Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се приготвят крехки пържоли

Как се приготвят крехки пържоли

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Мариноване на Пържоли

Можете да приготвите страхотни пържоли, като използвате галета. Начукайте пържолите добре, добавете подправки на вкус, оваляйте ги в галета и опържете от двете страни.

Още по-нежни стават пържолите с яйца. Начуканите парчета месо се посоляват, наръсват се с подправки, добавя се сух чесън и след това се оставят да престоят няколко минути в разбити яйца. След това се овалват в брашно и се пържат на бавен огън.

Опитайте да направите пържола в тесто – за целта трябва да я завиете в бутертесто и да я опечете на фурна. Много вкусни стават и пържолите с гъби. В йенски съд се нареждат пържолите, гъбите, топено сирене и сметана.

За да станат много вкусни пържолките, използвайте крехко месце от теле или немазно свинско. Нарежете и начукайте месото, а след това наредете слой от него в тенджера, посолете, подправете по вкус, наръсете със ситно нарязан чесън, напръскайте с лимонов сок, сложете нов слой месо и отново повторете процедурата с подправките.

Оставете тенджерата с пържолите в хладилника за цяла нощ. След като месото се маринова в подправките и лимоновия сок, може да го опържите на сух чист тиган без капка мазнина. Това трае не повече от двадесет секунди. Хвърляте пържолата на тигана, обръщате след 8 секунди, пържите още 8 секунди и махате от огъня.

Пържола

Такива пържоли са вкусни само ако се ядат веднага. За гарнитура можете да използвате сварен ориз. Пържолите стават много вкусни и ако ги напълните със зеленчуци, например с домати, както и с прясно или кисело зеле.

Пържолите не трябва задължително да бъдат от свинско или говеждо месо. Идеално за целта е крехкото пилешко. Там въпросът обаче е да начукате пържолата много внимателно, така че месото да не се разкъса на парцали.

Можете да приготвите вкусни пържоли от черен дроб, като не е нужно да го киснете, а само леко да го начукате и след това добре да го измиете. Пържолите от черен дроб са по-вкусни, ако се опържат с яйце и брашно.

Пържолите са идеалното меню за гости или за вечеря, както и за тържествен обяд. Само трябва да приготвите няколко различни гарнитури, ако искате да угодите на всеки на масата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
45
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Mincho Metodiev
Mincho Metodiev
Никога, ама никога не начуквайте месото, каквото и да е !!!!
Няма по-сигурен начин да го съсипеш !
11.12.2016 18:28
14
1
никнай
никнай
Крехки пържоли се правят от крехко и зряло месо - това е.
Другото е разтягане на локуми.
27.02.2016 15:54
19
1