Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Проверете дали ядете качествен мед с този прост тестПроверете дали ядете качествен мед с този прост тест
23 Дек.
2
С един елементарен тест може да проверите у дома дали ядете истински качествен мед. Тестът е достъпен за всеки един от нас, тъй като за него ви е необходимо единствено парче хартия.
Стилтън - изисканият деликатесСтилтън - изисканият деликатес
21 Дек.
1
В началото на XVIII век ароматното синьо сирене е открито във ферма в графство Лейчестер. То бързо става любимо на пътуващите между Лондон и Йорк.
Украса и декорация на питиУкраса и декорация на пити
20 Дек.
Създаването на декорация върху питата прави тестеното изделие още по-специално. Можете да си направите всякакви красоти от тесто – просто трябва да ги съобразите с повода и да използвате въображението си.
Кулинарна употреба на фъстъчено маслоКулинарна употреба на фъстъчено масло
20 Дек.
Във фъстъченото масло се открива естественият антиоксидант ресвератрол. Той влияе положително на много от функциите в човешкото тяло.
На кои ястия подхожда ароматът на карамфилНа кои ястия подхожда ароматът на карамфил
17 Дек.
Карамфилът се включва в състава на някои туршии. Едни от най-известните подправки в света също включват карамфил.
Асафетида овкусява идеално леща и оризАсафетида овкусява идеално леща и ориз
16 Дек.
1
За овкусяване на ястията е достатъчно е да се използва много малко количество асафетида. Тя успешно може да замести лука и чесъна в храната.
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
В южната част на Италия Проволоне се добавя в различни видове паста. Тъй като се разтопява лесно, топлината на пастата го прави разтегливо и много вкусно.
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Корените на маниоката се използват най-вече за приготвяне на тапиока – брашно, което се използва в много видове ястия.
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
В състава на спелтата се откриват високо количество полезни хранителни вещества като въглехидрати, протеини, мазнини, фибри, минерални соли и витамини.
Как да готвим амарантКак да готвим амарант
05 Дек.
1
Приготвянето и готвенето на амаранта е изключително лесно. В древността ацтеките почитали амаранта като растение със свръхестествени сили.
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
01 Дек.
1
Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови зърна. То е много вкусно, ако се изпече в бутер тесто или се добави в ястие.
Комбинация от подправки заменя солта в хранатаКомбинация от подправки заменя солта в храната
30 Ноем.
1
За вредите от солта всеки е чел и слушал. Прекалената консумация е факт. Учени обаче са намерили начинът как да намалим приема на сол и той е много по-полезен от получаването на тази така суха информация.