Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни правила при готвенето на хранаОсновни правила при готвенето на храна
22 Март
1
Приготвянето на здравословна храна не е никак трудно действие. Когато е възможно, сменете маслото със зехтин. Не добавяйте сол към зеленчуците, докато те се готвят.
Измивайте тенджерите с горчицаИзмивайте тенджерите с горчица
20 Март
За да приготвяте вкусна и чиста храна, трябва да спазвате чистота в кухнята. Не оставяйте неопаковани продукти в хладилника, за да не поемат миризми. Тенджерите мийте с вода и горчица.
Как да почистим правилно зеленчуцитеКак да почистим правилно зеленчуците
19 Март
За да използвате ценните вещества в картофите, морковите и тиквичките, белете ги не с нож, а с белачка, за да не отстраните слоя под кората, който е пълен с полезни вещества.
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка.
Червената леща е идеална за пюре, кафявата се съчетава с месоЧервената леща е идеална за пюре, кафявата се съчетава с месо
13 Март
Кафявата леща се съчетава добре с различни видове месо и запазва формата си след варене. Червената леща се разварява бързо, затова е идеална за пюрета и супи.
Шоколадовите трюфели – достъпно съвършенствоШоколадовите трюфели – достъпно съвършенство
12 Март
4
Шоколадови трюфели могат да се приготвят лесно в домашни условия. Вътрешността на трюфела се нарича ганаш.
Как се пече цяло парче месоКак се пече цяло парче месо
10 Март
2
Месото, изпечено на цяло парче, не само е много вкусно, но и много празнично ястие, което се сервира в съответстващ съд и с правилно подбрана гарнитура.
Хитринки за приготвяне на месо и картофиХитринки за приготвяне на месо и картофи
08 Март
1
За да се получи ястието по-вкусно, използвайте малки кулинарни хитринки. За да не стане печеното месо сухо, във фурната се слага съд с вода. Крехките пържоли се получават с помощта на оцет и олио.
Как да си приготвим лешниково млякоКак да си приготвим лешниково мляко
06 Март
1
Все повече хора предпочитат да си приготвят сурово домашно мляко. Една от най-добрите суровини за това са лешниците, тъй като са едни от най-мазните ядки.
Бързото размразяване лишава месото от вкусБързото размразяване лишава месото от вкус
04 Март
Не размразявайте месото бързо, ако искате да е вкусно. Всяко месо се начуква с чукче, но шницелите могат да се начукат с длан върху мокра дъска.
Кулинарна употреба на лимонова треваКулинарна употреба на лимонова трева
03 Март
Лимонова трева се нарича още цитронела. Има ярък и свеж аромат на лимон и над 50 разновидности. Разпространена е предимно по тропиците и умерените пояси.
Рибата е невероятна с карамфил и маточинаРибата е невероятна с карамфил и маточина
23 Февр.
Неподходящи на пръв поглед подправки за рибата й придават невероятен вкус и аромат. Това са карамфил, маточина, къри, кардамон и кориандър.
Няколко важни съвета за готвенето на оризНяколко важни съвета за готвенето на ориз
20 Февр.
3
Оризът няма да се слепва, докато го варите, ако във водата прибавите няколко капки зехтин, както и две чаени лъжички лимонов сок. Всеки ориз трябва да се готви на ниска температура