ястия да поднесем ШардонеС какви храни и ястия да поднесем Шардоне
24 Януари
Шардоне е вино, което се отличава с повишена киселинност и много фин аромат и вкус. То успешно се съчетава с нежни зеленчуци като аспержи и артишок.
Как да съхраняваме различните плодовеКак да съхраняваме различните плодове
22 Януари
Правилното съхранение на плодовете е особено важно за запазване на техните качества.
Пангасиус – най-мръсната риба на светаПангасиус – най-мръсната риба на света
16 Януари
46
По данни на големите вериги магазини за хранителни стоки най-продаваната вносна риба за изминалата година е замразеното филе от Пангасиус. Естествения хабитат на тази риба са водите на река Меконг във Виетнам
Да възвърнем блясъка на стъклените съдове и порцеланаДа възвърнем блясъка на стъклените съдове и порцелана
07 Януари
И понеже блясъка на всеки съд в кухнята е важен, не можем да пропуснем и порцелановите съдове, които често използваме. Ако са изгубили блясък, можете лесно да го възвърнете, като ги потопите в отвара от коприва.
Глутамат предизвиква затлъстяванеГлутамат предизвиква затлъстяване
20 Дек.
2
Натриевият глутамат е известен още като китайска сол и Е621. Той представлява аминокиселина, която има свойството да повишава вкусовите качества на продукта. Тя въздейства на чувствителността на рецепторите на езика.
Идеи за сосове за рибаИдеи за сосове за риба
16 Дек.
Не е сигурно, че диетолозите ще одобрят следващите рецепти за сосове, но пък е сигурно, че те са подходяща компания за приготвената риба на скара, на фурна или пържена.
Гурме кухняГурме кухня
15 Дек.
Думата гурме идва от френски. Означава ценител и познавач на добрата храна и напитките. В езика навлиза като прилагателно, което описва на първо място изисканите ястия, в чието приготовление и поднасяне са вложени специални съставки и финес