Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да запазим ценните вещества на зеленчуците?Как да запазим ценните вещества на зеленчуците?
26 Август
При неправилна топлинна обработка голяма част от полезните витамини в хранителните продукти могат да бъдат унищожени до 90 процента.
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Качокавало е едно от най-популярните сирена в Италия. На вкус то леко напомня за моцарелата, която се приготвя от краве мляко и е известна сред италианците като фиор ди лате.
Как да овкусим ястията с латинкаКак да овкусим ястията с латинка
21 Август
Цветовете на латинката най-често се използват за украса на студени блюда, като салати и майонези. Зелените плодчета на растението пък се мариноват с оцет и копър. Цялото растение има парлив вкус, наподобяващ този на каперсите.
Храни и сокове, подходящи за горещи дниХрани и сокове, подходящи за горещи дни
20 Август
Готвенето през горещите летни дни не е от любимите ни занимания, особено, ако в помещението няма адекватна вентилация. Все пак можете да приготвите вкусни ястия, които изискват малка или никаква топлинна обработка.
Кордон бльо - история и кулинарни тайниКордон бльо - история и кулинарни тайни
19 Август
Кордон бльо – телешкият шницел в апетитна хрупкава коричка с плънка от шунка и сирене е вкусен деликатес, чиято история започва преди много време.
Кулинарна употреба на маково семеКулинарна употреба на маково семе
17 Август
В смлян вид маковото семе се използва като част от пикантни подправки. Маковото семе се използва за плънка за солени и сладки тестени изделия.
Италианският деликатес прошутоИталианският деликатес прошуто
16 Август
Прошуто е прочут в цял свят италиански специалитет. Той представлява студено пушена шунка, която се консумира, нарязана на тънки резенчета.
Чистотата на грила е важна за пържолитеЧистотата на грила е важна за пържолите
16 Август
След като опечете пържоли на барбекю, веднага почиствайте решетката и подложката за пепел. Намазвайте решетката с мазнина преди и след печене - това предпазва месото от залепване.
Камут - древноегипетското житоКамут - древноегипетското жито
15 Август
Камутът е древен вид египетска пшеница. Тя е била позната още на строителите и ползвателите на пирамидите, тъй като нейни останки се откриват именно там.
Кулинарна употреба на Грана ПаданоКулинарна употреба на Грана Падано
12 Август
Грана Падано е едно от известните италиански сирена. То се произвежда от краве мляко и е дало име на цяла група сирена.
Кулинарни тънкости при правенето на скараКулинарни тънкости при правенето на скара
12 Август
7
И скарата има своите тънкости, независимо дали печете кайма, месо или зеленчуци. Най-важното, когато започвате да печете на скара, е това, че тя трябва да бъде намазнена, за да не залепват продуктите.
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
Италианското сирене Проволоне се произвежда в два варианта. То може да бъде сладко – Проволоне Долче и пикатно – Проволоне Пиканте.
Най-известните сини сиренаНай-известните сини сирена
09 Август
Сините сирена са част от менюто на всеки любител на изисканата кухня. Има много видове сини сирена, но сред най-популярните са Рокфор, Горгонзола и Стилтън.