PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кулинарни СъветиКъм кои ястия да добавяме кимион
16 Окт.
1
Пламена M.
Кулинарни СъветиКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
Пламена M.
Кулинарни СъветиКак да изсушим хинап?
05 Окт.
Антония Р.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на ечемикВ кулинарията се използват няколко вида продукти от ечемик. Този, който най-често се използва за готвене, е тройно полиран и изчистен ечемик. При този метод на обработка обаче той губи почти всичкия си ечемичен зародиш
04 Окт.
Асафетида съчетава аромата на лук и чесънАсафетида е интересна индийска подправка, позната още като храна на боговете , асант , миризлива смола и др. Тя има уникални вкусови и лечебни качества.
01 Окт.
Как да приготвим прясна риба за сушиРибата за суши трябва да е сурова. На това убеждение се основава японската кухня, която приема, че природата не може и не трябва да бъде усъвършенствана или поправяна.
28 Септ.
Как да готвим с рапично олиоПрез последните години рапичното олио добива все по-широка популярност. Това се обуславя най-вече от множеството ползи, с които превъзхожда останалите видове олио.
27 Септ.
Как се консумира джинджифилДжинджифилът е изключително популярен в азиатската кухня – там най-често се настъргва или нарязва, след което се накисва за кратко във вода и се слага към гозбата почти накрая.
26 Септ.
1
Към кои ястия да добавяме чубрицаЧубрицата може да се използва както прясна, така и сушена. Когато имате под ръка прясна чубрица, най-добре използвайте нея. Тя е много ароматна и придава интересен привкус на всяко ястие.
25 Септ.
Кулинарна употреба на СтилтънСиренето Стилтън лесно се познава по характерната благородна плесен. То се прави от краве мляко и се продава на цилиндри по около 8 килограма.
23 Септ.
Здравословни начини за консумиране на патладжанаОсновното, с което трябва да се съобразяваме, е фактът, че колкото по-малко се готви патладжанът, толкова по-добре ще се съхранят неговите ценни хранителни вещества.
22 Септ.
Как да сварим по-бързо старо месоИма няколко трика, с които може да си помогнете, ако искате по-бързо да обработите старо месо. За да се свари или изпържи за по-кратък срок, то най-добре преди готвене го натрийте със сода и го оставете да престои
20 Септ.
1
Тайните на вкусния руски боршБоршът е ястие, типично за Русия и Украйна. В зависимост от региона, в който се приготвя, се добавят гъби, домати, телешко месо, моркови, картофи и/или зеле и най-важното - тайната съставка за борш
15 Септ.
1
Изборът на скара и как въздейства тя на вкусаЗа едно хубаво барбекю е важна самата скара. Видове скари - на въглища, газ и електрически скари. Постигнете максимален барбекю вкус. Печенето на скара и как да я изберем.
12 Септ.
1
Кулинарна употреба на ЕменталСиренето Ементал е известно още като краля на сирената. То е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене.
31 Август
Как да приготвим перфектната паеляПаелята е празнично испанско ястие, което днес се приготвя в цял свят. Задължителни съставки са ориз, зехтин и шафран. Вижте как да си приготвите паеля.
30 Август
1
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 321
20 785
Други