PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиДиетичното меню на модерната жена
19 Февр.
2
Admin
Кулинарни СъветиКак да доузреят вече откъснатите плодове и зеленчуци
07 Февр.
Нина Норд
Кулинарни СъветиПечени гълъби са изискан френски деликатес
31 Януари
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съвети при обработката на бутертестоКогато работим с бутер тестото обаче трябва да спазваме определени правила. Особено ако целим зашеметяващи резултати. Ето няколко съвета как да стане това:
29 Януари
2
Специалитети от унгарската кухняВ унгарската кухня преобладават месото, гъстите сосове и пикантният вкус – така нетипични за съседните и европейски народи.
28 Януари
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоЗа да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт.
27 Януари
С какви храни и ястия да поднесем Пино ноарПино Ноар се съчетава много добре с ястия от месо, особен о от телешко и агнешко месо. Това ароматно вино е подходящо да бъде поднесено и с месо от диви птици.
26 Януари
1
Магията на ватиканския хлябСтара италианска легенда разказва за веригата на Свети Антонио, в която се приготвял специален хляб, наречен Ватикански, който имал силата да сбъдва желания и да носи любовта в живота на хората.
26 Януари
152
Кулинарни хитринки за по-вкусно пилеНай-добре пиле се приготвя в керамичен съд, тъй като той се нагрява постепенно, което предпазва от прегаряне пилето, както и от неравномерно изпичане.
25 Януари
1
С какви храни и ястия да поднесем ШардонеШардоне е вино, което се отличава с повишена киселинност и много фин аромат и вкус. То успешно се съчетава с нежни зеленчуци като аспержи и артишок.
24 Януари
Как да съхраняваме различните плодовеПравилното съхранение на плодовете е особено важно за запазване на техните качества.
22 Януари
Пангасиус – най-мръсната риба на светаПо данни на големите вериги магазини за хранителни стоки най-продаваната вносна риба за изминалата година е замразеното филе от Пангасиус. Естествения хабитат на тази риба са водите на река Меконг във Виетнам
16 Януари
46
Да възвърнем блясъка на стъклените съдове и порцеланаИ понеже блясъка на всеки съд в кухнята е важен, не можем да пропуснем и порцелановите съдове, които често използваме. Ако са изгубили блясък, можете лесно да го възвърнете, като ги потопите в отвара от коприва.
07 Януари
Глутамат предизвиква затлъстяванеНатриевият глутамат е известен още като китайска сол и Е621. Той представлява аминокиселина, която има свойството да повишава вкусовите качества на продукта. Тя въздейства на чувствителността на рецепторите на езика.
20 Дек.
2
Идеи за сосове за рибаНе е сигурно, че диетолозите ще одобрят следващите рецепти за сосове, но пък е сигурно, че те са подходяща компания за приготвената риба на скара, на фурна или пържена.
16 Дек.
Гурме кухняДумата гурме идва от френски. Означава ценител и познавач на добрата храна и напитките. В езика навлиза като прилагателно, което описва на първо място изисканите ястия, в чието приготовление и поднасяне са вложени специални съставки и финес
15 Дек.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други