PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак се прави кефир?
30 Март
Пламена M.
Кулинарни СъветиКак да варите макарони
26 Март
Елиана Василева
Кулинарни СъветиДа си приготвим печен лаврак
23 Март
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни правила при готвенето на хранаПриготвянето на здравословна храна не е никак трудно действие. Когато е възможно, сменете маслото със зехтин. Не добавяйте сол към зеленчуците, докато те се готвят.
22 Март
1
Измивайте тенджерите с горчицаЗа да приготвяте вкусна и чиста храна, трябва да спазвате чистота в кухнята. Не оставяйте неопаковани продукти в хладилника, за да не поемат миризми. Тенджерите мийте с вода и горчица.
20 Март
Как да почистим правилно зеленчуцитеЗа да използвате ценните вещества в картофите, морковите и тиквичките, белете ги не с нож, а с белачка, за да не отстраните слоя под кората, който е пълен с полезни вещества.
19 Март
Кулинарна употреба на исопИсоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка.
18 Март
Червената леща е идеална за пюре, кафявата се съчетава с месоКафявата леща се съчетава добре с различни видове месо и запазва формата си след варене. Червената леща се разварява бързо, затова е идеална за пюрета и супи.
13 Март
Шоколадовите трюфели – достъпно съвършенствоШоколадови трюфели могат да се приготвят лесно в домашни условия. Вътрешността на трюфела се нарича ганаш.
12 Март
4
Как се пече цяло парче месоМесото, изпечено на цяло парче, не само е много вкусно, но и много празнично ястие, което се сервира в съответстващ съд и с правилно подбрана гарнитура.
10 Март
2
Хитринки за приготвяне на месо и картофиЗа да се получи ястието по-вкусно, използвайте малки кулинарни хитринки. За да не стане печеното месо сухо, във фурната се слага съд с вода. Крехките пържоли се получават с помощта на оцет и олио.
08 Март
1
Как да си приготвим лешниково млякоВсе повече хора предпочитат да си приготвят сурово домашно мляко. Една от най-добрите суровини за това са лешниците, тъй като са едни от най-мазните ядки.
06 Март
1
Бързото размразяване лишава месото от вкусНе размразявайте месото бързо, ако искате да е вкусно. Всяко месо се начуква с чукче, но шницелите могат да се начукат с длан върху мокра дъска.
04 Март
Кулинарна употреба на лимонова треваЛимонова трева се нарича още цитронела. Има ярък и свеж аромат на лимон и над 50 разновидности. Разпространена е предимно по тропиците и умерените пояси.
03 Март
Рибата е невероятна с карамфил и маточинаНеподходящи на пръв поглед подправки за рибата й придават невероятен вкус и аромат. Това са карамфил, маточина, къри, кардамон и кориандър.
23 Февр.
Няколко важни съвета за готвенето на оризОризът няма да се слепва, докато го варите, ако във водата прибавите няколко капки зехтин, както и две чаени лъжички лимонов сок. Всеки ориз трябва да се готви на ниска температура
20 Февр.
3
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други