PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиСпанак и карамел заместват хранителните бои
02 Юли
Нина Норд
Кулинарни СъветиРазликата между брускети и кростини
01 Юли
Пламена M.
Кулинарни СъветиМайораната е идеална за пържен дроб
29 Юни
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черна индийска сол - яйцата на веганитеЧерната индийска сол е специален вид минерална сол с оличаващ се вкус на твърдо сварени яйчени жълтъци. Тази уникална нерафинирана минерална сол се използва широко в индийската кухня
25 Юни
Как да не ухаем на чесън и лукМиризмата на чесън и лук ще изчезне от устата ви, ако изпиете чаша прясно мляко с висока масленост, сдъвчете зърно кафе или пресен магданоз или резенче лимон. Ядките и босилекът също помагат.
24 Юни
3
Кулинарно приложение на джодженДжодженът е от изключително голямо значение за българската кухня, тъй като присъства в рецептата за най-важното и най-българското ястие, а именно бобът.
20 Юни
Адзуки - царят на бобовите растенияАдзуки е сред непознатите у нас бобови култури. Отличителният белег на този сорт е специфичната бяла чертичка от едната страна.
13 Юни
Разликата между мента и джодженМакар и да имат определени сходства, джодженът и ментата имат непреодолими различия по между си. Джодженът, както почти всяка друга любима българска подправка, се използва пресен и сушен.
09 Юни
Как се приготвят крехки пържолиПържолите са идеалното меню за гости или за вечеря, както и за тържествен обяд. Само трябва да приготвите няколко различни гарнитури, ако искате да угодите на всеки на масата.
05 Юни
2
Кулинарна употреба на шафранВ древността шафранът е била най-известната и употребявана билка. Днес шафранът е най-скъпата билка в света, незаменима при приготвянето на много ястия.
04 Юни
1
Кулинарна употреба на хрянХрянът представлява многогодишно растение от семейство Кръстоцветни. Разпространението му у нас е доста широко. Хрян се открива както като бурен, така и като култивиран зеленчук.
01 Юни
Исоп е идеална подправка за кайма и телешкоИсопът представлява ароматно многогодишно тревисто растение. У нас най-често се среща в Югозападна България и в Белоградчишко, по високите варовити скали.
25 Май
Тайните на истинската пицаДва вида пица - тънката венецианска и Маргарита са най-популярни в света. Има три начина за печене - предварително запичане, полуизпечено тесто и едновременно печене.
25 Май
6
Какво трябва да знаем за дълбокото замразяванеДълбокото замразяване е метод, който облекчава голяма част от хората. Готвенето на домашно приготвена вечеря след уморителен ден е трудоемко за всяка жена. Това задължение се отменя от наличието на така удобните замразени продукти и ястия.
22 Май
Как да направим страхотни целувкиЗа да направите целувки, трябва да ги сушите, а не да ги печете. Белтъците се разбиват на пяна в чист съд с малко лимонов сок и постепенно се добавя захарта.
20 Май
Как да разпознаем качествения мед?Когато купувате мед задължително гледайте той да бъде с еднороден цвят, без бучки и бавно да се стича по лъжицата.
11 Май
2
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други