PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКак да си приготвим омари
29 Август
Жана Г.
Кулинарни СъветиКак да приготвим вкусно плодово желе
29 Август
Нина Норд
Кулинарни СъветиПравила при замразяването на плодове
28 Август
Нина Норд
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да запазим ценните вещества на зеленчуците?При неправилна топлинна обработка голяма част от полезните витамини в хранителните продукти могат да бъдат унищожени до 90 процента.
26 Август
Производство на сирене КачокавалоКачокавало е едно от най-популярните сирена в Италия. На вкус то леко напомня за моцарелата, която се приготвя от краве мляко и е известна сред италианците като фиор ди лате.
25 Август
Как да овкусим ястията с латинкаЦветовете на латинката най-често се използват за украса на студени блюда, като салати и майонези. Зелените плодчета на растението пък се мариноват с оцет и копър. Цялото растение има парлив вкус, наподобяващ този на каперсите.
21 Август
Храни и сокове, подходящи за горещи дниГотвенето през горещите летни дни не е от любимите ни занимания, особено, ако в помещението няма адекватна вентилация. Все пак можете да приготвите вкусни ястия, които изискват малка или никаква топлинна обработка.
20 Август
Кордон бльо - история и кулинарни тайниКордон бльо – телешкият шницел в апетитна хрупкава коричка с плънка от шунка и сирене е вкусен деликатес, чиято история започва преди много време.
19 Август
Кулинарна употреба на маково семеВ смлян вид маковото семе се използва като част от пикантни подправки. Маковото семе се използва за плънка за солени и сладки тестени изделия.
17 Август
Италианският деликатес прошутоПрошуто е прочут в цял свят италиански специалитет. Той представлява студено пушена шунка, която се консумира, нарязана на тънки резенчета.
16 Август
Чистотата на грила е важна за пържолитеСлед като опечете пържоли на барбекю, веднага почиствайте решетката и подложката за пепел. Намазвайте решетката с мазнина преди и след печене - това предпазва месото от залепване.
16 Август
Камут - древноегипетското житоКамутът е древен вид египетска пшеница. Тя е била позната още на строителите и ползвателите на пирамидите, тъй като нейни останки се откриват именно там.
15 Август
Кулинарна употреба на Грана ПаданоГрана Падано е едно от известните италиански сирена. То се произвежда от краве мляко и е дало име на цяла група сирена.
12 Август
Кулинарни тънкости при правенето на скараИ скарата има своите тънкости, независимо дали печете кайма, месо или зеленчуци. Най-важното, когато започвате да печете на скара, е това, че тя трябва да бъде намазнена, за да не залепват продуктите.
12 Август
7
Производство на ПроволонеИталианското сирене Проволоне се произвежда в два варианта. То може да бъде сладко – Проволоне Долче и пикатно – Проволоне Пиканте.
11 Август
Най-известните сини сиренаСините сирена са част от менюто на всеки любител на изисканата кухня. Има много видове сини сирена, но сред най-популярните са Рокфор, Горгонзола и Стилтън.
09 Август
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други