Кулинарни Съвети

Кулинарни Съвети

Кулинарни съвети за приготвянето на различни видове ястия, избора на подправки, съхранение на продуктите. Кулинарни съвети за всяка домакиня.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на ечемикКулинарна употреба на ечемик
04 Окт.
В кулинарията се използват няколко вида продукти от ечемик. Този, който най-често се използва за готвене, е тройно полиран и изчистен ечемик. При този метод на обработка обаче той губи почти всичкия си ечемичен зародиш
Асафетида съчетава аромата на лук и чесънАсафетида съчетава аромата на лук и чесън
01 Окт.
Асафетида е интересна индийска подправка, позната още като храна на боговете , асант , миризлива смола и др. Тя има уникални вкусови и лечебни качества.
Как да приготвим прясна риба за сушиКак да приготвим прясна риба за суши
28 Септ.
Рибата за суши трябва да е сурова. На това убеждение се основава японската кухня, която приема, че природата не може и не трябва да бъде усъвършенствана или поправяна.
Как да готвим с рапично олиоКак да готвим с рапично олио
27 Септ.
През последните години рапичното олио добива все по-широка популярност. Това се обуславя най-вече от множеството ползи, с които превъзхожда останалите видове олио.
Как се консумира джинджифилКак се консумира джинджифил
26 Септ.
1
Джинджифилът е изключително популярен в азиатската кухня – там най-често се настъргва или нарязва, след което се накисва за кратко във вода и се слага към гозбата почти накрая.
Към кои ястия да добавяме чубрицаКъм кои ястия да добавяме чубрица
25 Септ.
Чубрицата може да се използва както прясна, така и сушена. Когато имате под ръка прясна чубрица, най-добре използвайте нея. Тя е много ароматна и придава интересен привкус на всяко ястие.
Кулинарна употреба на СтилтънКулинарна употреба на Стилтън
23 Септ.
Сиренето Стилтън лесно се познава по характерната благородна плесен. То се прави от краве мляко и се продава на цилиндри по около 8 килограма.
Здравословни начини за консумиране на патладжанаЗдравословни начини за консумиране на патладжана
22 Септ.
Основното, с което трябва да се съобразяваме, е фактът, че колкото по-малко се готви патладжанът, толкова по-добре ще се съхранят неговите ценни хранителни вещества.
Как да сварим по-бързо старо месоКак да сварим по-бързо старо месо
20 Септ.
1
Има няколко трика, с които може да си помогнете, ако искате по-бързо да обработите старо месо. За да се свари или изпържи за по-кратък срок, то най-добре преди готвене го натрийте със сода и го оставете да престои
Тайните на вкусния руски боршТайните на вкусния руски борш
15 Септ.
1
Боршът е ястие, типично за Русия и Украйна. В зависимост от региона, в който се приготвя, се добавят гъби, домати, телешко месо, моркови, картофи и/или зеле и най-важното - тайната съставка за борш
Изборът на скара и как въздейства тя на вкусаИзборът на скара и как въздейства тя на вкуса
12 Септ.
1
За едно хубаво барбекю е важна самата скара. Видове скари - на въглища, газ и електрически скари. Постигнете максимален барбекю вкус. Печенето на скара и как да я изберем.
Кулинарна употреба на ЕменталКулинарна употреба на Ементал
31 Август
Сиренето Ементал е известно още като краля на сирената. То е и основа на националното швейцарско кулинарно изкушение – фондю със сирене.
Как да приготвим перфектната паеляКак да приготвим перфектната паеля
30 Август
1
Паелята е празнично испанско ястие, което днес се приготвя в цял свят. Задължителни съставки са ориз, зехтин и шафран. Вижте как да си приготвите паеля.