Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черна индийска сол - яйцата на веганитеЧерна индийска сол - яйцата на веганите
25 Юни
Черната индийска сол е специален вид минерална сол с оличаващ се вкус на твърдо сварени яйчени жълтъци. Тази уникална нерафинирана минерална сол се използва широко в индийската кухня
Как да не ухаем на чесън и лукКак да не ухаем на чесън и лук
24 Юни
3
Миризмата на чесън и лук ще изчезне от устата ви, ако изпиете чаша прясно мляко с висока масленост, сдъвчете зърно кафе или пресен магданоз или резенче лимон. Ядките и босилекът също помагат.
Кулинарно приложение на джодженКулинарно приложение на джоджен
20 Юни
Джодженът е от изключително голямо значение за българската кухня, тъй като присъства в рецептата за най-важното и най-българското ястие, а именно бобът.
Адзуки - царят на бобовите растенияАдзуки - царят на бобовите растения
13 Юни
Адзуки е сред непознатите у нас бобови култури. Отличителният белег на този сорт е специфичната бяла чертичка от едната страна.
Разликата между мента и джодженРазликата между мента и джоджен
09 Юни
Макар и да имат определени сходства, джодженът и ментата имат непреодолими различия по между си. Джодженът, както почти всяка друга любима българска подправка, се използва пресен и сушен.
Как се приготвят крехки пържолиКак се приготвят крехки пържоли
05 Юни
2
Пържолите са идеалното меню за гости или за вечеря, както и за тържествен обяд. Само трябва да приготвите няколко различни гарнитури, ако искате да угодите на всеки на масата.
Кулинарна употреба на шафранКулинарна употреба на шафран
04 Юни
1
В древността шафранът е била най-известната и употребявана билка. Днес шафранът е най-скъпата билка в света, незаменима при приготвянето на много ястия.
Кулинарна употреба на хрянКулинарна употреба на хрян
01 Юни
Хрянът представлява многогодишно растение от семейство Кръстоцветни. Разпространението му у нас е доста широко. Хрян се открива както като бурен, така и като култивиран зеленчук.
Исоп е идеална подправка за кайма и телешкоИсоп е идеална подправка за кайма и телешко
25 Май
Исопът представлява ароматно многогодишно тревисто растение. У нас най-често се среща в Югозападна България и в Белоградчишко, по високите варовити скали.
Тайните на истинската пицаТайните на истинската пица
25 Май
6
Два вида пица - тънката венецианска и Маргарита са най-популярни в света. Има три начина за печене - предварително запичане, полуизпечено тесто и едновременно печене.
Какво трябва да знаем за дълбокото замразяванеКакво трябва да знаем за дълбокото замразяване
22 Май
Дълбокото замразяване е метод, който облекчава голяма част от хората. Готвенето на домашно приготвена вечеря след уморителен ден е трудоемко за всяка жена. Това задължение се отменя от наличието на така удобните замразени продукти и ястия.
Как да направим страхотни целувкиКак да направим страхотни целувки
20 Май
За да направите целувки, трябва да ги сушите, а не да ги печете. Белтъците се разбиват на пяна в чист съд с малко лимонов сок и постепенно се добавя захарта.
Как да разпознаем качествения мед?Как да разпознаем качествения мед?
11 Май
2
Когато купувате мед задължително гледайте той да бъде с еднороден цвят, без бучки и бавно да се стича по лъжицата.